ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

30/01/2011

ΝΤΑΒΟΣ 41ο ΦΟΡΟΥΜ …. MIND THE GAP

Πρόπερσι η Κυβέρνηση έδινε προεκλογικές υποσχέσεις προς τον λαό, εκείνα τα γνωστά, «υπάρχουν λεφτά, δεν θα κοπούν οι μισθοί, δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ κ.ο.κ.
Ένα χρόνο πριν στο Νταβός, στο 40ό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η κυβέρνηση έδινε σκληρή μάχη για να πείσει ότι μπορεί μεν να πλήττεται από μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, αλλά έχει όλη τη διάθεση, τον τρόπο και κυρίως την πολιτική βούληση να εφαρμόσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Τότε η Ελλάδα έδινε μόνο πολιτικές και οικονομικές υποσχέσεις, φέτος ήταν η περίοδος των εξετάσεων, τις οποίες θα έπρεπε να περάσει και να προβιβαστεί τουλάχιστον σε ένα αξιόπιστο συνομιλητή.
Ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε φέτος στο 41ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχοντας υπό μάλης όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι όσα υποσχέθηκε προς τους δανιστές μας πριν από ένα χρόνο, στον ίδιο χώρο, έγιναν πράξη.
Τους συνομιλητές του στο πάνελ, αλλά και όσους ενδιαφέρθηκαν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση, ενδεχομένως και να απευθύνουν κάποια ερώτηση, η ελληνική αντιπροσωπεία φρόντισε και τους εφοδίασε με ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο (στα αγγλικά), στο οποίο αναλυτικά και με πίνακες παρουσιάζονται οι περυσινές υποσχέσεις σαν απόδειξη του ότι οι υποσχέσεις είναι σήμερα επιτευχθέντες στόχοι.
Όμως , τι κι αν ο κύβος δεν έχει ριφθεί ακόμα, τι κι αν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του πέρασαν (εκεί) στις εξετάσεις,  τι κι αν στα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στο «πακέτο» αφορούσαν και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, ή και τη μείωση του επιτοκίου του συγκεκριμένου δανείου, αλήθεια σας λέω ... δεν ξέρω  τι ανέφερε ο πρωθυπουργός στο Νταβός και ποιες θα είναι οι εξελίξεις, αυτό που μπορώ να καταλάβω είναι αυτό που βλέπω στο παρακάτω πίνακα που σας επισυνάπτω με την εξέλιξη του Χρέους μας.
Αυτό που ξέρω επίσης, είναι ότι με την επιμήκυνση τρία πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα:
• Οι μεγάλες τράπεζες που έχουν στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα θα μπορούν να συνεχίσουν να εγγράφουν κέρδη από ένα κατεστραμμένο προϊόν.
• To ΔΝΤ θα μείνει στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το 2035 και βλέπουμε, κι
• Εμείς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τόκους, δίχως να μπορεί κάποιος να μας διαβεβαιώσει αν το μαρτύριό μας θα έχει ένα ευτυχές τέλος.
Επισήμως η κυβέρνηση προσδίδει ένα πανηγυρικό χαρακτήρα, όμως πίσω από αυτό κρύβεται η αλήθεια και η παραδοχή του ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το δημόσιο χρέος και ότι οι προβλέψεις και οι στόχοι μας έπεσαν έξω.
Ορίστε ο Πίνακας με το αγχοτικό ρολόι αύξησης του Χρέους για κάθε δευτερόλεπτο.
(Πηγή:xrimanews.gr)
Για λόγους σύγγκρησης και η αύξηση του χρέους των ΗΠΑ


1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Hello. And Bye.