ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

28/01/2011

« Άδειασαν τη Νομική οι Οικονομικοί Λαθρομετανάστες »

Καταδικάστηκαν η Ελλάδα και το Βέλγιο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση επαναπροώθησης Αφγανού πρόσφυγα στην Ελλάδα.

Και μείς ανημέρωτοι αδιάφοροι ακόμα και σήμερα τον χαβά μας.
Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου Ελλάδα και Βέλγιο παραβίασαν τα άρθρα 3 και 13 της Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αθήνα και Βρυξέλλες και καλούνται να καταβάλουν τα συμβολικά ποσά των 5.750 και 32.000 ευρώ αντίστοιχα.
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων
Δικαιωμάτων θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, διότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλη υπόθεση που αφορά το δίκαιο παροχής ασύλου στην Ελλάδα με βάση την Οδηγία Δουβλίνο ΙΙ και που φθάνει μέχρι την ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.
Η υπόθεση αφορά Αφγανό υπήκοο που είχε προσφύγει κατά της Ελλάδας, αλλά και του Βελγίου.
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο ενάγων έφθασε στην Ελλάδα μέσω Ιράν και Τουρκίας το 2008 και ένα χρόνο αργότερα ζήτησε πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο. Υποστηρίζει ότι στο Αφγανιστάν κινδύνευε από τους Ταλιμπάν, γιατί είχε εργαστεί ως διερμηνέας της Διεθνούς Στρατιωτικής Δύναμης. Υποστηρίζει επίσης ότι η έκδοσή του από το Βέλγιο στην Ελλάδα με βάση την Οδηγία Δουβλίνο ΙΙ τον οδήγησε σε απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και ότι οι ελληνικές αρχές ήθελαν να τον απελάσουν στο Αφγανιστάν χωρίς καν να εξετάσουν τους λόγους, για τους οποίους ζητούσε άσυλο. Η υπόθεση ακολουθεί μια σειρά αποφάσεων και δηλώσεων των τελευταίων ημερών που καταδεικνύουν την Ελλάδα ως χώρα που παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία είτε από αδυναμία, είτε από πρόθεση.
Πάντως σε συζήτηση ( 19.1.2011 ) για το άσυλο στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής προεδρίας Ένικο Γκιούρι, αλλά και ο αρμόδιος επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φίλε υποσχέθηκαν και πάλι ότι θα εργαστούν για την αναθεώρηση της Οδηγίας Δουβλίνο ΙΙ μέχρι το 2012.
Η σημερινή οδηγία προβλέπει ότι ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ζητήσει άσυλο στη χώρα εισόδου στην ΕΕ με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται ιδιαίτερα χώρες όπως η Ελλάδα που λόγω γεωγραφικής θέσης αποτελούν πύλη εισόδου για λαθρομετανάστες ή για αιτούντες πολιτικό άσυλο.
Τι συμβαίνει τελικά; γιατί....
Άλλο πράγμα το Άσυλο για την ελεύθερη διακίνηση των Ιδεών κι άλλο ποιος τελικά το καταλύει,  άλλο πολιτικό άσυλο κι  άλλο η νομιμοποίηση όλων των οικονομικών λαθρομεταναστών που παράνομα εισέρχονται στη χώρα .
Δεν μπορεί να κάνουν κατάληψη οι λαθρομετανάστες στη νομική σχολή, να καταλύεται ο νόμος και να ακούγονται μόνο οι φωνές από τον κύκλο των « γνωστών ιδεολογικών μειοψηφιών » .
Τελικά τελείωσε η παράστασή του θεάτρου σκιών "ελληνική πολιτεία", στις 3.30 το πρωί ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις !!!! οι λαθρομετανάστες με τις ομάδες υποστήριξης τους αποχώρησαν από το κτήριο της Νομικής.
Τι εντύπωση μας άφησε ως θεατές η παράσταση αυτή, δεν είμαι σίγουρος. Πάντως οι πρωταγωνιστές δεν απόσωσαν τους ρόλους τους με ρεαλισμό και αληθοφάνεια, το βέβαιο είναι ότι πρέπει να απαγορευτεί η χρήση των λέξεων "κράτος" και "πολιτεία" όταν μιλάμε για την πατρίδα μας, γιατί έτσι προσβάλουμε την αξία των εννοιών αυτών στα λοιπά κράτη, κι αντί αυτών μπορούμε να πούμε διάφορα άλλα χαριτωμένα κοσμητικά όπως: μπανανία, καφενείο, μαχαλάς,παιδική χαρά, κ@@@χανείο, μπο@@δέλο, παράγκα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς κανείς, όλα έχουν την ίδια απόδοση.
Κάτι συμβαίνει λοιπόν σ’ αυτόν τον τόπο και με τους ανθρώπους που ζουν εδώ!
Η λογική εξήγηση που μπορεί να δώσει κάποιος είναι, πως ή μας ταΐζουν μεθοδικά κουτόχορτο ή πάσχουμε αθεράπευτα από τη χρόνια ασθένεια του …πέρα βρέχει.
Είτε συμβαίνει το ένα είτε το άλλο, αυτό που παραμένει γεγονός είναι, πως οι ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ!!!
Ναι! Είμαστε κορόιδα, διότι αυτά που ζούμε σήμερα δεν συμβαίνουν ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… Δεν  μένουμε κάγκελο βλέποντας τα στο χαζοκούτι ως ειδήσεις από άλλη χώρα, είναι γεγονότα που συμβαίνουν στο σπίτι μας, στους δρόμους, στις γειτονιές μας!
Και μείς ….!!!
Ψυχή μου! τί λιακάδα! τί οὐρανὸς ! τί φύσις !
ἀχνίζει ἐμπροστά μου ὁ καϊμακλῆς καφές,
κι ἐγὼ κατεμπνευσμένος γιὰ ὅλα φέρνω κρίσεις,
καὶ μόνος μου τὶς βρίσκω μεγάλες καὶ σοφές.
Γ.Σουρής


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Πόσο πληρώσαμε το χθεσινό; ένας αστυνομικός για τον κάθε μετανάστη, ένα νεοκλασσικό με πίνακες, μερικές επιτροπές, υπερωρίες των κυβερνώντων και των δημοσιογράφων, κλείσιμο του κέντρου της πόλης, αλλαγή των δρομολογίων των ΜΜΕ, κλείσιμο των καταστημάτων του κέντρου, extra χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ κατά του ρατσισμού... Παρακαλώ ο λογαρισμός να παει στον κ.Παπουτσή που θεωρεί οτι όλα πήγαν καλά. Εγώ βαρέθηκα να πληρώνω.

Αφελής Ρωμιός said... Best Blogger Tips

Ίσως είναι η έλλειψη επαναστατικού ταμπεραμέντου, ίσως να είμαι αφελής και μακριά νυχτωμένος, ωστόσο πιστεύω βαθύτατα ότι μόνο μια δημοκρατία που δεν είναι σίγουρη για τον εαυτό της χρειάζεται "άσυλα", στεγανά και περιφράξεις για να εξασφαλίσει την ελευθερία του λόγου, την ελευθερία έκφρασης και σκέψης.
Και διερωτώμαι ο αφελής , « Γιατί αυτές οι ελευθερίες να παρέχονται μόνο στην ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι σ' ολόκληρη την κοινωνία» ;
Αλλά είπαμε, εγώ υπολείπομαι σε επαναστατικότητα, και σε υψηλά νοήματα ...