ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

13/03/2014

Νέα Απόφαση του Υπουργείου των Οικονομικών, που αφορά την απευθείας παραχώρησης με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού !

Προεκλογικές παροχολογίες και "πράσσειν άλογα"

Είναι περισσότερο από προφανές ότι η σημερινή δημοτική αρχή παγιδευμένη στην παλαιομοδίτικη πολιτική μέθοδο διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, υπόσχεται, όπως φημολογείται, τον αιγιαλό και τις παραλίες πρός όλους προσδοκώντας την αύξηση της εκλογικής της πελατείας. 


Θεωρούμε λοιπόν χρήσιμο να αναφερθούμε στην Νέα Απόφαση του Υπουργείου των Οικονομικών, που αφορά την απευθείας παραχώρησης με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11 Φεβρουαρίου 2014.

Η αναφορά μας αυτή γίνεται μέσα στα πλαίσια των ενημερωτικών άρθρων, που σκοπό έχουν την πληρέστερη ενημέρωση τόσο των επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην εκμετάλλευση του Αιγιαλού και της παραλίας όσο και πρός τους Εξωραϊστικούς Συλλόγους των περιοχών όπου η  παραχώρηση δημιουργεί προβλήματα.


Θα σταθούμε κατ’ αρχάς στις τελικές διατάξεις του άρθρου 14 και ειδικότερα στις παραγράφους 3 & 4 όπου:
  1. «Όλες  οι απευθείας μεταβιβάσεις του δικαιώματος απλής χρήσης κοινοχρήστων χώρων, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί από τους ΟΤΑ έως και την 31η Μαΐου 2014».
  2. «Από την 1η Ιουνίου 2014 οι συμβάσεις απευθείας παραχώρησης, θα συνάπτονται μόνο από την οικεία  Κτηματική Υπηρεσία και τους ενδιαφερόμενους. Στις  περιπτώσεις  αυτές  οι αιτούντες απευθείας παραχώρηση, υποβάλλουν αίτηση στην οικεία Κτηματική Υπηρεσία».
Στο Άρθρο 10 της απόφασης  περιγράφονται οι Διαδικασίες και οι όροι της απευθείας μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης προς τρίτους.
Στο ίδιο άρθρο περιγράφονται οι όροι και για τις περιπτώσεις μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης με δημοπρασία.
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό για την παραχώρηση της χρήσης ακολουθείται η εξής διαδικασία:
  • Τρεις (3) τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες  πριν την  υπογραφή  της σύμβασης μίσθωσης, ο οικείος Δήμος αποστέλλει εγγράφως στην αρμόδια  Κτηματική Υπηρεσία αντίγραφο σχεδίου  του  προς υπογραφή μισθωτηρίου.
  • Ο Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας υποχρεούται  να ενημερώσει  εντός επτά  (7) εργασίμων  ημερών από τη  λήψη του σχεδίου,  τον  οικείο  Ο.Τ.Α. εγγράφως, εάν συμφωνεί με το περιεχόμενο του μισθωτηρίου.

Στην πράξη οι διαδικασίες για την απευθείας ματαβίβαση θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πρίν την 18η Μαΐου 2014. (την πρώτη Κυριακή των εκλογών).


Είναι χρήσιμο να τονίσουμε ότι τόσο τα συμβόλαια για την απευθείας μεταβίβαση όσο και για της δια της δημοπρασίας παραχώρησης προσυπογράφονται από τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας και  ΟΧΙ μόνο από τον δήμαρχο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την απόφαση σε pdf ---> (Εδώ)


17 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips


Οι Ο.Τ.Α., μέσω των εντεταλμένων οργάνων τους
έχουν υποχρέωση, σε κάθε περίπτωση που διαπιστώ−
νουν καταπατήσεις ή αυθαίρετες επεμβάσεις επί των
κοινοχρήστων χώρων, να ενημερώνουν άμεσα τις κατά
τόπους αρμόδιες Κτηματικές Υπηρεσίες, προκειμένου
αυτές να προβαίνουν στη λήψη μέτρων προστασίας.

Όποιοι νομίζουν ότι θα αρχίσουν να καταπατάνε και να μην πληρώνουν όπως πέρσι, τη βάψανε.
Όσοι τάζουν ασυλία-ασυδοσία επειδή είναι δήμαρχοι, θα το μετανιώσουν.

Κτηματική υπηρεσία Πειραιά: Νικήτα 15 Πειραιάς.
Τηλέφωνο:2104172701
άλλα τηλέφωνα.
2104172283
2104174043
2104174065
2104174370
2104174406
2104174749


Λαμόγια όλου του κόσμου, κρυφτείτε..


Anonymous said... Best Blogger Tips

Που είσαι γαμπρέ..
Στους χώρους για τους οποίους παραχωρείται το δικαίωμα της απλής χρήσης επιτρέπεται η τοποθέτηση τροχήλατων καντινών αυτοκινούμενων ή μη εφοδιασμένων με κατάλληλη άδεια λειτουργίας.
Ο μέγιστος χώρος που μπορεί να μισθωθεί γι’ αυτή τη χρήση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30 τ.μ.. Στον χώρο αυτό μπορεί να τοποθετηθεί αρθρωτό ξύλινο δάπεδο και σκιάδα για την αναμονή του κοινού, σε ποσοστό 70% του μισθωμένου χώρου δηλαδή μόνο 21 τ.μ. ούτε ομπρέλες ούτε πολυθρόνες τραπέζια. και οι καντίνες πρέπει να απέχουν τουλάχιστον εκατό (100) μέτρα από εγκατεστημένες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, κέντρα αναψυχής κ.λπ.).
Για τις παραχωρήσεις αυτές δεν ισχύουν οι διατάξεις περί υπαίθριου εμπορίου.
Εντάξει;

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Αστράκος κατάγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 13/03/2014 σε έκτακτη συνεδρίαση ότι ο κ.Τσαβαρής και συνεργάτης σύμβουλός απο τον λιμνιονα του έχουν τοποθετήσει κάμερα παρακολούθησης προκειμένου να κατασκοπεύσουν το εσωτερικό του γραφείου για να βλέπουν ποιος μπαίνει-ποιος βγαίνει και ποιοί είναι μέσα και συνεδριάζουν!
Αυτό αποτελεί ντροπή για τον κ. Τσαβαρή και τους συνεργάτες του!
Είναι φασιστική πρακτική να παρακολουθείς το πολιτικό γραφείο του αντιπάλου σου!
Πρακτικές εκφοβισμού-εκβιασμού και παρακολούθησης ούτε επί δικτατορίας δεν συνέβαιναν

Anonymous said... Best Blogger Tips

Αρνήθηκαν τη δημοσίευσή τους πολλοί Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι!
Στη δημοσίευση των "πόθεν έσχες" των δημάρχων και αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων της χώρας προχώρησε η «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς».
Αναζητήστε με όνομα ή επώνυμο ή δήμο
Επισκόπηση Κατάσταση Δήλωση Έτος Δήλωσης Επώνυμο Όνομα Δήμος Ιδιότητα
Επισκόπηση Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση 2013 ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Επισκόπηση Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση 2012 ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Επισκόπηση Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση 2011 ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΑΔΑ ΒΙΕΟΝ-Ξ5Κ /11-2-2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.Δ10Β1027032ΕΞ2014/1033
ΘΕΜΑ:ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ,ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ,ΠΑΡΑΛΙΑΣ,ΟΧΘΗΣΚΑΙ ΠΑΡΑΧΘΙΑΣ ΖΩΝΗΣΜΕΓΑΛΩΝ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΥΣΙΜΩΝΠΟΤΑΜΩΝ,ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (Ο.Τ.Α)Α ΒΑΘΜΟΥ

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΕΙΔΑΜΕ Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;
ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ;
ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ,ΔΕΝ ΑΞΙΞΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ.ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΒΡΕ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΣΤΡΑΚΟΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΚΑΜΕΡΑ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΧΩΡΗΣΕΩΣ ΧΕΣΤΗΚΕ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΤΕ. ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΗΔΕΙΕΣ .ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΜΑΥΡΟΑΣΤΡΑΚΑΝ.

Anonymous said... Best Blogger Tips


Εσύ 12:06 πού είδες τις άπειρες καταγγελίες?
Όταν γίνει επώνυμη καταγγελία, η ΚΕΔ είναι υποχρεωμένη να απαντήσει και μάλιστα γραπτώς.
Όλοι έχουν ευθύνη και όλοι κρίνονται.
Αυτά που ξέρετε να τα ξεχάσετε.

Anonymous said... Best Blogger Tips

12:01, 12:06, 12:09
ρε τσαβαρόβιε καρφώνεσαι απ' τον υπερβολικό ζήλο, και τις τυποποιημένες μπαρούφες που λες.
Μην τολμήσετε να καταπατήσετε και φέτος τις παραλίες γιατί θα σας πετάξουμε μαζί με τις καντίνες στη θάλασσα. Άλλωστε δεν θα υπάρχει ο προστάτης των παράνομων να σας κάνει πλάτες.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ. ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΣΟΝΤΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙΚΑ , ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ,ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΟΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΕΙ ΣΚΟΥΡΑ.ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΠΛΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ. ΜΟΥΤΡΟ ............ ΜΑΥΡΟΑΣΤΡΑΚΑΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ. ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ NA ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ NA ΛΕΣ

Anonymous said... Best Blogger Tips

φιλε,για ρωτα τον σταμπουλη που δυο χρονια ειναι υπευθυνος στις παραλιες για ναυαγοσωστες υπηρξαν ΠΑΡΑΛΙΕΣ με Ναυαγοσωστες; και καταλληλο εξοπλισμο;που ο κοσμος πνιγετε;
υπηρξε ελεγχος αν η παραλιες τηρουσαν τις αποστασεις για να παρουν αδεια; πληρωναν ολα τα μαγαζια που ανηκουν σε παραλιες.
εχει γινει ελεγχος για τις αυθερεσιες στις παραλιες;
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ.
ασε φιλε μη το κουραζεις περισσοτερο εκτιθεσε και τιποτα δεν κανεις στο υπογραφη ενας φιλος.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΤΑ 200 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ Κ ΤΖΑΒΑΡΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ ΔΕΡΤΟΥΖΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ Κ ΣΑΡΕΛΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ? ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΗΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ?ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΝΕΤΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ?ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΑΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΚΛΠ? ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ................?????

Anonymous said... Best Blogger Tips
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said... Best Blogger Tips

Αδέρφια γερά, να διώξουμε τους φασίστες, τους προδότες και τα λαμόγια απ' το νησί.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΚΑΛΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ; Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ; ΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ;Η ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΗΔΗ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΧΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΜΕΝΟ ΓΑΛΑ. ΦΕΚ 68/8-3-2013 ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΚΑΛΑ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ;
ΚΑΛΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ;
ΚΑΛΑ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝ Η ΡΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΠΑΝΩ ΠΡΟΧΘΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΑΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ; ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΛΕ;................................. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ?