ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

27/09/2015

Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021...... στο παρα-πέντε !!

Στις 09/12/2014, αναρτήθηκε στον κόμβο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  η προκήρυξη για την υποβολή αιτήσεων των ελληνικών πόλεων που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.

Από τότε οι υποψήφιες πόλεις καλούνταν να βαδίσουν με ταχύτατους ρυθμούς(!!!!)για το κλείσιμο των φακέλων με Καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του φακέλου την 30η Νοεμβρίου 2015. -

Ήδη μέχρι σήμερα, 18 πόλεις έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους ή έχουν λάβει τις σχετικές αποφάσεις για να υποβάλλουν φάκελο υποψηφιότητας για να διεκδικήσουν τον πολυπόθητο τίτλο.

Οι πόλεις αυτές, όπως σας έχουμε ενημερώσει, μετά από σχετική έρευνα στο διαδίκτυο είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά):
 Άργος ,  Βόλος,  Ελευσίνα,  Ιωάννινα,  Καβάλα,  Καλαμάτα,  Κέρκυρα,  Λάρισα,  Μεσολόγγι, Ναύπλιο, Ξάνθη, Πειραιάς,Ρόδος, Σάμος,  Σπάρτη-Μυστράς –Μάνη,  Σύρος,  Τρίπολη, και Χαλκίδα.

Κάποιες από αυτές τις πόλεις,φαίνεται να έχουν πάρει πιο «ζεστά» το θέμα της υποψηφιότητας τους, καθώς έχουν ξεκινήσει δυναμικά εδώ και καιρό την προετοιμασία για την πρόταση που θα υποβάλουν, κάποιες άλλες βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο προετοιμασίας και κάποιες άλλες ακόμα νομίζουν ότι είναι αβγό να το ρουφήξουν !!!

ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ πριν την καταληκτική ημερομηνία λήξης  στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας της  23ης  Σεπτεμβρίου  2015 ακούστηκαν και πάλι εκείνα τα γνωστά φούμαρα περί της διεκδίκησης του τίτλου.

Εμείς με υπευθυνότητα και διάθεση στήριξης από την αρχή αντιμετωπίσαμε το ζήτημα της υποψηφιότητας για τον τίτλο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2021 και έγκαιρα επισημάναμε τις ιδιαίτερες δυσκολίες του εγχειρήματος.

Τονίσαμε ότι μόνο υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, μπορεί αυτό να αποβεί σε όφελος της πόλης, ανεξάρτητα μάλιστα από την κατάκτηση του τίτλου, και να μην οδηγήσει κι’ αυτή η προσπάθεια σε διάψευση προσδοκιών ή ακόμα χειρότερα σε ανεπίτρεπτες σπατάλες.

Εμείς  αν και Υπερτονίσαμε σε όλους τους τόνους ότι η βασικότερη από τις προϋποθέσεις, ήταν να γίνει η διεκδίκηση υπόθεση όλων των δυνάμεων της πόλης, να ακολουθηθούν ανοιχτές, ουσιαστικές διαδικασίες σε όλες τις φάσεις προετοιμασίας του φακέλου, και να επιδιωχθεί σύνθεση απόψεων για όλα τα ζητήματα χωρίς αποκλεισμούς, εισπράξαμε …… από τον παντογνώστη πρώην δήμαρχο εκείνο το αξέχαστο   «Όλοι ....Χύμα»  

Αλήθεια, πιστεύεται ακόμα στα θαύματα !!!


4 σχολια:

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Χειρόφρενο στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από τον Δήμο Σύρου.
Παρελθόν αποτελoύν κι επίσημα οι προσπάθειες διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 όπως προδίδουν τα χρηματικά ποσά που μηδενίστηκαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, στο πλαίσιο της έγκρισης της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.
«Link ΕΔΩ»

Anonymous said... Best Blogger Tips

Σωστός, πολύ σωστός. Δυστυχώς δεν επεδείχθη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όλα γινόντουσαν πρόχειρα, επιπόλαια και για το θεαθήναι. Τέσσερα χρόνια με ειδικό σύμβουλο για τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ δεν κατάφεραν ούτε ένα άδειο ντοσιέ να παραδώσουν στη νέα δημοτική αρχή.
Το μόνο που παραδώσανε είναι χρέη, ελλείμματα και κατεστραμμένο όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου.
Για να διεκδικήσει κάποιος Δήμος την πολιτιστική πρωτεύουσα πρέπει όπως έλεγες κι εσύ να διαθέσει χρήμα. Ο Δήμος μας έχει χρήμα να διαθέσει; Φυσικά όχι. Με ένα Δήμο χωρίς π/υ και με ταμεία άδεια είναι "περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαίς" . Η Δήμαρχος είπε ότι μία εταιρία παροχής συμβουλών μόνο, ζήτησε 25.000 ευρώ. Λεφτά εγώ δεν έχω είχε πει η Δήμαρχος, αλλά και να είχα λόγω μη επικυρωμένου π/υ δεν επιτρέπεται από το νόμο να τα ξοδέψω για το σκοπό αυτό. Τη στιγμή όμως που βρέθηκαν ορισμένοι οι οποίο προθυμοποιήθηκαν να χρηματοδοτήσουν αυτοί το φάκελο, ορθά η Δήμαρχος τους είπε κάντε το. Το τι θα βγεί απ΄αυτό, εγώ το ξέρω όπως κι εσύ και σίγουρα και η Δήμαρχος. Ας τρέξουν λοιπόν τώρα οι γραφικοί και οι αιθεροβάμονες να φτιάξουν το φάκελο, μπας και στραβώσει κανά πόδι.
Μια διόρθωση Τάσο. Η καταληκτική ημερομηνία παρατάθηκε μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Οψόμεθα!

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

@Ανώνυμος

Σ'ευχαριστώ για την διόρθωση.
Επιβεβαίωση της παράτασης ΕΔΩ

Anonymous said... Best Blogger Tips

Το ΔΤ του Δήμου για τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ είναι λειψό. Αν αυτό είναι και δεν έχει κοπεί δεν ξέρω πως, τότε είναι για κλάματα.