ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

15/09/2013

Εντυπωσιακές φωτογραφίες λίγο πριν την ανέλκυση του Costa Concordia ! (Video)

Τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ θα στοιχίσει η επιχείρηση ανέλκυσης του Costa Concordia που θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 16/9/2013, περίπου δυο χρόνια έπειτα από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Ιταλίας, κοντά στο ιταλικό νησί «Τζίλιο», που κόστισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους.
Οι ειδικοί που θα πραγματοποιήσουν την ανέλκυση περιμένουν μόνο την πρόγνωση του καιρού καθώς, όπως εξήγησε ο επικεφαλής τους Νικ Σλόαν, της αμερικανικής εταιρείας Titan, όταν ξεκινήσει η διαδικασία είναι αδύνατον να σταματήσει καθώς η δύναμη της βαρύτητας είναι τεράστια.

Όπως φαίνονται στις παρακάτω εντυπωσιακές φωτογραφίες του Reuters, στο σημείο όπου παραμένει μισοβυθισμένο το κρουαζιερόπλοιο, όλα σχεδόν είναι έτοιμα για την «τιτάνια» αυτή προσπάθεια για την οποία υπολογίζεται ότι θα χρειασθούν 10-12 ώρες, 500 μηχανικοί, 18.000 τόνοι τσιμέντου και περισσότεροι από 30.000 τόνους χάλυβα.
Την ίδια ώρα, μετά την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, αναμένεται να διεξαχθούν έρευνες για τον εντοπισμό των δύο θυμάτων, οι σοροί των οποίων δεν έχουν ακόμα βρεθεί.
Για μεγέθυνση κάνε κλικ σε μια εικόνα.
Στα γραφικά της πρώτης εικόνας καθώς και με το Video που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε  σε γραφική παράσταση τον τρόπο πώς θα ακολουθήσει η όλη προσπάθεια της αποκόλλησης.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες θα χρησιμοποιήσουν ένα πολύπλοκο υδραυλικό σύστημα με βύσματα και σύρματα από χάλυβα για να τραβήξουν το πλοίο μακριά από τα βράχια και να το τοποθετήσουν σε μια υποβρύχια πλατφόρμα σε όρθια θέση. 
Αν το αποτέλεσμα της προσπάθειας είναι επιτυχές το πλοίο τελικά θα παραμείνει εκεί μέχρι την άνοιξη του 2014, οπότε και τελικά θα γίνει η ανέλκυσή του για να ρυμουλκηθεί μέχρι το τελικό σημείο για την διάλυσή του.


0 σχολια: