ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

05/09/2013

Αλήθεια ... για ποιά Πολιτιστική Πρωτεύουσα μας μιλάτε ;

Συνεχίζετε χωρίς αιδώ να διαβεβαιώνετε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι διεκδικείτε αυτόνομα τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.….!!

Ψεύδεστε ενώπιον της τοπικής κοινωνίας ότι « κορύφωση αυτής της προσπάθειας θα είναι ο εορτασμός των 2500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας από την Σαλαμίνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ..…!!

Υποστηρίζετε ότι τάχα η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη επιλέξει [την Σαλαμίνα] ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα .….!!


Προσκομίζετε στο δημοτικό συμβούλιο, δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου που δηλώνουν απερίφραστα ότι ο ΟΛΠ « στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης την οποία ασκεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αποφάσισε τη συμμετοχή του στις δαπάνες κατάρτισης με 50.000 Ευρώ του σχετικού φακέλου για τη διεκδίκηση στα ευρωπαϊκά όργανα της έδρας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021 από τους Δήμους Πειραιώς και Σαλαμίνας.
Πως η πρόταση του ΟΛΠ Α.Ε. (Εδώ) από το 2011 είναι να αναδειχθεί ο εορτασμός των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2021, ως κεντρικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός του ευρύτερου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής, στα πλαίσια του οποίου να διεκδικηθεί από τους Δήμους Πειραιά και Σαλαμίνας (!!!), η έδρα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης». .... υποστηρίζοντας  ότι τάχα και αυτή η απόφαση του ΟΛΠ είναι δική σας επιτυχία..... και  δεν τρέχει τίποτα!!

Να γνωρίζουν οι παροικούντες την Σαλαμίνα, ότι η υποψηφιότητα του Πειραιά έχει τις ευλογίες της ελληνικής πολιτείας και συγκεκριμένα του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, που φαίνεται να έχει δοθεί εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού να ετοιμάσουν το φάκελο διεκδίκησης για να υποβληθεί την κατάλληλη στιγμή (διαβάστε εδώ) ….. και σεις να προσποιείστε ότι δεν τρέχει τίποτα!!

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, να υποστηρίζει ότι τον φάκελο θα προετοιμάσουν οι υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με το Δήμο Σαλαμίνας (!!!) εσεις να βεβαιώνετε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Σαλαμίνας ότι διεκδικείτε τον τίτλο αυτόνομα ..... και  να προσποιείστε ότι δεν τρέχει τίποτα !! 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος (διαβάστε εδώ), να κάνει όμοια δήλωση υπέρ της υποψηφιότητας του Πειραιά ….. και σεις να προσποιείστε ότι δεν τρέχει τίποτα!!

Στην δύσκολη μάχη της διεκδίκησης (διαβάστε εδώ) να μπαίνει και η Ερμούπολης της Σύρου, όπως ο Δαυίδ απέναντι στον Γολιάθ … αφού τίποτε δεν έχει ακόμα κριθεί, και με δεδομένο ότι τα ανεξίτηλα σημάδια που έχει αφήσει η οικονομική κρίση στον Πειραιά, είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει την αρμόδια επιτροπή που θα αξιολογήσει τους φακέλους και θα κάνει την τελική επιλογή, ώστε να στραφεί προς άλλες κατευθύνσεις και να αντιμετωπίσει θετικότερα την υποψηφιότητα της Σύρου …. Εσεις να προσποιείστε ότι δεν τρέχει τίποτα!!

Στην αφετηρία της διεκδίκησης (διαβάστε εδώ) ύστερα από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου και της Περιφέρειας Θράκης να μπαίνει στο παιχνίδι και η πόλη της Ξάνθης,…. και σεις να προσποιείστε ότι δεν τρέχει τίποτα!!

Καημένε Αίαντα, 
που να ήξερες ότι και σήμερα θα ήταν εξ ίσου επίκαιρο εκείνο το ιστορικό… «Αἰδὼς Ἀργεῖοι» !!!


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Μπράβο για το κείμενο. Είσαι σωστός. Ο Τσάβες αποδείχθηκε κάλπικη λίρα.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ .Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΣΑ? Η ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΤΣΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?