ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

30/04/2013

Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας (29-4-2013) - ΕΥΔΑΠ και το κατεπείγον του Θέματος !!! (Ηχητικό &Video)

Για το Video Κλικ  -- > ΕΔΩ 
Ακούστε δύο μικρά αποσπάσματα από την εισαγωγή του κ. δημάρχου στο χθεσινό (29.4.2013) Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με το προ ημερησίας θέμα που αφορούσε την σύμβαση παροχής υπηρεσιών από την ΕΥΔΑΠ.

Στο ηχητικό Νο1 ο δήμαρχος επαναλαμβάνει (5) πέντε φορές τον όρο «προγραμματική  σύμβαση (ηχητικό 1 ΕΔΩ)».
Μετά την παρέμβαση της αντιπολίτευσης και στην προσπάθειά του να κάνει το μαύρο –άσπρο, αρνείται τον όρο « προγραμματική σύμβαση» και επαναλαμβάνει (8) οκτώ φορές την λέξη «Προσύμφωνο (το ηχητικό 2 ΕΔΩ )».


Τελικά ας αποφασίσει…. τι στην ευχή θέλει να είναι « Προσύμφωνο, Σύμβαση Προγραμματική ή Απρογραμμάτιστη; «τέρμινο» ή «φιρμάνι»;

Κάποιος επιτέλους εκεί μέσα θα πρέπει να του πει πως : Μια προγραμματική συμφωνία είναι:
« Η Συμφωνία μεταξύ ενός φορέα και ενός προμηθευτή, που αποσκοπεί στον καθορισμό των όρων της σύμβασης προμηθειών, που πρόκειται να υπογραφούν κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου».
Ενώ…ένα Προσύμφωνο είναι: 
Μια συμβολαιογραφική πράξη με την οποία τα δύο συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να προβούν στη σύναψη οριστικής σύμβασης μεταξύ τους υπό την αναβλητική αίρεση της επέλευσης ενός γεγονότος ή μέσα σε προβλεπόμενη ρητά προθεσμία και με τους όρους που προβλέπονται στο προσύμφωνο».

Ας το αποφασίσει να τελειώνουμε! 

Γιατί εν κατακλείδι,αν έτσι αντιλαμβάνεται την υποχρέωση του να ενημερώνει τον δημότη που τον τιμά με την παρουσία του στις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα είναι μακριά η στιγμή που κάποιος που δεν θέλει να είναι «γλάστρα απότιστη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο» θα σηκωθεί και θα επαναλάβει όχι μια ή δύο φορές τα όσα ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Κορομηλιάς του δήμου Καστοριάς Π. Θεοδωρίδης χαρακτηριστικά για τους δικούς τους λόγους είπε: 
 «Είμαστε μαλ……κες εδώ μέσα με αυτά που ακούμε» (Δείτε το video ΕΔΩ  από το alphafm.gr στο aftodioikisi live).

Και έχει μεγάλη σημασία, όλοι εκεί μέσα, οι εκλεκτοί, να σέβονται τον κυρίαρχο δημότη και να μη τον υποτιμούν με εκείνα τα ..«Δεν φείδομαι έλλειψη απαντήσεων» όταν « ήσουνα παρόντας » ,ή ...οι άλλοι «ήντουσταν απόν» και ακόμα περισσότερο μάλιστα όταν βάζουν ..... τέτοιους « οραματικούς στόχους».

Καλό Πάσχα.


0 σχολια: