ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

24/05/2012

Κον Μπεντίτ: "Η Αριστερά λέει στους Έλληνες αν θέλουν να αυτοκτονήσουν με πιστόλι ή τσεκούρι" (Vids)

"Ηλίθιο" και "τρελό" χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ το πρόγραμμα των κομμάτων της Αριστεράς σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου....

"Στο πρόγραμμα της Αριστεράς υπάρχουν δύο πράγματα: Η ακύρωση όλων των αποφάσεων όσον αφορά τους μισθούς, επομένως την ακύρωση της μείωσης των μισθών και δεύτερον, βασικός μισθός 1.300 ευρώ.
Αυτό είναι τρελό! Τελείως ηλίθιο! Εάν ζητήσουμε από κάποιον να υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα, καλύτερα να του πούμε: 'Θέλεις να αυτοκτονήσεις με πιστόλι ή με τσεκούρι;'.
Δεν γίνεται να συνεργαστούμε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Είναι γεμάτο ψέματα", τόνισε ο Κον Μπεντίτ σε συνέντευξη Τύπου.
"Κι εγώ τους καταλαβαίνω τους Έλληνες. Τους λένε 1.300 βασικός μισθός και κατάργηση των μειώσεων στους μισθούς. Κατοχυρώνεται αμέσως! Κι ο Θεός κατεβαίνει στη Γη και ειρήνη βασιλεύει ανάμεσα στους ανθρώπους", λέει χαρακτηριστικά.
"Όλοι ξέρουν ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα καταφέρει να δώσει 1.300 ευρώ βασικό μισθό. Διότι τα πράγματα είναι απλά. Εάν πουν ότι καταγγέλλουν εξ ολοκλήρου το μνημόνιο, δηλαδή καταργήσουν τις μειώσεις μισθών και δώσουν βασικό 1.300 ευρώ, η Ευρώπη θα πει τέρμα, δεν σας δίνουμε άλλα χρήματα", είπε χαρακτηριστικά.
Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ είπε ακόμα, ότι οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να φροντίσουν για "τη μείωση του κοινωνικού σοκ από τα μέτρα που ελήφθησαν την προηγούμενη χρονιά".
"Πρέπει να επανεξετάσουμε, μέσω διαπραγματεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους, αν έχουμε πάει πολύ μακριά".
Αυτά είπε σήμερα για τη μείωση των μισθών ο Κον Μπεντίτ.
(Διάρκεια 02:15)

Συνεπής στις θέσεις του ο Κον Μπεντίτ, ακούστε τι έλεγε στο Ευρωκοινοβούλιο ΔΥΟ (2) χρόνια πριν, 5 Μαίου 2010 , όταν κατηγορούσε την κ.Μέρκελ και Σαρκοζί λέγοντάς τους ότι « Θέλουν να βγάλουν λεφτά στην πλάτη των Ελλήνων».

Daniel Cohn-Bendit  - 5 Μαίου 2010.
(Διάρκεια 6:29)


5 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

φυσικά και εσείς, όπως και ο ίδιος ο επαναστάτης μπεντιτ του μαη του 68 ,[θα ασχοληθώ μαζί του από εδώ σε μια δυο μέρες],

ΕΣΚΕΜΜΈΝΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2009

προς τον διαχειριστή η θα δείξετε το πρόγραμμα του 2012 που τα λέει αυτά, η απαιτώ να ζητήσετε συγνώμη για την παραπληροφόρηση

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Διαβάστε τι απάντησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στον ευρωβουλευτή των Πράσινων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "9", ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι "μάλλον κάποιοι από τους Έλληνες Πράσινους-Οικολόγους του εξήγησαν ότι το ανοδικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ στέρησε την είσοδο των Οικολόγων στη Βουλή και ο Κον Μπεντίτ με το γνωστό θερμό του ταμπεραμέντο προέβη σε δηλώσεις υπό την επήρεια αυτών των απόψεων".
Στη συνέχεια είπε: "Θέλω να διαβεβαιώσω τον Κον Μπεντιτ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έντονο το περιβαλλοντικό στοιχείο στην πολιτική του και στην συμμαχία που φιλοδοξούμε να χτίσουμε εναντίον της πολιτικής του μνημονίου, έχουν θέση και οι Πράσινοι".
Μια απάντηση που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, καθώς ακολούθησε τις δηλώσεις του Κον Μπεντίτ. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, είχε χαρακτηρίσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, "τρελό πρόγραμμα, γεμάτο ψέματα".
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τη μεριά του, δε δίστασε να σχολιάσει και τον χαρακτηρισμό "Ολαντρέου" που είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας:
"Το Ολαντρέου του Τσίπρα απασχόλησε κατά κόρον τις εφημερίδες και τα κανάλια στην Ελλάδα, δεν απασχόλησε καθόλου τον Τύπο στην Γαλλία. Αυτοί που κατάπιαν την παρέμβαση Μέρκελ στον Παπούλια, αυτοί που κατάπιαν τον Σαρκόζι να λέει: "μ...κα" τον Παπανδρέου το να οργίζονται για το "Ολαντρέου" είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Δυο μέτρα και δυο σταθμά".
****
Εσύ από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι εσκεμμένα ξεχάσαμε ότι κος Μπεντίτ διαβάζει θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από το πρόγραμμα του 2009 ;

Anonymous said... Best Blogger Tips

Επιτρέψτε μου να σας πω ότι εγώ αναφέρομε όπως και εσείς τονίσατε,
στο κεντρικό σας σχόλιο,στο θέμα του βασικού μισθού,που διατείνεται ο παρά πάνω επαναστάτης ότι θα δώσει ο Συριζα.
Γιατί λοιπόν δεν τονίσατε στην ανάρτηση σας μαζί με την δήλωση [βιντεο] μπεντιτ, ότι τα 1300 ευρω μισθός,που είναι και το θέμα μας, είναι από το πρόγραμμα του συριζα το 2009;
Γιατί δεν το γνωρίζατε η γιατί δεν θέλατε να το αναφέρετε.
Αν είναι το πρώτο, ορίστε μπορείτε με απντειτ να επανορθώσετε, αν είναι το δεύτερο δεν έχω να πω κάτι.
Τέλος για την δήλωση παπαδημουλη, δεν έχει κάτι που να αφορά την δική μας συζήτηση νομίζω, αν και την παραθέσατε στα σχόλια.

Ελπίζω να σας κάλυψα από που έβγαλα το συμπέρασμα, από το ότι δεν το θίξατε στο κεντρικό σας σχόλιο.

Ήμουν αρκετά σαφής;

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Αγαπητέ φίλε.
1)Με ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι η εν θερμό πρώτη σας αντίδραση ( η απαιτώ να ζητήσετε συγνώμη για την παραπληροφόρηση ) αντικαταστάθηκε με πολιτικό επιχείρημα.
2)Δεν υπάρχει δικό μας κεντρικό σχόλιο… το όλο κείμενο είναι η ηχητική απόδοση των όσων ο ίδιος ο Μπεντιτ «ΛΕΕΙ» και κρίνεται γι αυτά που λέει.
3)Η αναφορά μας στον κ Παπαδημούλη έγινε αφ ενός μεν για να τονίσουμε την απουσία αναφοράς εκ μέρους του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του μισθού των 1300 ευρώ, για το οποίο εσείς διαμαρτυρηθήκατε, και δευτερεύοντος για να σας δείξουμε την σοβαρότητα με την οποία παρακολουθούμε τα πολιτικά δρώμενα.

Παρεμπιπτόντως σας υπενθυμίζουμε ότι κάθε δικό μας σχόλιο έχει πάντα την υπογραφή μας.

Καλή σας ημέρα και καλή επιτυχία στον αγώνα σας.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Σε παλαιότερο σχόλιο σας, πολύ παλαιότερο, γιατί δεν σας κρύβω ότι σας παρακολουθώ καιρό,είχατε αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για αυτά που γράφονται στο μειν πειτζ[κάτι είχε γίνει αν θυμάμαι με τα ανώνυμα σχόλια σε ένα σας θέμα] φαντάζομαι να ισχύει ακόμη αυτό, ακόμη και αν είναι κοπυ πειστ. Αυτό λοιπόν που ζήτησα είναι να μας πείτε αν αυτά που λέγει το κεντρικό σχόλιο είναι αλήθεια η όχι; έστω αν τα υιοθετείται;
Ένα κείμενο και μάλιστα πολιτικό για ένα τόσο σοβαρό θέμα, θεωρώ δεν μπορεί να κριθεί από τους αναγνώστες, αν ο συντάκτης του δεν ψάξει να βρει τον αντίλογο.
Ο συριζα δε, δεν χρειάζεται να κάνει ανακοίνωση η διάψευση για το θέμα [αν και έχει κάνει χιλιάδες] γιατί υπάρχει το πρόγραμμα του.

Λυπάμαι που δεν συμμερίζομαι την άποψη σας για την ανωνυμία στο μπλογκινγκ, οι άποψη μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες,και να σας ευχαριστήσω, όπως και να σας ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου, καλή επιτυχία και στον δικό σας αγώνα.