ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

18/05/2013

Οι Κινέζοι και Ιστορία γνωρίζουν ...και αριθμητική !!

Η Ουτοπία των Βρυξελλών της 2ας Μαρτίου 2011. 

Ζήσαμε,  όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, την κατάρρευσης μιας ουτοπίας σε όλες της μορφές και σε όλο της  το μεγαλείο.
Κι’ εμείς ;….συνεχίζουμε να κάνουμε τους κινέζους.

Δεν γνωρίζω πότε και από ποιόν γεννήθηκε  η σκέψη για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και πως αυτή θα μπορούσε να συνδυαστεί με τις τοπικές επετειακές εκδηλώσεις του 2020,
για το 2500 χρόνια από την Ιστορική ημέρα της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Εκείνο που μετά βεβαιότητας γνωρίζω, και μάλιστα από έγκυρη και αξιόπιστη πηγή, είναι ότι μια (η) συγκεκριμένη ομάδα, περιφερόμενη « ανά τας οδούς και τας ρίμας» της οδού Αμμοχώστου, επεδίωκε την καθιέρωση, και συνεχίζει μάλιστα με τον ίδιο ζήλο, την  ανάδειξη των «Σαλαμινίων», από μια απλή τοπική εορταστική εκδήλωση, σε μια αντίστοιχη Εθνική εορτή.
Η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος προοιώνιζε πολιτικό κέρδος  για ένα πολιτικό που θα είχε την αποκλειστικότητα των χειρισμών του.

Προμήνυε μεγάλο πολιτικό κέρδος, ανεξάρτητα της έκβασης των προσπαθειών, αρκεί, ο πολιτικός αυτός να είχε την τεχνική και την ικανότητα, να καπελώσει προς ίδιον όφελος, τους έχοντας την αρχική ιδέα, και μόνος τους να δρέψει τους καρπούς του δέντρου τα γνώσης.

Μα προτού  περάσει  ο χρόνος το αποτέλεσμα των χειρισμών ήταν η μεν ιδέα να γίνει προϊόν κοινοκτημοσύνης…  το δε εγχείρημα να καταρρεύσει.

Μια ουτοπία που έδυσε, και που από ουτοπία έγινε δυστοπία και η πραγματικότητα  μετα-ουτοπική!

Εξ άλλου αυτό δεν είναι πάντα το αποτέλεσμα όταν μέσα από ψέματα και πολιτικούς ελιγμούς, με υπερβολές και υποσχέσεις για τα απίθανο, το υπερφυσικό, επιδιώκουμε  μέσα από την εκμετάλλευση της ιστορικής πραγματικότητας, ουτοπικά την πραγματοποίηση τους. 

Και για να μην ξεχνιόμαστε,  τελικά η περίφημη Ναυμαχία συμπληρώνει τα 2.500 χρόνια από την διεξαγωγή της, το 2020 ή το 2021; 


Ο Κινέζος και είναι  και  τον Κινέζο…. κάνει !!!  
Εμείς τι ρόλο παίζουμε ;


0 σχολια: