ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

17/05/2012

Μικρομεγαλισμός, Αμφισημία, Μετενέργεια, Ευρωπαϊκή Δεξιά, Ευρωπαϊκή Αριστερά, Κεντροαριστερά Ευρωπαϊκού προσανατολισμού.

Μεγαλοστομίες και συνθήματα των σημερινών εκλογών, εκλογών των δημοσκοπήσεων …..και των λεξικών !!!!

Αν συνεχιστεί έτσι η προεκλογική αναμέτρηση όπως άρχισε, είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούμε λεξικά και μαθήματα ερμηνείας των δημοσκοπήσεων !!

Ναι πολύ καλά διαβάσατε…….
. λεξικά, πολλά λεξικά και μαθήματα ….. πολλά μαθήματα.

Η διγλωσσία ή καλύτερα η πολυγλωσσία, οι αμφίσημες δηλώσεις, οι ερμηνευτικές δηλώσεις άλλων δηλώσεων και η μετάφραση εκείνων που λένε ορισμένα στελέχη από άλλα των ιδίων παρατάξεων ώστε να εμφανίζονται ότι υπάρχει μία ενιαία και σαφής γραμμή…….. απαιτούν ερμηνευτικά λεξικά με έμφαση στα ομώνυμα στα συνώνυμα και τα συγγενικά.

Είναι τέτοια η θολούρα, τόσο μεγάλη η σύγχυση που νομίζεις ότι κυρίαρχη τακτική είναι το ψάρεμα σε θολά νερά, η επίκληση του θυμικού και του φόβου κι όχι της λογικής.

Πολλοί από μας μπορεί να έδωσαν στις προηγούμενες εκλογές προτεραιότητα στο θυμικό και να ρίξαμε στην κάλπη ψήφο οργής, κι' αυτοί ....αντι της επίκλησης της λογικής να αποπειρώνται να περιορίσουν αυτόν τον αριθμό με τη χρήση δυσνόητων φράσεων και προτάσεων και κύρια με την απειλή του φόβου για το αύριο.

Και ασφαλώς πολλοί από μας δεν θα τρέξουμε  να αγοράσουμε λεξικά, ούτε να πάρουμε μαθήματα δημοσκόπου, αλλά ενόψει της επικείμενης επιλογής θα λάβουμε σοβαρά υπόψη την καθαρότητα των δηλώσεων, τη σαφήνεια των προγραμμάτων και την ευκρίνεια των προτάσεων.

Ας σταματήσουν λοιπόν τα κόμματα την αμφίσημη στάση, και τα στελέχη τους να μην κάνουν εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις από άλλους συναδέλφους τους ίδιου κόμματος, πολύ δε περισσότερο, δεν είναι δυνατόν το ίδιο στέλεχος να εκφράζει το βράδυ διαφορετική θέση από εκείνη που είχε εκφράσει το πρωί, ή να υποστηρίζει σήμερα αντίθετα από αυτά που έλεγε χθες ανάλογα με το πρόσκαιρο προσωπικό του συμφέρον, το ακροατήριο ή το μέσο ενημέρωσης.

Οι περισσότεροι εξ αυτών αποκαλύφτηκαν ότι ειδικεύονται στο εμπόριο των ψευδαισθήσεων.

Ας μην επικρατήσει λοιπόν η αλαζονεία, ο μικροκομματισμός, ο τυχοδιωκτισμός.


0 σχολια: