ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

19/09/2015

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών (ΙCC), Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Όπως είναι γνωστό , η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας .
Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η ρύπανση της θάλασσας και των ακτών μπορεί να εξαλειφθεί με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και με τη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων.
 Η  HELMEPA , στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών , συντονίζει το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 για 25η συνεχόμενη φορά  στην Ελλάδα , εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών από απορρίμματα και διάφορα άλλα άχρηστα αντικείμενα .

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων μας , όσον αφορά το βαθμό καθαριότητας των ακτών που απολαμβάνουμε το καλοκαίρι.
Η δράση αυτή η οποία θα υλοποιηθεί τη συγκεκριμένη ημέρα  από τον ανωτέρω οργανισμό μπορεί να υλοποιηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και από οποιονδήποτε φορέα (Δημόσιο – ιδιωτικό – Εθελοντικό) μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου , διάστημα το οποίο έχει οριστεί ως μήνας δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον.
  Για την συμμετοχή οποιουδήποτε πολίτη στον εθελοντικό καθαρισμό των ακτών, είναι δυνατή η επικοινωνία με την HELMEPA(τηλ: 2109343088 , e-mail: environment@helmepa.gr (link sends e-mail)) για να δηλωθεί η δράση  , και να ληφθεί πληροφοριακό υλικό -χρήσιμες συμβουλές.-

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης εθελοντικού καθαρισμού ακτής ή βυθού, να επιστρέφεται συμπληρωμένη η συνημμένη Δήλωση Διοργάνωσης στη HELMEPA ή να συμπληρώνεται ηλεκτρονικά στο website της HELMEPA στο σύνδεσμο


1 σχολια:

εταιριες καθαρισμού said... Best Blogger Tips

Στις περιοχές που υπάρχουν πρωτοβουλίες από τους φορείς αλλά και τους πολίτες για την καθαριότητα των ακτών είναι πεντακάθαρες!