ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

11/04/2013

Η «έκπληξη» του Πειραιά - υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Καρύδης, Δρίτσας,Αρβανιτόπουλος, Κακουλίδης στο τραπέζι!
  Σε κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης η εκδήλωση του Portnet.gr και του PassPort
(Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013) 

Σε κλίμα συναίνεσης και με διάθεση συνεννόησης, Ο υπ. Παιδείας και Πολιτισμού Κων. Αρβανιτόπουλος αποκάλυψε ότι υποβάλλεται φάκελος για την υποψηφιότητα του Πειραιά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Ο Θ. Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι έστω κι ως «καπρίτσιο» της Ιστορίας η πόλη ετοιμάζεται να διεκδικήσει σε επίπεδο υποδομών ότι της αντιστοιχούσε και δεν κέρδισε την προ του 2004 περίοδο.

Ο Δ. Καρύδης του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως επιβάλλεται η υπέρβαση των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών και η αξιοποίηση των περίπου 400εκ. ευρώ που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ για το Μετρό, το Τραμ και το λιμάνι της κρουαζιέρας. Ζήτησε με έμφαση μάλιστα να εγκαταλειφθούν τα σχέδια για δημιουργία άλλου λιμανιού κρουαζιέρας στο Φάληρο, κάτι με το οποίο συμφώνησαν όλοι.
Ο Γιάννης Κακουλίδης της ΔΗΜΑΡ εστίασε στην  αναπτυξιακή  δυνατότητα που μπορεί να έχει από μόνη της η επένδυση στον Πολιτισμό, αναφέροντας την περίπτωση του Δημοτικού Θεάτρου αλλά και της ανάπλασης της Τρούμπας.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης.


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Φίλε Τάσο.
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για την ενημέρωση.
Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι δικοί μας στο δημαρχιακό μέγαρο όταν ασχολούνται με τρίχες και η ιστορία διαγράφει αυτούς και προσπερνά εμάς ως κυρίως υπεύθυνους για τις επιλογές μας και καλά να πάθουμε!
Γηράσκω αει διδασκόμενος!
Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα!!!
Όμως θα τονίσω ξανά και ξανά μετ’ εμφάσεως, μια και οι παροιμίες στον τόπο μας ‘γίναν της μόδας.
Το ψάρι βρωμά και ζέχνει απ’ το κεφάλι.
Κι όταν ένας λαός είναι αδειασμένος και προδομένος απ’ τον καθ’ ύλην αρμόδιο καπετάνιο του να πάει το καράβι μπροστά τότε ΔΕΝ υπάρχει πρόοδος αλλά οπισθοδρόμηση.
Όπως καλά κι εσύ γνωρίζεις, ποτέ δεν είναι στραβός ο γιαλός, το καράβι στραβά αρμενίζει και φταίει ο εμπαθής, ημιμαθής κι άσχετος καπετάνιος του (το θυμάσαι το σχετικό ανέκδοτο και καλό είναι να το δημοσιεύσεις κάποια στιγμή για να το ξαναθυμηθούν και οι αναγνώστες σου).
Όμως, επειδή παραμένω αθεράπευτα ρομαντικός κι ονειροπόλος σ’ ότι αγαπώ, πιστεύω πως η Σαλαμίνα, που εγώ ως ξένος απολαμβάνω την φιλοξενία της κι εσύ ως γηγενής λάτρης της αγωνίζεσαι τόσα χρόνια, με την δική μας βοήθεια κι αγάπη, την επόμενη φορά θα βρει την ρότα της στην ιστορία.
Φίλε Τάσο σ’ ευχαριστώ για την φιλοξενία.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

@ΑνώνυμοςΑγαπητέ Φίλε,

Πέρα από τα καλά σου λόγια, μου ζητάς να ξαναγράψω το ανέκδοτο με τον καπετάνιο .

Κι’ επειδή πολλοί ίσως να μην το γνωρίζουν… ας το θυμίσω λοιπόν:

Μια φορά ένας πολύφερνος και πολύξερος καπετάνιος, περιγράφει το τελευταίο του ταξίδι …. λέγοντας...... που λέτε, παρέλαβα το καράβι, το πήγα από το ένα λιμάνι στ΄ άλλο, το φόρτωσα, το ασφάλισα, χάραξα την ρότα του, αντιμετώπισα φουρτούνες και τυφώνες μα στο δρόμο που χάραξα βρέθηκα ένας στραβός γιαλός. Εκεί το ΠΡΟΣΑΡΑΞΑΜΕ.

Κια αν ακόμα ενδιαφέρεσαι να μάθεις αν ο σημερινός δήμαρχος ή και οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι Σαλαμίνας απάντησαν στην ανοιχτή επιστολή που τους απεύθυνα αναφερόμενος στην διεκδίκηση από την πόλη μας του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.... σου απαντώ πολύ απλά πως όχι ....« ΠΛΗΝ ΕΝΌΣ ».

Και μην σου κάνει εντύπωση η απαξίωση που μας επιφυλάσσουν με το να μην μας απαντούν στις ερωτήσεις μας ή ακόμα περισσότερο όταν μας απειλούν με μηνύσεις για τις επισημάνσεις μας στα δικά τους λάθη ή τις παραλήψεις τους.!

Έτσι είναι όλοι αυτοί , τους γνωρίζουμε αρκετά καλά.

Αντιμετωπίζουν την δική τους προσωπικότητα ως «ξεχωριστή», γιατί κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους είναι ο ναρκισσισμός τους.

Θεωρούν τον εαυτό τους μοναδικό, αυτοθαυμάζονται και αυτοπροβάλλονται ως οι άνθρωποι που γνωρίζουν τα πάντα και τα έχουν προβλέψει …. όλα.

Και γιατί ….. πιστεύουν ότι είναι οι πρώτοι τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο που πρότειναν κάτι το εξαιρετικό.

Κι ακόμα… πέρα από την μοναδικότητα τους, πιστεύουν πως …. διαθέτουν τις απαντήσεις επί παντός του επιστητού.

Αν έτσι το καταλαβαίνουν …. Τότε πράγματι είτε έχουν έλλειμμα κρίσης, ή εξυπηρετούν κάποιους άλλους σκοπούς ή τελικά στο κρανίο τους έχουν πίτουρα.

Κι επειδή όπως λέγεται τώρα τελευταία είναι της μόδας η παραπομπή σε αρχαία ρητά και αποφθέγματα …..θα αναφερθώ κι εγώ σε ένα απόσπασμα από την Ιλιάδα,

«Αιδώς γαρ εν κακοίσιν ουδέν ωφελεί. Η γαρ σιωπή τω λαλούντι σύμμαχος», ή με άλλα λόγια « Όταν ακούς τους φαύλους και δε μιλάς γίνεσαι σύμμαχος τους».

και να σου θυμίζω επίσης πως ..... « όταν παραβιάζεται η βασική αρχή της δημοκρατίας , ο λαός παίρνει τον λόγο, και τότε οι αιρετοί σιωπούν » !! .