ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

30/05/2012

Διαψεύδει ο Παπαδήμος ότι ζήτησε δήλωση από Μπαρόζο.

Διαψεύδει ο Λ. Παπαδήμος δημοσίευμα του Reuters, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Ζ. Μ. Μπαρόζο προχώρησε σε αυστηρή δήλωση για την Ελλάδα, κατόπιν αιτήματος του πρώην πρωθυπουργού.

Σε δήλωση του προς το "Βήμα", ο κ. Παπαδήμος σημειώνει: "Δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα".


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο διάστημα αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είχε προχωρήσει -σε συνέντευξη του σε ιταλικό ΜΜΕ στις 11 Μαΐου- σε δήλωση ότι "η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, ή αλλιώς να φύγει από το ευρώ".

Το Reuters τονίζει ότι ο Μπαρόζο δέχθηκε σειρά επικρίσεων για τη δήλωση αυτή, για να απαντήσουν κύκλοι του ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά από αίτημα Παπαδήμου.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαρόζο, ερωτηθείς για το πως αντιλαμβάνεται τις προθέσεις Τσίπρα να αμφισβητήσει τη συμφωνία της δανειακής σύμβασης, είπε: "Κοιτάξτε. Εάν ένα μέλος μιας λέσχης δεν σέβεται τους κανόνες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από τη λέσχη. Και το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε οργάνωση, θεσμό ή σχέδιο".

Η δήλωση Μπαρόζο προκάλεσε αλλεπάλληλους τριγμούς. Οι αγορές πανικοβλήθηκαν καθώς μετέφρασαν την αναφορά του προέδρου της Κομισιόν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι πιο κοντά. Οι Έλληνες προσβλήθηκαν και ο Μπαρόζο επικρίθηκε.

Το Reuters υπογραμμίζει ότι ο Μπαρόζο δεν είχε πρόθεση παρέμβασης, ωστόσο προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Λ. Παπαδήμο, ο οποίος του ζήτησε να κινηθεί με αυτό τον τρόπο.

Και προσθέτει: Προβληματισμένος από τις αποτυχημένες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο κ. Παπαδήμος κάλεσε τον Μπαρόζο να πει κάτι αιχμηρό με την ελπίδα ότι θα λειτουργήσει αφυπνιστικά προς τους έλληνες πολιτικούς αρχηγούς.

"Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο. Επρόκειτο για απευθείας αίτημα", τόνισε στο Reuters πηγή της Κομισιόν, που δεν κατονομάζεται, για να προσθέτει επίσης ότι "δεν λειτούργησε".

Σκληρή απάντηση Τσίπρα

"Αυτό που μας ξαφνιάζει, είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι, που προκειμένου να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας", δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τοποθετώντας στην ίδια κατεύθυνση και την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "κατάντημα των πανικόβλητων", συμπληρώνοντας πως "ό,τι και αν σκαρφιστούν δεν είναι σε θέση να χειραγωγήσουν την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού".


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Τι να διαψεύσει; αφού ταυτόχρονα έστειλε την επιστολή στον παπουλια και έγραφε ψέματα για την φυγή καταθέσεων, αυτός είναι πίσω από όλα που συμβαίνουν με την τροικα, αυτός είναι ο λακές των γερμανων στην Ελλάδα, χάνουν την ψυχραιμία τους, μέχρι τις εκλογές θα κατεβάσουν την μάσκα όλοι, μέχρι ενός, τραπεζίτες, σεβ, όλα τα τομάρια.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ said... Best Blogger Tips

«Μεταξύ Reuters και Λουκά Παπαδήμου είναι σαφές ότι μεγαλύτερη αξιοπιστία αποδίδουμε στο Ειδησεογραφικό Πρακτορείο με τη παγκόσμια αναγνώριση και εγκυρότητα.

Ο τέως Πρωθυπουργός επιδίδεται σε ανυπόγραφα έγγραφά του (non papers), ενώ οι δημοσιογράφοι του Reuters βάζουν πάντα τις υπογραφές τους σε ότι γράφουν.

Δηλαδή δεν δεχόμαστε την διάψευση του τέως πρωθυπουργού στην είδηση του Reuters που αποκαλύπτει ότι εκείνος ζήτησε επιτακτικά από τον κ Μπαρόζο να απειλήσει την Ελλάδα με έξοδο απο το Ευρώ για να αφυπνιστούν οι Έλληνες!

Λαγκάρντ, Παπαδήμος, Ταμβακάκης, Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος, ειναι συμπρωταγωνιστές στο θρίλερ της χώρας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούν τους πολίτες να διώξουν τον φόβο απο μέσα τους. Να εμπιστευτούν όσους αγωνίζονται και όχι όσους παραδίδονται».