ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

25/09/2015

Περί ''Χαμόγελου του Παιδιού'' και για τα πολλαπλά ταξίδια του προέδρου του στις ΗΠΑ.

Σε σημερινή (25/9/2015) ανάρτηση του  το εκτός Ελλάδος Site το  « ΚΑΛΑΜΙ » έθεσε με ανάρτηση του και email προς την μη κερδοσκοπική Οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού» το ακόλουθο ερώτημα:
«Τα έξοδα των συχνών πολυήμερων επισκέψεων του προέδρου σας, κ. Κώστα Γιαννόπουλου στις ΗΠΑ (Ηνωμένα 'Έθνη Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον κλπ), καλύπτονται από ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' ή από τον ίδιον;


Το ερώτημα, μας το έθεσαν Έλληνες αναγνώστες στις ΗΠΑ, που υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα (βασικά με χρηματικές δωρεές) τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό σας.
Παρακαλώ, απαντήστε μας».

Μετά δύο ώρες, ( ασυνήθιστο φαινόμενο για Ελληνικό Οργανισμό ), έλαβαν  την παρακάτω  απάντηση:

«Σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμα των αναγνωστών σας.
 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι επισκέψεις του Προέδρου του Οργανισμού μας στο εξωτερικό δεν αποτελούν «ταξίδια αναψυχής», αλλά υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή του Οργανισμού μας σε διεθνείς οργανισμούς και δίκτυα προστασίας παιδιών.
Το κόστος καλύπτεται είτε από τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουμε είτε από χορηγίες που έχουν διατεθεί στον Οργανισμό μας για το συγκεκριμένο σκοπό.

Χάρη στην έντονη δράση μας στο εξωτερικό έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τη διαχρονική στήριξη των Ελλήνων Ομογενών και να βρίσκουμε μέρος των απαραίτητων πόρων, ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες χιλιάδες παιδιών στην πατρίδα μας. Χάρη σε αυτή την κινητικότητα μας καταφέραμε να βρούμε τα απαραίτητα έσοδα, ώστε να στηρίξουμε 82.802 παιδιά το 2014 και 60.804 μόνο το 1ο Εξάμηνο του 2015 και να μεγαλώνουμε 365 παιδιά που είχαν κακοποιηθεί ή παραμεληθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον στα 11 Σπίτια του Οργανισμού μας σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, θα θέλαμε, επίσης, να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας ότι οι επισκέψεις μας στη Νέα Υόρκη πραγματοποιούνται στο πλαίσιο συμμετοχής του Οργανισμού μας με Ειδικό Συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ (ECOSOC) και στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο International Center for Missing & Exploited Children (ICMEC) http://icmec.org/missingkids/servlet/PublicHomeServlet κάτω από την ομπρέλα του οποίου λειτουργούμε με έδρα την Αθήνα το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τις εξαφανίσεις και την κακοποίηση παιδιών (Southeastern European Center for Missing & Exploited Children- http://seec.org.gr).
 Άλλωστε, 3 συνολικά επισκέψεις στις ΗΠΑ έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια ο Πρόεδρος του Οργανισμού μας, ενώ Μία (1) φορά το χρόνο ως μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Κέντρου οφείλει να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ICMEC.

Χάρη σε αυτές τις συμμετοχές μας –για να σας δώσουμε ένα ακόμα παράδειγμα- έχουμε καταφέρει να μεταφέρουμε σημαντική τεχνογνωσία από άλλες χώρες στην Ελλάδα προς όφελος των παιδιών, όπως είναι το γνωστό σε όλους μας Amber Alert Hellas, που λειτουργούμε και συντονίζουμε σύμφωνα με το αμερικανικά πρότυπα του Amber Alert στις εξαφανίσεις παιδιών, όπου η ζωή τους βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.
Με λίγα λόγια, χάρη σε όλες αυτές μας τις δράσεις έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και την απαραίτητη διεθνή αναγνώριση, ώστε να είμαστε σε θέση να καλύπτουμε τις, δυστυχώς, ολοένα αυξανόμενες ανάγκες για τα παιδιά και τις οικογένειες στην Ελλάδα ειδικότερα τώρα στη διάρκεια της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύει η χώρα μας.  

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα οικονομικά μας στοιχεία ελέγχονται από την Ernst and Young, ενώ λαμβάνουμε σχεδόν μηδενική κρατική επιχορήγηση.
Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία των προηγούμενων ετών μόλις το 10% των εσόδων του Οργανισμού μας δαπανάται για τη διοικητική του λειτουργία. 

Με άλλα λόγια, από κάθε 1 ευρώ που προσφέρεται στον οργανισμό, τα 90 λεπτά αξιοποιούνται απευθείας στο σκοπό για τον οποίο και εξαρχής προσφέρονται, δηλαδή για την προστασία των παιδιών.

Σας ευχαριστούμε και πάλι.
Στη διάθεση σας
Με εκτίμηση,
Panos Pardalis /Press Officer» - 25 Σεπτ. '15


0 σχολια: