ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

29/01/2019

ΚΕΦΙΜ_ Πιλοτικός Δείκτης Αποτελεσματικότητας Δήμων για το 2019.

Σύμφωνα με το ΚΕΦΙΜ «Μάρκος Δραγούμης »      ( Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών), ο οποίος συνέταξε πιλοτικά για πρώτη φορά, αξιολογεί τις Δημοτικές αρχές της χώρας σε τρία βασικά επίπεδα : την Οικονομική Διαχείριση , την Διαφάνεια, την Λογοδοσία και τις υπηρεσίες προς τους Δημότες, με απαρχή τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο αξιολόγησης των Δημοτικών αρχών .
Η Σαλαμίνα βρίσκεται ανάμεσα στους
10 νησιωτικούς Δήμους οι οποίοι επιβραβεύτηκαν για την χρηστή διαχείριση και την καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού .
Τα  δεδομένα  που  αφορούν  την  εκτέλεση  των  προϋπολογισμών  των  δήμων  σε  πραγματικό   χρόνο ελήφθησαν από τις ιστοσελίδες των δήμων.

Τα πορίσματα της νέας του μελέτης Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων στο πλαίσιο του Φόρουμ Δήμοι και Επιχειρηματικότητα του Money Show Athens 2019 παρουσίασε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου το ΚΕΦίΜ “Μάρκος Δραγούμης”.

Οι δέκα αποτελεσματικότεροι δήμοι της χώρας βάσει των στοιχείων για το 2017 είναι σύμφωνα με τον Δείκτη οι εξής:
Δήμος Μετσόβου
Δήμος Αριστοτέλη
Δήμος Καλαβρύτων
Δήμος Καλαμάτας
Δήμος Ιωαννίνων
Δήμος Φιλιατρών
Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων
Δήμος Ζαγορίου
Δήμος Άνδρου
Δήμος Ήλιδας
Τον Δείκτη και τα πορίσματά του παρουσίασε ο υπεύθυνος για την εκπόνηση της μελέτης, νομικός σύμβουλος και μέλος της εκτελεστικής ομάδας του ΚΕΦίΜ, Αθανάσιος Τσιούρας. Τα πορίσματα σχολίασαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και τέως Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, και ο δικηγόρος, αντιπρόεδρος της Δράσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΦίΜ Τάσος Αβραντίνης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ζαμπούκας.

Αναλυτικά στοιχεία στους πίνακες που ακολουθούν :
για περισσότερες πληροφορίες https://www.kefim.org/?p=19222


0 σχολια: