ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

27/01/2011

« Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ »

Καρκινογόνες ουσίες και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα


Σε εργαστηριακούς ελέγχους που έκανε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στα ηλεκτρονικά τσιγάρα , εντόπισε την ύπαρξη  καρκινογόνων και τοξικών χημικών ουσιών.
 Για το λόγο αυτό θα απαγορευτεί η πώληση των ηλεκτρονικών αυτών τσιγάρων ιδίως δε μετά την ανακοίνωση της Αμερικανικής Πνευμονολογικής Εταιρίας που μιλάει για μη εγκεκριμένα προϊόντα.
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι συσκευές, που λειτουργούν με μπαταρία και περιέχουν θαλάμους με νικοτίνη, αρωματικές  και άλλες χημικές ουσίες, πωλούνται ευρέως σε φαρμακεία και καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών καθώς και από το Internet, χωρίς να αναγράφουν στη συσκευασία τους όπως και στα πακέτα με τα κανονικά τσιγάρα την προειδοποίηση για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην υγεία.
Τα ηλεκτρονικά αυτά τσιγάρα πωλούνται και στη Ελλάδα παρά την επισήμανση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας ( www.hts.org.gr ) ότι η χώρα μας κατέχει σήμερα μια θλιβερή πρωτιά στα θέματα καπνίσματος  « Την υψηλότερη αναλογία καπνιστών στην Ευρώπη και μια από τις υψηλότερες σε όλο τον κόσμο ».
Οι ενέργειες των τελευταίων ετών εναντίων μιας από τις πιο επικίνδυνες μάστιγες της εποχής μας  έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών στο κίνημα κατά του καπνίσματος.
 Τέλος αν  ως πολίτες συνεχίσουμε αποφασιστικά τις αντιδράσεις μας και αν ταυτόχρονα οι φορείς και οι επιχειρήσεις  ενώσουν τις δυνάμεις τους  η προσπάθεια αυτή δεν θα ατονήσει ως συνήθως, αλλά αντίθετα θα ενταθεί και θα διευρυνθεί.

« Για την αντιμετώπιση της θανατηφόρας αυτής επιδημίας απαιτείται η συστράτευση και συντονισμένη προσπάθεια  όλων  ».



1 σχολια:

esmoke said... Best Blogger Tips

Αγαπητοί Κύριοι,

Η εταιρεία μας GETA Hellas εισάγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά τα επώνυμα και ευρωπαϊκά προϊόντα Esmoke.

Για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών σας σχετικά με την μελέτη του αμερικανικού οργανισμού τροφίμων FDA που δημοσιεύσατε, η οποία και υποστηρίζει την ύπαρξη τοξικών ουσιών σε δείγματα ηλεκτρονικών τσιγάρων, θέλουμε να επισημάνουμε τα κάτωθι:

- Το υγρό αναπλήρωσης ( e-liquid ) που χρησιμοποιούμε για την αναγόμωση των ανταλλακτικών φίλτρων Esmoke ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΝΙΚΟΤΙΝΗ, με βεβαίωση του Γενικού Χημείου του Κράτους. Κατά συνέπεια δεν περιέχει και καμιά από τις υπόλοιπες τοξικές ουσίες (νιτροσαμίνες) που ανιχνεύθηκαν (μόνον) σε προϊόντα που περιέχουν νικοτίνη.

- Άλλες ουσίες που ανιχνεύθηκαν όπως η γλυκόλη διεθυλενίου, οφείλονται σε χρήση χαμηλού κόστους και ποιότητας πρώτων υλών. Η χρήση πρώτων υλών κορυφαίας ποιότητας, κατάλλήλων για φαρμακευτική χρήση (USP grade), εγγυάται την απουσία κάθε άλλης πιθανά βλαβερής ουσίας !

- Το υγρό αναπλήρωσης Esmoke περιέχει ΜΟΝΟΝ 3 συστατικά, απολύτως γνωστά για την ασφάλεια τους, τα οποία παρασκευάζονται στην Ευρώπη από κορυφαίες βιομηχανίες, προορίζονται δε για φαρμακευτική χρήση και έχουν βαθμό καθαρότητας έως και 99,9%. Μπορείτε να δείτε όλα τα πιστοποιητικά, την σύνθεση και την προέλευση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του υγρού αναπλήρωσης Esmoke στον εξής υπερσύνδεσμο: "Esmoke, Σύνθεση και Ασφάλεια"

Αναφορικά με άλλες ανακοινώσεις στον τύπο μεταφέρω το κάτωθι κείμενο από την ιστοσελίδα:
giromiro.blogpot

"επιλέξετε να συνεχίσετε να πεθαίνετε από το συμβατικο κάπνισμα, γιατί μπορεί το ηλεκτρονικό κάπνισμα να σας δημιουργήσει δερματικά εξανθήματα, φαγούρα και δυσκοιλιότητα. Επίσης μοιάζει με συμβατικό τσιγάρο και επειδή έχει αρωματικά υγρά, μπορεί να το αγοράζουν μικρά παιδιά. Οπως τις τσίχλες. Αλλά τις τσίχλες νικοτίνης δεν τις πειράζουμε γιατί τις έχουμε ήδη εγκρίνει."

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... αξίζει...

Με εκτίμηση,

Χαρ. Γιαννακού
http://esmoke.gr