ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

15/07/2012

Δελτία Τύπου Δημοτικών Παρατάξεων Σαλαμίνας - Μια κακόγουστη επαναλαμβανόμενη φάρσα.

Οι περισσότεροι νυν ή και πρώην δήμαρχοι, ασφαλώς  και δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα πρέπει να έχουν κανένα λόγο να αισθάνονται αδικημένοι από τα πικρόχολα σχόλια των επωνύμων ή ακόμα και των ανωνύμων σχολιαστών.  

Κι αυτό, γιατί βλέπουμε και ξαναβλέπουμε με άλλους πρωταγωνιστές, το ίδιο έργο που οι εκείνοι πρώτοι είχαν ανεβάσει.....

Τότε που ορμητικοί και καινοτόμοι εμφανίζονταν σαν από παρθενογένεση στην δημοτική μας ζωή για να «τα αλλάξουν όλα», σε πείσμα αυτών που τους θεωρούσαν βασικό συστατικό της προηγούμενης εποχής.

Δεσμευόμαστε  έλεγαν, υπογραμμίζοντας με έμφαση μάλιστα ότι τάχα « οι άφθαρτοι ηγέτες της νέας εποχής είναι εδώ », πως αφού πρώτα τους επιλέξουμε, πρώτη τους δουλειά θα ήταν να καθαρίσουν την Κόπρο του Αυγεία, όχι βέβαια στο γόνατο και αναίτια, όλα τα υποτιθέμενα και ουδέποτε διερευνημένα σκάνδαλα, τα οποία κατά κανόνα αρχίζουν και δεν τελειώνουν ποτέ.

Είναι μάταιο μα και κωμικό συγχρόνως, πολιτικοί χωρίς φθορά από την παρουσία τους σε κεντρικούς ρόλους να νομίζουν ότι μπορούν να εμφανίζονται σαν άσπιλοι και ανυποψίαστοι για τις λάθος επιλογές των άλλων, ως οι νέοι φορείς του νέου και ρηξικέλευθου, διότι είτε είναι οι αρχηγοί είτε είναι οι σύμβουλοι,  αν δεν είναι  υποκριτές  …. φαίνονται αστείοι και αφελείς όταν ισχυρίζονται ότι τα πράγματα εξελίσσονται  ακριβώς όπως προεκλογικά μας υποσχέθηκαν πάντα με την δική τους συμμετοχή αλλά
χωρίς την δική τους ευθύνη.

Η μόνη επιλογή που έχουν είναι να υπηρετήσουν την αλήθεια και να περιγράψουν με καθαρότητα και όχι με τα συνήθη γενικόλογα την ατομική ευθύνη ενός εκάστου εξ αυτών, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογεί και να αποδεχθούν την συλλογική ευθύνη, την οποία ούτως ή άλλως έχουν, προτείνοντας το διορθωτικό σχέδιο που προκύπτει από την εμπειρία του λάθους.

Η Δημοτική διακυβέρνηση δεν είναι ατομικό σπορ, είναι συλλογικό, με πρωταρχική βέβαια ευθύνη του αρχηγού του συνδυασμού αλλά και ακέραια συνευθύνη των δημοτικών συμβούλων.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, άλλοτε με εκφράσεις βαρύτερες και άλλοτε λιγότερο προσεκτικές από αυτές που είχαν χρησιμοποιήσει οι ίδιοι για τον προκάτοχό τους (ίσως και  για λόγους διαφορετικής προσωπικής αγωγής) αλλά με την ίδια σαφήνεια και ουσία, της έκπληκτης αποστασιοποίησης από αυτά που τότε συνομολογούσαν στα δημοτικά συμβούλια και υποστήριζαν στα τοπικά  δημοσιογραφικά έντυπα και σήμερα στα τοπικά Blogs.

Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται όχι σαν μια κακόγουστη φάρσα, διότι φάρσα ήταν και την προηγούμενη φορά, αλλά σαν μια τραγωδία και μάλιστα με κακούς πρωταγωνιστές.


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Δεν πρέπει να στοχοποιείτε τα δελτία τύπου αλλά τα έργα και τις πράξεις των κυβερνώντων σχετικά με το τι έλεγε το πρόγραμμα τους, τι υποσχέθηκαν στο λαό να κάνουν, τι όφειλαν να κάνουν και το τι τελικά κάνουν. Η αντιπολίτευση σήμερα είναι κι αύριο μπορεί να είναι μία άλλη στη θέση της. Ιστορία γράφει η εξουσία και όχι η αντιπολίτευση. Ως πότε θα θα παρέχετε εκδούλευση με τα στοχευμένα κείμενά σας στην νυν δημοτική αρχή; Κύριοι ο νυν δήμαρχος είναι χειρότερος από τους προηγούμενους και καλό είναι να υποστηρίζετε την αντιπολίτευση κι όχι να την υπονομεύετε.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Επειδή εμείς του Psiliammos δεν είμαστε τρόφιμοι κανενός δημοτικού συνδυασμού , ούτε όψιμοι παρατρεχάμενοι της κάθε δημοτικής αρχής, σας δηλώνουμε ότι με τα κείμενά μας δεν παρέχουμε εκδούλευση σε κανέναν.
Κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε.
Υποχρέωση μας είναι να καυτηριάζουμε και όχι να στηρίζουμε ή να εξάρουμε τα έργα και τις ημέρες της κάθε δημοτικής αρχής , γιατί αυτό είναι « εκ των ουκ άνευ».
Είμαστε πάντα απέναντι τους.
Κι αυτό το έχουμε αποδείξει , « δεν υπήρξαμε ποτέ διαπλεκόμενο ή εξαρτημένο blog».

Έτσι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας, με όλη μας τη δύναμη, για το καλό αυτού του τόπου.
Δε θα αφήσουμε ήσυχο κανέναν, είτε αυτός είναι ο δήμαρχος, είτε είναι δημοτικός σύμβουλος είτε παρατρεχάμενος ή ομοτράπεζος του.

Το μετερίζι αυτό της ελεύθερης γνώμης, θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα του συνεχώς, χωρίς δεσμεύσεις, με γνώμονα πάντα το γενικότερο συμφέρον.
Δε χαριζόμαστε σε κανέναν, είτε είναι στην διοίκηση είτε στην αντιπολίτευσης.
Κι ας μη νομίζουν εκεί στο ασφαλές απυρόβλητο της αντιπολίτευσης, ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Ούτε να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.
Σ’ αυτούς έχουμε εναποθέτουμε τις ελπίδες μας.
Τα πολιτικά πυροτεχνήματα παρά την λάμψη τους σβήνουν γρήγορα.

Με αυτά τα ολίγα, φίλε που με κατηγορείς ότι τάχα με στοχευμένα κείμενα παρέχουμε εκδούλευση στην νυν δημοτική αρχή, σου δίνω το στίγμα της πορείας μας για να μην κάνεις αφελείς συνειρμούς και να μην έχεις αμφιβολίες.
Υπονόμευση είναι να αφήνεις την αντιπολίτευση στο απυρόβλητο.

Admin/Ψιλή Άμμος

Σ.σ.
Πράγματι για την παρούσα δημοτική αρχή έχουμε τις χειρότερες των εντυπώσεων.