ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

18/03/2014

Έφοδος του ΣΔΟΕ στον Δήμο Πειραιά.

Ποιοι δήμαρχοι, νυν και πρώην, βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Σώματος.
Αντιμέτωπος με ουκ ολίγους πονοκεφάλους είναι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στο… παρά πέντε της ανακοίνωσης της εκ νέου υποψηφιότητάς του στον Δήμο Πειραιά, καθώς τα πεπραγμένα του και ιδιαίτερα οι συνεχείς απευθείας αναθέσεις έργων στις οποίες προχώρησε έχουν δημιουργήσει συζητήσεις επί συζητήσεων στο μεγάλο λιμάνι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η τακτική που ακολούθησε στην περίπτωση του πολυδιαφημισμένου Δημοτικού Θεάτρου, η επαναλειτουργία του οποίου βασίστηκε σε παντός είδους «ημετέρους»,......
που σε κάποιες περιπτώσεις ενεπλάκησαν στο εγχείρημα χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες και έναντι ποσών μάλλον... υψηλών για την παρούσα συγκυρία.
Αρχίστε να μετράτε λοιπόν:
Οι παραστάσεις που ανέβηκαν με αφορμή τα εγκαίνια του ιστορικού κτιρίου δόθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στην εταιρεία View Master του Φωκά Ευαγγελινού και στοίχισαν περισσότερα από 170.000 ευρώ!
Την ίδια στιγμή, η απόφαση για την τετραήμερη παράταση των εκδηλώσεων επιβάρυνε το δημοτικό ταμείο με επιπλέον 48.593 ευρώ.
Μάλιστα, ο δήμος μπήκε σε έξοδα και για την ταξιθεσία, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες του κ. Μιχαλολιάκου, αφού η εν λόγω αποστολή ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία, με την αμοιβή των όμορφων ταξιθετριών να ανέρχεται σε περισσότερα από 46.000 ευρώ (μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό).
Το catering για τα εγκαίνια κλείστηκε (φυσικά) με απευθείας ανάθεση, με τον γαλαντόμο δήμαρχο να δίνει από τον δημοτικό κορβανά το ποσό των 4.797.000 ευρώ, προκειμένου να ικανοποιήσει τους υψηλούς προσκεκλημένους του.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Με τη... δοκιμασμένη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης δόθηκε και το έργο της συντήρησης των τεχνικών εγκαταστάσεων του θεάτρου, που για περίοδο ενάμιση μήνα (από τον Νοέμβριο, οπότε και έγιναν τα εγκαίνια, μέχρι το τέλος του 2013) κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 20.000 ευρώ. Τέλος, το έργο της ασφάλειας του χώρου ανατέθηκε, κατόπιν πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού, στην εταιρεία GRGENESIS, έναντι 72.550 ευρώ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή του Κώστα Χαραλαμπίδη, γνωστού από τις ένδοξες ημέρες Παναγόπουλου στην ΕΡΤ, για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.
Ταυτόχρονα, εδώ και αρκετό καιρό διατυπώνονται πολλές ενστάσεις σχετικά με την απόφαση μίσθωσης σε ιδιώτη του κτιρίου μπόουλινγκ στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, στην Καστέλα, προς 6.000 ευρώ (το μίσθωμα θεωρείται από πολλούς ιδιαίτερα χαμηλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ανάλογες επιχειρήσεις στη Ζέα ή στο Μικρολίμανο ενοικιάζονται μηνιαίως από 15.000 έως 20.000 ευρώ).
Μάλιστα υπήρξαν επίσημες τοποθετήσεις, ότι η επιχείρηση δεν διέθετε κανονισμό λειτουργίας και ότι δεν έχουν γίνει ανακαίνιση και έργα συντήρησης ύψους 500.000 ευρώ, που προβλέπει το συμβόλαιο δήμου-ιδιώτη.
Πολλά παρατράγουδα είχαμε και το καλοκαίρι, όταν έγινε γνωστό πως ο δήμος διέθεσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 135.619 ευρώ για την εκπροσώπηση του Πειραιά στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Μασσαλία, στο πλαίσιο του θεσμού της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας».
Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, το ποσό αυτό κρίθηκε τουλάχιστον υπερβολικό για έναν υπερχρεωμένο δήμο και μάλιστα εν μέσω δυσάρεστης οικονομικής συγκυρίας.
Ομως το τελευταίο χρονικό διάστημα ο δήμαρχος του μεγάλου λιμανιού έχει έναν ακόμη σημαντικό λόγο να ανησυχεί.
Πρόκειται για τους ελέγχους που διενεργεί το ΣΔΟΕ σε 150 δημάρχους (!!!) και περιφερειάρχες της χώρας, ανάμεσα στους οποίους φιγουράρει τόσο ο ίδιος όσο και δύο δημοτικοί του σύμβουλοι.

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Στην ίδια λίστα βρίσκονται δήμαρχοι, νυν και πρώην, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Καλαμαριά, Λάρισα, Αιδηψό, Πάργα, Μενίδι, Πορταριά Τρικάλων, Ζάκυνθο, Ιθάκη, όπως και ο φίλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και νυν δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.
Από τη λίστα των ελέγχων δεν λείπει και η βόρεια Ελλάδα, καθώς ελέγχεται ο μουσουλμάνος πρώην δήμαρχος Μύκης, στην Ξάνθη, Μουσταφά Αγκά.
Στον Πειραιά ο έλεγχος έχει ξεκινήσει για τον νυν δήμαρχο, Β. Μιχαλολιάκο, και αφορά τις οικονομικές του δραστηριότητες ως φυσικού προσώπου, ενώ θα γίνει και έλεγχος «πόθεν έσχες». Την ίδια ώρα, έχει διαταχθεί έλεγχος στον πρώην αντιδήμαρχο Οδοποιίας, Πέτρο Πουλικαράκο, και στην υπεύθυνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου, Πασχαλίνα Καραμαλάκου.
Βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Μιχαλολιάκος εδώ και καιρό έχει ζητήσει να γίνει έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου Πειραιά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο οποίος έχει ξεκινήσει.
Σε ό,τι αφορά τις έρευνες του ΣΔΟΕ, πρόκειται για εντολή που έχει δώσει εδώ και έναν χρόνο ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Σύμφωνα με αυτή, πρέπει να γίνουν έλεγχοι σε όλους τους δημάρχους, νομάρχες, περιφερειάρχες, αντιδημάρχους, αλλά και στους διευθυντές των υπηρεσιών τους από το 2002 ως σήμερα.
Συνολικά θα ελεγχθούν 43.000 αιρετοί.
Ωστόσο, επειδή το ΣΔΟΕ γνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή διανύουμε προεκλογική περίοδο στην Αυτοδιοίκηση, δεν πρόκειται να ανακοινώσει τίποτα συγκεκριμένο μέχρι να διεξαχθούν οι εκλογές.

Το αστείο βέβαια στην όλη υπόθεση είναι ότι κάποιοι δήμαρχοι, που το ΣΔΟΕ γνωρίζει -όπως γνωρίζουν και αυτοί- ότι έχουν σκιές στα οικονομικά τους, βάζουν εκ νέου υποψηφιότητα. 
Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ξέρουν πως από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί θέμα στη Δικαιοσύνη για την περίπτωσή τους, θα εκπέσουν του αξιώματός τους αν έχουν εκλεγεί.

Υποψίες και για άλλους δημάρχους

Στην Αθήνα, οι έλεγχοι έχουν να κάνουν με στενό συνεργάτη του πρώην δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη σχετικά με εκτάσεις στην Ελαφόνησο.
Επίσης, έλεγχος γίνεται και για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων το 2010.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το ΣΔΟΕ, στο στόχαστρο των ελέγχων έχουν μπει:
  • ο νυν δήμαρχος Λάρισας,
  • οι πρώην και νυν δήμαρχοι Ιθάκης και Ζακύνθου
  • οι δύο τέως δήμαρχοι Μυκόνου, Βερώνης και Κουτσαθανάς.
  • Πρώην αντιδήμαρχοι ελέγχονται στους δήμους Αιδηψού, Πάργας, Πορταριάς Τρικάλων, Αχαρνών και Χαλκίδας –στην τελευταία ο αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τα τεχνικά έργα δείχνει να έχει πλούσιο τραπεζικό λογαριασμό.
  • Στον Δήμο Καλαμαριάς ελέγχονται οι πρώην και νυν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι αλλά και οι διευθυντές των υπηρεσιών του δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχετικές διαδικασίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με το «πόθεν έσχες» των ίδιων των αιρετών, καθώς ελέγχονται όλα τα μέλη των οικογενειών τους σχετικά με αδικαιολόγητο πλουτισμό, περιουσιακά στοιχεία, αλλά και τις τραπεζικές τους καταθέσεις.
Στο ενδεχόμενο εντοπισμού ποσών αδήλωτων ή αδικαιολόγητων, καθώς και περιουσίας που δεν συνάδει με τα εισοδήματα που ανέγραφαν στις φορολογικές τους δηλώσεις, οι αιρετοί θα τιμωρηθούν με επιβολή προστίμων και έκπτωση από το αξίωμά τους.
Αν τα ποσά είναι μεγάλα (άνω των 150.000 ευρώ) και αδικαιολόγητα,τότε θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τη Δικαιοσύνη με την κατηγορία του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.
Πηγή:Γ.Μανουσακάκης, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


4 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΟΤΙΜ ΕΤΣΙ ΠΕΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟ ΣΟΥ ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ .ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΙΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ .ΕΝΩ ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟΣ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ,ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ,
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΑΠΙΑΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ .
ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ.

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΣΑΒΑΡΗ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΕΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟ ΣΟΥ ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ .ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΙΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ .ΕΝΩ ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟΣ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ,ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ,
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΑΠΙΑΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ .
ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Προς τον Ανώνυμο 2:31 & 2:35
Από που κι ως που θεωρείς μαγκιά του δημάρχου την υποχρέωση μας να είμαστε ευγενείς στις εκφράσεις μας;
Τι να σου πω, φίλε μου, λυπάμαι αλλά με αναγκάζεις να συμφωνήσω μαζί του και θα είναι ίσως η μοναδική φορά.
Θεωρώ όμως υποκρισία να επιζητάς την επώνυμη απάντηση ενώ εσύ μπορείς να σχολιάζεις ανωνύμως.
Την άποψη μου ως προς την ανωνυμία την έχω καταθέσει επώνυμα και την περιγράφω τόσο στην σχετική σελίδα του Blog, με τίτλο «ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ», όσο και στην αρχή της φόρμας των σχολίων.
Η επιλογή της υπογραφής είναι ελεύθερη ακόμα και ως «ανώνυμος», «ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ» και διαγράφονται ΜΟΝΟ εκείνα τα σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , με μηνύματα υβριστικού περιεχομένου , ή δεσμούς (Link) σε ιστολόγια με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Εσύ αλήθεια που διαφωνείς;
Και δεν καταλαβαίνω που αναφέρεσαι, μπορείς να γίνεις πιο κατανοητός ;
Εσύ ως ανώνυμος δεν σχολίασες ;

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ MONΟ ΣΤΟΝ ΛΙΜΝΙΟΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟΥΣ ΣΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΙΕΣ ΤΑ ΓΕΦΥΡΑΚΙΑ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΆΦΗΣΕ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΣΙΧΑΜΕΝΟΥΝ ΔΑΣΟΦΑΓΟΥ ΔΕΡΤΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ