ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

17/09/2013

Ορθιο ξανά το Concordia ! ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (Vid)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανόρθωσης του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, 20 μήνες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο σε αβαθή στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης.

Με το πέρας της επιχείρησης οι συμμετέχοντες μηχανικοί αναφώνησαν ότι η «η προσπάθεια έφτασε στο σημείο 0 (τις 0 μοίρες - κάθετα) που ήταν και ο στόχος μας»......

Εκατοντάδες άνθρωποι υποδέχθηκαν με ιαχές την ανακοίνωση συγκεντρωμένοι στο λιμάνι, στην είσοδο του οποίου δεσπόζει σαν φάντασμα η σιλουέτα του κάποτε πλωτού παλατιού με σκουριασμένη τη μία του πλευρά έπειτα από είκοσι μήνες στο νερό.
Στην επιχείρηση που διήρκεσε ολόκληρη τη Δευτέρα και το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας προς Τρίτης, οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν καλώδια και μεταλλικά κουτιά γεμάτα νερό για να κυλήσουν το πλοίο σε πλατφόρμα.
Το κρουαζιερόπλοιο ανορθώθηκε πλήρως περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα).
Ο επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Φράνκο Γκαμπριέλι δήλωσε ότι το πλοίο τώρα βρίσκεται σε ειδική πλατφόρμα χτισμένη στο βυθό της θάλασσας.
Ορθιο ξανά το ConcordiaΟρθιο ξανά το ConcordiaΟρθιο ξανά το Concordia

Το ναυτικό δυστύχημα του Costa Concordia σημειώθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2012, παρασύροντας στο θάνατο 32 ανθρώπους.
Εχουν ασκηθεί ποινικές διώξης σε πέντε άτομα, ενώ ο κυβερνήτης Μάριο Σκετίνο κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλεψη πλοίου, μία δίκη που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.


0 σχολια: