ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

16/01/2011

« ΝΕΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ! »

«   Διοξίνες και πόσο επικίνδυνες είναι  !  »
Οι διοξίνες είναι χημικές ενώσεις που αποτελούνται από άνθρακα, υδρογόνο, οξυγόνο και χλώριο, πρόκειται για υποπροϊόν χημικών αντιδράσεων, που προκύπτει κατά τη διάρκεια καύσης απορριμμάτων ή στην παραγωγή χρωμάτων ή βενζίνης.
Διοξίνες δημιουργούνται ωστόσο και με αφορμή φυσικά φαινόμενα, όπως εκρήξεις ηφαιστείων ή πυρκαγιές δασών. Όλες οι διοξίνες δεν είναι ίδιες, έχουν ωστόσο ένα κοινό στοιχείο, εισχωρούν στο λιπώδη ιστό των ανθρώπων και των ζώων και παραμένουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Υπάρχουν περίπου 200 διαφορετικές άχρωμες και άοσμες διοξίνες, από τις οποίες 17 έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.
« Οι διοξίνες περνούν στα ζώα μέσω των ζωοτροφών και στη συνέχεια μέσα από τα κτηνοτροφικά προϊόντα, όπως το γάλα, τα αυγά, τα αλλαντικά ή τα ψάρια, καταλήγουν με την τροφή στον ανθρώπινο λιπώδη ιστό,  όπου και παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ».
Στον άνθρώπινο οργανισμό οι διοξίνες περνούν κατά το 95% με την τροφή και ελάχιστα μέσω του αέρα που αναπνέουμε, δε επιπτώσεις τους εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η ηλικία, το σωματικό βάρος και ιδίως το είδος της διοξίνης.
Oι περισσότερες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων είναι ήδη γνωστές, και έχουν άμεση σχέση με τον πολλαπλασιασμό, το ανοσοποιητικό και το ορμονικό σύστημα, το συκώτι, το δέρμα, αλλά και το σωματικό βάρος, είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι σε πολλές περιπτώσεις οι διοξίνες είναι καρκινογόνες .
Όταν μια ιδιαίτερα δηλητηριώδης διοξίνη εισχωρήσει στο ανθρώπινο σώμα, χρειάζετε περίπου 7 χρόνια έως ότου ο οργανισμός την αποβάλει, ενώ μια διοξίνη με λιγότερο δηλητήριο ενδέχεται να παραμείνει ακόμα και 20 χρόνια στον ανθρώπινο οργανισμό μέχρι να αποβληθεί κατά το ήμισυ.
« Ο μόνος τρόπος απάντησης στο πρόβλημα είναι οι εντατικοί και οι συστηματικοί έλεγχοι στις κτηνοτροφικές μονάδες ».
Τι γίνεται όμως στη Ελλάδα ;
Το επίσημο site του υπουργείου Υγείας (προϊσταμένη αρχή του ΕΦΕΤ) είναι γυμνό από την ανάλογη πληροφόρηση, κι αυτό δείχνει και το μέγεθος του... ενδιαφέροντος [ !!! ] και το κυβερνητικό σχέδιο δράσης [ !!! ] σχετικά με το διατροφικό σκάνδαλο που προέκυψε στη Γερμανία. Αρκείται στην επείγουσα διενέργεια ελέγχου για το αν οι εισαγωγείς έμποροι κρέατος και ζώντων ζώων έχουν εισάγει και προμηθεύσει την ελληνική αγορά, με προϊόντα προερχόμενα από τις περιοχές της κεντρικής και βόρειας Γερμανίας,  
αυτό ζήτησε ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) με αφορμή το νέο διατροφικό σκάνδαλο των διοξινών.[ !!!!! ]
Τώρα ..αν το YouΤube είναι η μόνη σωστή πηγή πληροφόρησης ....!!!
Ορίστε ...Ο Μηχανικός Διαχωρισμός και Βιομηχανοποίηση του κοτόπουλου.
(Πηγές: Reuters, BBC,enet.gr)


0 σχολια: