ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

05/07/2013

Ουτοπία η Οικονομική ενίσχυση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ....

 Εμείς θα ρωτάμε … αυτοί ας μη μας απαντούν !!

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι ειπώθηκε στο δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Ιουνίου, σχετικά με την οικονομική ενίσχυση της υποψήφιας πόλης από την ΕΕ, ακούστε το ηχητικό που ακολουθεί και συγκρίνατε το με το κείμενο της σελίδας (5) της αιτιολογικής έκθεσης της απόφασης COM(2012)407 final (βλ. ΕΔΩ )που αναφέρεται στις «Δημοσιονομικές επιπτώσεις ».

(Το ηχητικό απόσπασμα  έχει διάρκεια  50 δεύτερα
 
Παρατηρήσεις:

- Στην δεύτερη παράγραφο του παραπάνω κειμένου τονίζεται ότι για το δημοσιονομικό πλαίσιο των ετών 2014-2020, όλες οι δαπάνες της ευρωπαϊκής ομάδας των εμπειρογνωμόνων, η προβολή της δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό καθώς και το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» στο επίπεδο της Επιτροπής για την υποστήριξη της δράσης, θα ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη».
- Από την τρίτη παράγραφο «δεν διαβάστηκαν οι τελευταίες 4 λέξεις: «για τη στήριξη του πολιτισμού.» που αποδίδουν την σωστή έννοια των δημοσιονομικών επιπτώσεων.
Αντ' αυτών προστέθηκε συμπερασματικά και αυθαίρετα η πρόταση:
«Δηλαδή... η Πολιτιστική Πρωτεύουσα που θα ορισθεί, θα τύχει ξεχωριστής χρηματοπιστωτικής έγκρισης. Είναι ξεχωριστό πακέτο από οτιδήποτε άλλο  αυτό» !!!!

Στην παραπάνω αυθαίρετη ερμηνεία, απάντηση δίνει το Άρθρο 14 της απόφασης (σελίδα 19), και όχι η αιτιολογική έκθεση της επιτροπής όπως υποστηρίχτηκε.
Το  Άρθρο 14 «Βραβείο» αναφέρει τα εξής:
«Η περίοδος που καλύπτει η παρούσα απόφαση συμπίπτει με διάφορα πολυετή δημοσιονομικά πλαίσια.
Για καθένα από τα εν λόγω πολυετή δημοσιονομικά πλαίσια, η Επιτροπή εξετάζει τη δυνατότητα χορήγησης χρηματικού βραβείου προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη στις ανακηρυχθείσες πόλεις.
Οι νομικές και χρηματοοικονομικές πτυχές του βραβείου αυτού λαμβάνονται υπόψη στο πλαίσιο των αντίστοιχων προγραμμάτων της Ένωσης για τη στήριξη του πολιτισμού»
.
 
Και συνεχίζει....Το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» θα απονεμηθεί στην επιλεγείσα πόλη, μόνο εάν η πόλη έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης, εφ' όσον πληρούνται οι όροι και τα κριτήρια που καθορίζονται στην παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου.

Με Λίγα λόγια ….. 
Η πόλη που θα επιλεγεί, όχι μόνο «δεν στηρίζεται οικονομικά» από τα προγράμματα για τον πολιτισμό, αλλά και η χορήγηση του χρηματικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη», θα εξετάζεται με αυστηρά κριτήρια.(δηλαδή ...αυτά που ξέραμε να τα ξεχάσουμε !!) 
Άραγε, μετά από όλα αυτά, μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει: 
(Α) Τι σημαίνει ......  «η πρόταση δεν έχει άμεσες δημοσιονομικές επιπτώσεις»;
(Β) Τι σχέση έχει ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων της επιλεγείσης πόλης με το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη»;
(Γ) Τι καλύπτει το πρόγραμμα « Δημιουργική Ευρώπη », και πως αυτό συνενώνει τα ισχύοντα προγράμματα «Πολιτισμός», «MEDIA» και «MEDIA Mundus»;
(Δ) Από ποιο άρθρο της απόφασης συνάγεται ότι «η ΕΕ συμμετέχει ή θα συμμετάσχει στην οικονομική ενίσχυση της πολιτιστικής πρωτεύουσας;»

Εμείς, ως προφέσορες, κύριε δήμαρχε το σηκώσαμε το γάντι ...... Εσείς ;;;


7 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΖΙΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ.ΑΔΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ,ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ DNA ΤΟΥ .ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΦΡΑΓΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.....

Anonymous said... Best Blogger Tips

Κύριε διαχειριστά,όπως φαινεται μάλλον θα περιμένετε άδικα να σας απαντήσει ο δήμαρχος. Κάτι σχετικό με μίζες και παρανομίες σας βρίσκετε πρόχειρο ; Ίσως τότε διαπιστώσετε και το ταλέντο του στη συγγραφή !!!

Anonymous said... Best Blogger Tips


Δυστυχώς, δεν καταλάβατε το βαθύτερο νόημα αυτών που είπε ο δήμαρχος.
Διαβάστε τι έλεγε από κοινού με τον Ανωμερίτη και θα καταλάβετε.

"ο Δήμος Σαλαμίνας και ο ΟΛΠ, συμφώνησαν:
α) την άμεση σύγκληση, υπό τον συντονισμό και ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, σύσκεψης για τη δημιουργία Φορέα Ειδικού Σκοπού κατά το πρότυπο του «Αθήνα 2004» για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2020".

Δηλαδή, ΑΜΕΣΗ δημιουργία φορέα κατά τα πρότυπα του Αθήνα 2004, δηλαδή, λεφτά, πολλά λεφτά, με διαχειριστή το δήμαρχο και τον ΟΛΠ.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου έρχεται στο μυαλό η Γιάννα και το μεγάλο φαγοπότι...
Κάνω λάθος;;

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘ'ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ''ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ''.ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΕ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ !

Tasos said... Best Blogger Tips

@Στον Ανώνυμο 4:14 μ.μ.
Αγαπητέ μου, Θέματα που αφορούν μίζες, παρανομίες κλπ, δεν είναι δυνατόν να αναρτηθούν πριν από μια τελεσίδικη απόφαση.
Εξάλλου ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ !!!
Και επειδή τρία χρόνια τώρα έχω διαπιστώσει ότι δεν μας απαντά, έχω συνηθίσει, άλωστε στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
Δεν περιμένω άδικα, δεν περιμένω καθόλου.!

Anonymous said... Best Blogger Tips


το νέο βελτιωμένο-αναβαθμισμένο σλόγκαν:
"αν δεν γράψεις τον εισαγγελέα στα φρύδια σου, προκοπή δεν κάνεις"..

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ανοικτή επιστολή στην κα Ισιδώρα Νάννου
Κυρία Νάννου
Σύμφωνα με την εξώδικη Δήλωση – Πρόσκληση που αποστείλατε την 27 Ιουνίου 2013 προς το Δήμο Σαλαμίνας, ήδη από την 7 Ιουλίου έχει παρέλθει η προθεσμία των 10 ημερών, που είχατε δώσει στην δημοτική αρχή και στους αρμόδιους προϊστάμενους του δήμου, για να προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε να εισπράξει ο δήμος τα οφειλόμενα ειδικά τέλη από την εταιρεία Αγγέλου για τα έτη 2010 έως και 2013.
Επειδή η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής ενδιαφέρει πάρα πολλούς συνδημότες μας και θα κριθούνε πάρα πολλά πράγματα στο μέλλον, σας παρακαλούμε, να μας ενημερώσετε, εάν σας απάντησαν από τον Δήμο, για τις ενέργειες που έχουν κάνει σύμφωνα με τις ερωτήσεις σας. Στη περίπτωση που δεν σας έχουν ενημερώσει ή δεν έχουν κάνει τίποτα σας παρακαλώ γνωρίστε μας εσείς, εάν έχετε τη διάθεση να προσφύγετε ή έχετε ήδη προσφύγει όπου δει, για να διασφαλίσετε το συμφέρον του δήμου και κατ’ επέκταση τα συμφέροντά μας.
Τελούμε εν αναμονή της απάντησή σας.
Σημείωση για τους διαχειριστές των μπλόκς, παράκληση για ανάρτηση