ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

14/05/2013

ΠΕΡΑΜΑ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ και τώρα Τί ;;; [ Ηχητικό]

Οι δύο κοινοπραξίες των Ferry-boat που διαχειρίζονταν έως σήμερα την ακτοπλοϊκή σύνδεση, δεν κατέθεσαν βεβαίωση υποχρεωτικής  κάλυψης των πλοίων τους προς τρίτους, όπως ορίζει και σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας μετά την εκπνοή της τρίτης προθεσμίας που είχε δώσει στις δύο κοινοπραξίες  να προσκομίσουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής κάλυψης προς τρίτους, προχώρησε στην ανάκληση των αδειών αποδοχής δρομολογίων, και ανάθεσε την κάλυψη των γραμμών αυτών σε άλλες ναυτικές εταιρείας.


Η γραμμή από τα ξημερώματα εξυπηρετείται από δύο πλοία, ενώ για την κάλυψη των αναγκών εντός της ημέρας αναμένονταν να δρομολογηθούν άλλα 11 Ferry-boat διαφόρων τύπων.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προχώρησε ήδη στην τροποποίηση δρομολογίων και καλεί το επιβατικό κοινό που κάνει χρήση των εν λόγω πορθμειακών γραμμών να επικοινωνεί με τις Λιμενικές Αρχές Σαλαμίνας (Τηλ: 210-4677277) και Περάματος (Τηλ: 210-4410441), ώστε να τους παρέχονται οι κατάλληλες οδηγίες σχετικά με τη δυνατότητα και τον τρόπο μετακίνησής τους, ενώ ζητά την κατανόησή τους για τις τυχόν δυσλειτουργίες που ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά τις προσεχείς ημέρες.

Από την πλευρά του δήμου έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη οδηγία αφορά μόνο στα ποντοπόρα πλοία και όχι στα πλοία που κινούνται εντός λιμένα και ότι τυχόν εφαρμογή της θα έχει κόστος:
α) στην «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ» του εισιτηρίου στους δημότες και
β) την   «ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΕ  ΠΟΝΤΟΠΟΡΑ(!!!!!!!!!)
και ζήτησαν να δοθεί μια μικρή παράταση δύο μηνών μέχρι να εκδοθεί η τελική δικαστική απόφαση, καθώς έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Διάρκεια 1λ:15δ.



0 σχολια: