ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

19/09/2015

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ.. έτσι απλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες απαντούμε σε κάθε ψευτο-οικολόγο.(Vid)

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ
Σημασία δεν έχει μόνο η ημερομηνία  που πραγματοποιείται ένας καθαρισμός της ακτής, της  θάλασσας ή ενός δάσους .. όσο και η οικολογική συνείδηση του κάθε ενός από μας ξεχωριστά.
Σε αντιδιαστολή με την HELMEPA, θέλω να αναφερθώ σε μια άλλη Οικολογική Οργάνωση, το «Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» που σε συνεργασία με  Δήμο της Αττικής , διοργάνωσε, στις 7 Ιουνίου 2015 ημέρα Κυριακή ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ( Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972
για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα), μαθητικό καθαρισμό πλαζ  με τη συμμετοχή πάνω από 250 μαθητών Δημοτικών σχολείων της περιοχής.
Τι έκαναν ; πολύ απλά πλαισίωσαν την δράση  με περιβαλλοντικά παιχνίδια μέσα από τα οποία οι μαθητές  ενημερώθηκαν  με διασκεδαστικές μεθόδους για την αξία της προστασίας των παράκτιων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων.
Την προηγουμένη πραγματοποίησαν εξωστρεφή δράση με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών για τις επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον της αλόγιστης χρήσης πλαστικής σακούλας και κατ’επέκταση τον περιορισμό της, όπως άλλωστε επιτάσσεται να γίνει άμεσα βάσει της πολύ πρόσφατης οδηγίας που ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και διένειμαν πάνινες τσάντες στους προσερχόμενους καταναλωτές, προτείνοντας άμεσα και έμπρακτα μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική που μπορεί και πρέπει να αντικαταστήσει τη χρήση της πλαστικής σακούλας.
Συγκέντρωσαν δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι «σάρωσαν» την ακτή από μικρά και μεγάλα απορρίμματα και έδωσαν έμπρακτα το παράδειγμα της υπεύθυνης και ενεργούς συμμετοχής στην προσπάθεια διαφύλαξης των ακτών μας.
Σε όλους τους συμμετέχοντες ...... διένειμαν πάνινες τσάντες.


1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΕΚΤΑΚΤΟ.
Αυτή τη στιγμή στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκτιλύσσονται σκηνές απείρου κάλους με τη Δήμαρχο να τρίβει στη μούρη του Τσαβαρή το Πτυχίο της.