ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

11/07/2012

"Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα- ο κ. Καράκωστας ήταν και νομικός σύμβουλος της Siemens στις προμήθειες με τις μίζες εναντίον του ελληνικού δημοσίου" (Vid)

 
Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα κατά του επιτελείου του πρωθυπουργού εξαπέλυσαν χθες οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, που έθεσαν στο "στόχαστρό τους" τον άρτι διορισθέντα νομικό σύμβουλο του κ. Σαμαρά, Γ. Καράκωστα.
Βλ. το Video.




Ο Γραμματέας της Κ.Ο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστας Μαρκόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: " Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα αναδεικνύεται από τον νομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού ο οποίος με βάση τον ιστότοπό του φαίνεται ότι είναι και νομικός σύμβουλος της Siemens . Δηλαδή ο κ. Καράκωστας ήταν και νομικός σύμβουλος της Siemens στις προμήθειες με τις μίζες εναντίον του ελληνικού δημοσίου".

"Αθλιότητα" χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου την καταγγελία του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλου για το νομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού Γιάννη Καράκωστα.
Στη δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου καταφέρεται με δριμύτητα κατά του κ. Μαρκόπουλου, τονίζοντας πως ο κ. Καράκωστας παραιτήθηκε από τη Siemens μόλις ανέλαβε ο Μιχάλης Χροστοφοράκος.

Ο Νομικός Σύμβουλος του Α. Σαμαρά, Νομικός Σύμβουλος και της Siemens ;

Ιστορίες (και μνήμες) από τα παλαιά (και συγκεκριμένα από το 1993) θύμισε η απόφαση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να διορίσει ως Νομικό Σύμβουλό του τον ομότιμο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ι. Καρακώστα. 
Και αυτό διότι ο Ι. Καρακώστας, όπως αποκαλύπτει το avantipopolo.gr, λειτουργούσε ως νομικός σύμβουλος της Siemens στα «σκοτεινά» χρόνια του Ηλ. Γεωργίου, του Μ. Χριστοφοράκου και του Χρ. Καραβέλα.


Υπενθυμίζεται ότι το 1993 η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθούσε την εκχώρηση του ΟΤΕ σε ιδιώτες, αλλά η Siemens, που (με συνεταίρο την INTRACOM του Σ. Κόκκαλη) είχε «μονοψώνιο» με τον ΟΤΕ, αντιδρούσε, δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό και προσπαθούσε να τον μπλοκάρει. 
Η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πουλήσει τον ΟΤΕ οδήγησε σε οριστική και πλήρη ρήξη με τον Α. Σαμαρά, ο οποίος παραιτήθηκε από υπουργός, ίδρυσε την ΠΟΛΑΝ και έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τότε είχαν ακουστεί πολλά (ο Κ. Μητσοτάκης μιλούσε για σακούλες και βαλίτσες με χρήματα από το Υπουργείο Εξωτερικών), αλλά τίποτε δεν αποδείχθηκε.
Όπως δεν αποδείχθηκε ποτέ ποιο «μικρό κόμμα που σήμερα δεν υπάρχει», είχε πάρει χρήματα από την Siemens…

Το avantipopolo.gr δημοσιεύει την «εντολή» του γενικού διευθυντή της Siemens Hellas Ηλ. Γεωργίου προς τον Ι. Καρακώστα να συντάξει γνωμοδότηση (και συγκεκριμένα «ένα είδος «νομικής μελέτης»»…) σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του 35% του ΟΤΕ και την διάθεση του management σε αλλοδαπούς. 
Η «εντολή» δίνεται από τον Ηλ. Γεωργίου στις 22 Ιανουαρίου 1993, δηλαδή στην πολιτικά κρίσιμη περίοδο με το έντονο παρασκήνιο, και κοινοποιείται μεταξύ άλλων και στον «περίφημο» Χρ. Καραβέλα. 
Ο τελευταίος είναι πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas και ο φερόμενος ως «ταμίας» του πολιτικού χρήματος. 
Σήμερα ο Χρ. Καραβέλας (όπως και ο Μ. Χριστοφοράκος) διαφεύγει στο εξωτερικό…

Στο δεύτερο έγγραφο που δημοσιεύει το avantipopolo.gr ο Ι. Καρακώστας και ο νομικός Φ. Δωρής καταθέτουν στις 31 Μαρτίου 1993 γνωμοδότηση που τους ζητήθηκε. Σε αυτήν μεταξύ άλλων λένε ότι αξιολογήθηκαν προσφορές που αντιβαίνουν απαραβίαστους όρους του διαγωνισμού και ότι αυτό «δημιουργεί υποχρέωση του ΟΤΕ για αποκατάσταση όχι απλώς του αρνητικού διαφέροντος, αλλά πλήρους διαφέροντος».


1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Το 2009 ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και σημερινός αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Κ. Τζαβάρας, προφανώς κατόπιν εντολής του Αντώνη Σαμαρά, ζήτησε την παραίτηση της κ. Σιούτη για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξης. Μετά από όσα προκύπτουν για τον κ. Καράκωστα δεν τίθεται θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης;
Τι πιστεύει σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς;
Κατόπιν τούτων:
1. Αυτονόητο είναι ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που αφορά τον κ. Καράκωστα.

2. Οφείλει ο κ. πρωθυπουργός να μην κρύβεται πίσω από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και να τοποθετηθεί επί των «πολλών συμπτώσεων».

3. Άμεσα με νόμο στη Βουλή να καταργήσει το άρθρο 324 του νόμου 4077/2012 με τον οποίο από κοινού οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, λίγες μέρες πριν τη διάλυση της Βουλής, χάρισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Siemens.»