ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

28/05/2013

Αναβλήθηκε η δίκη των πρώην δημάρχων Σαλαμίνας στο τριμελές Εφετείο Πειραιά .


Για όσους περίμεναν να δοθούν  οι εξηγήσεις για το έργο της αποχέτευσης, τους ενημερώνουμε απλά ότι «δεν ήρθε η ώρα των εξηγήσεων»,  η υπόθεση …….αναβλήθηκε.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου  κάθισαν και πάλι σήμερα 28 Μαίου 2013, οι τέσσερις πρωταγωνιστές του σίριαλ «Δευτερεύον δίκτυο αποχέτευσης Σαλαμίνας».....

Πρόκειται για τον τέως δήμαρχο Σαλαμίνας Σπύρο Σοφρά, τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Αγαπίου, τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Βλάσση Λιαροκάπη και τον νομικό εκπρόσωπο της «ΓΗΓΕΡΤΟΝ » Χαράλαμπο Κουκάκη οι οποίοι, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα..κατηγορούνται ότι  οι τρεις πρώτοι προέβησαν στην αξιόποινη πράξη της αναδημοπράτησης προκειμένου να ωφελήσουν τον τέταρτο που ανέλαβε το έργο.

Βασικοί μάρτυρες κατηγορίας …. ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Μακρής και ο εκδότης της εφημερίδας «Νέα Σαλαμίνα» Μίμης Ροκίδης.
Ο νυν δήμαρχος  Ιωάννη Τσαβαρή παραστάθηκε  ως υποστηρικτής του κατηγορητηρίου.

Κατηγορούν σε αγαστή συνεργασία, ο νυν (Οσονούπω θα γίνει πρώην κι αυτός), και ο πρώην-πρώην δήμαρχος τους άλλους πρώην  δημάρχους.

Πιστοί στο δόγμα…. πως στην αλληλουχία της εναλλαγής στην δημοτική εξουσία …πρέπει να τηρείται όχι η αλήθεια αλλά ο κανόνας «ο θάνατός σου η ζωή μου» !

Η ιστορία κρατάει πάνω από 13 χρόνιαΈλεος, …. φτάνει πια μ' αυτή την αποχέτευση !!

Πρόθεση μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε το δικαστήριο, δεν είναι εξ άλλου αυτός ο προορισμός μας, άλλοι είναι αρμοδιότεροι προς τούτο,  βασικός λόγος της αναφορά μας στα πρόσωπα και τους θεσμούς, είναι να καταδικάσουμε όλους εκείνους που ενώ στηρίζουν και υποστηρίζουν το φαύλο σύστημα της διαπλοκής, της διαφθοράς και της διάβρωσης των θεσμών και τις αγοραίες πελατειακές  σχέσεις, εν τούτοις εμφανίζονται ως λευκές περιστερές, και να συνεχίζουν να συμπεριφέρονται καθ’ εικόνα και ομοίωση με τους προγενέστερους.

Δεν δικαιούνται δια να ομιλούν, και αρνούμαι να δεχτώ τις κατηγορίες τους.
Αρνούμαι να δεχτώ ότι όλοι οι πρώην ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό  εξ αυτών είναι ανάξιοι πολιτικοί.
Κι αντί να διδάσκουν ως όφειλαν, αρχές και πατριωτισμό, αυτοί να κατηγορούν  ο ένας τον άλλον, ότι χωρίς αντιστάσεις εκμαυλίστηκαν στον χυδαίο νεοπλουτισμό και στην ξιπασμένη ματαιοδοξία, μολύνοντας συνάμα και την κοινωνία.
Ο λαός τώρα, που συνένοχα πάντα σιωπούσε –  που επιβράβευε και συνεργούσε, που νόθευσε  αρχές και αξίες, που έμαθε  πώς « γίνεσαι σπουδαίος μόνον αν και με κάθε τρόπο γίνεσαι πλούσιος», έχει ….. τον Μάιο του 2014 άλλη μια ευκαιρία. 
Η ασθένεια δεν είναι ανίατος.


0 σχολια: