ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

27/05/2012

Πλήρης ανατροπή σε νέα δημοσκόπηση της Marc για το «Εθνος της Κυριακής».

Ανατροπές στα ποσοστά των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc

Ενα νέο πολιτικό τοπίο, όπου το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η διαμόρφωση του δίπολου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν μάχη «ψήφο με ψήφο» για την κατάληψη της πρώτης θέσης, καταγράφει η πανελλαδική πολιτική έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για το «Εθνος της Κυριακής».

Την αφετηρία ενός νέου πολιτικού τοπίου, όπου το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η διαμόρφωση του δίπολου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν μάχη «ψήφο με ψήφο» για την κατάληψη της πρώτης θέσης, καταγράφει η πανελλαδική πολιτική έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για το «Εθνος της Κυριακής», εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Ετοιμοι για όλα οι ψηφοφόροι της νέας εκλογικής μάχης
Περίπου δύο στους τρεις ψηφοφόρους (60,6%) εμφανίζονται «πολύ βέβαιοι» για την ψήφο τους, ενώ στην κατηγορία «αρκετά βέβαιοι» καταγράφεται το 26,9% των πολιτών.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιβεβαιώνει ότι έχει έρθει το τέλος των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, αφού περιμένει από τις εκλογές να διαμορφωθεί κυβέρνηση συνεργασίας (59,5%).
Σενάρια
Με βάση τις έδρες που θα λάβουν τα κόμματα υπολογίζοντας τα ποσοστά της έρευνας, όπου πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ, μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ (σύνολο εδρών 165). Εκμηδενίζεται η πιθανότητα σχηματισμού κεντροαριστερής κυβέρνησης, αφού ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ δεν φτάνουν τις 151 έδρες.
Μόνο σε περίπτωση που «τερματίσει» πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, με αντίστοιχο ποσοστό που λαμβάνει στο γκάλοπ η ΝΔ, κερδίζει έδαφος το σενάριο για σχηματισμό κεντροαριστερής κυβέρνησης με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ φτάνουν τις 142 έδρες, με δεδομένη την άρνηση του ΚΚΕ να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα.


0 σχολια: