ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

17/06/2013

Λέτε να ξαναδούμε τα γνωστά προ-ημερησίας φαντάσματα, στην 16η Συνεδρίαση του Δ. Σ. Σαλαμίνας ;

Δήμος Σαλαμίνας/Σαλαμίνα 14 – 6 - 2013/ Αρ.Πρωτ:17089/ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ( 16 ης Σ/σης)

Στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, της 19ης IOYNIOY 2013 ημέρα   ΤΕΤΑΡΤΗ   και ώρα  19.00  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συζητηθούν ως πρώτα στην σειρά συζήτησης .....μεταξύ άλλων τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Εορτασμός των 2.500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης , κατόπιν αιτήματος του Δημ. Συμβούλου κ. Σοφρά Σπυρίδωνα.
  2. Διεκδίκηση διαφυγόντων λατομικών τελών από την πώληση αδρανών υλικών της Εταιρείας « ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Α.Ε.» για την περίοδο 2008 έως και σήμερα , κατόπιν αιτήματος της Δημ. Συμβούλου κας Νάννου Ισιδώρας. κλπ. κλπ 
Λέτε να επαναληφθεί το γνωστό σενάριο με τα των προ-ημερησίας φαντάσματα? 
Λέτε αν πάω.....να πάει χαμένος ο χρόνος μου ;
Πλάκα θα έχει !!
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΑΡΘΡΟ 13
Διαδικασία Συζήτησης και λήψη απόφασης κατεπείγοντος θέματος
(αρθρ. 67 παρ. 7/ Ν. 3852/2010)

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίζει, μετά από σχετική πρόταση- εισήγηση, που υποβάλλεται, κατά προτεραιότητα από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου, τους Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, τους Δημ. Συμβούλους και τους Προέδρους Δημ. Κοινοτήτων ( αν πρόκειται για ειδικό θέμα που αφορά την Δημ. Κοινότητα), χωρίς συζήτηση, με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του ότι ένα θέμα ,που δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη, είναι κατεπείγον.
Κατεπείγον χαρακτηρίζεται ένα θέμα όταν, αποδεδειγμένα, έχει προκύψει μετά την επίδοση της πρόσκλησης για την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και από την αναβολή της συζήτησης του κινδυνεύουν άμεσα τα δημοτικά συμφέροντα.

2. Στις περιπτώσεις που εισάγεται ένα θέμα προ ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγον, επιβάλλεται:
α) οι προτείνοντες κάθε θέμα να αναφέρουν αυτό περιληπτικά (χωρίς ανάπτυξη) καθώς επίσης και τους λόγους που συνιστούν το κατεπείγον.
β) το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση ότι κάθε θέμα από αυτά είναι όντως κατεπείγον με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του δηλ. αν τουλάχιστον δεκαεπτά (17) μέλη ψηφίσουν ΝΑΙ στο κατεπείγον. Στην περίπτωση αυτή το θέμα συζητείται και λαμβάνεται απόφαση με την ίδια πλειοψηφία με την οποία μπήκε σε συζήτηση.
3. Στη περίπτωση που δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου απορρίπτεται η συζήτηση του θέματος. Στην περίπτωση αυτή το θέμα συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης εκτός αν ο προτείνων το θέμα παραιτηθεί. Σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί, ο προτείνων υποχρεούται να υποβάλλει στο Προεδρείο, μέσα στο 1° δεκαήμερο από τη λήξη της συνεδρίασης, έγγραφη εισήγηση για το προτεινόμενο θέμα καθώς και ότι άλλα παραστατικά στοιχεία διαθέτει γι' αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση το θέμα δεν θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης Συνεδρίασης και θα θεωρηθεί ότι ο προτείνων έχει παραιτηθεί τούτου.
4.       Η διαδικασία της συζήτησης θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης είναι η ίδια με αυτήν της ημερήσιας διάταξης που καθορίζεται στο άρθρο 14 του παρόντος κανονισμού.

5.       Ο συνολικός χρόνος για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μία (1) ώρα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις το Συμβούλιο με απόφαση του μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια αυτής κατά δεκαπέντε(15) λεπτά το πολύ.


1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Πόσο δίκιο έχεις και πόσο εύστοχη είναι η παρέμβαση σου.

Συγχαρητήρια