Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου για τους Νοτιοευρωπαίους προκάλεσαν όχι μόνον τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην Γερμανία, που την κατηγορούν για λαϊκισμό, αλλά και τα δυσμενή σχόλια των Ευρωπαϊκών εφημερίδων.
Το ζήτημα είναι αν αυτά που ισχυρίζεται η κ. Μέρκελ ισχύουν, δηλαδή, οι Έλληνες οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι αμείβονται και συνταξιοδοτούνται
νωρίτερα και έχουν πιο πολλές διακοπές από τους εργατικούς Γερμανούς ;
Από τα στοιχεία της Eurostat και του ΟΑΣΕ διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που έχουν καλλίτερες αποδοχές ( 1200 euro βασικό ) αλλά και πιο πολλές διακοπές δεν είναι οι Νοτιοευρωπαίους εταίροι τους, αλλά οι ίδιοι οι Γερμανοί.
Το πραγματικό όριο συνταξιοδότησης στη Γερμανία είναι στα 61,7 ενώ στην Ισπανία και την Πορτογαλία είναι στα 62,6 χρόνια, και στην Ελλάδα στα 61,4, δηλαδή ελάχιστα παρακάτω από το γερμανικό όριο συνταξιοδότησης.
Στον στενό της εταίρο, τη Γαλλία ( που δεν τον ανέφερε όμως η κ. Μέρκελ ), οι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται στα 59,7 χρόνια, ενώ ο μέσος όρος των διακοπών των Γάλλων αγγίζουν τις 37,5 ημέρες με κατοχυρωμένο κατώτατο όριο τις 30 ημέρες.
Στη Γερμανία κατοχυρωμένες είναι 20 εργάσιμες ημέρες, στην πραγματικότητα όμως οι διακοπές αγγίζουν τις 29,1 ημέρες, δηλαδή (30/5) σχεδόν έξι εβδομάδες.
Στην Ελλάδα κατοχυρωμένο όριο είναι των 25 ημερών μετά από τουλάχιστον 10ετή εργασία…»
Τι εννοεί άραγε η καγκελάριος με το « δεν μπορεί να συνεχιστεί κάτι τέτοιο » !! μήπως επιδιώκει να στείλει στον γερμανικό λαό νέα μηνύματα μισαλλοδοξίας; Τι εννοεί ισχυριζόμενη ότι « Όποιος έχει τα λεφτά, καθορίζει και την πορεία » !!!.
Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος το παραμύθι για τους τεμπέληδες Έλληνες και Πορτογάλους, γιατί όσο σωστό είναι οι υπερχρεωμένες χώρες να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα, τόσο λανθασμένο είναι να τους υπαγορεύουν τρίτοι την θεραπεία.
Την ευθύνη για τα εθνικά προγράμματα εξυγίανσης την φέρουν οι λαοί με τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις τους.
Βραχυπρόθεσμα ζητήσαμε την βοήθειά τους, και τοκογλυφικά πληρώνουμε για τα δικά μας λάθη, μακροπρόθεσμα όμως, η ευθύνη για το δημοσιονομικό και πολιτικό πρόβλημα « παραμείνει δικό μας θέμα ».
Κι αναρωτιέμαι πως μπορεί να γίνει αυτό με ποια ηγεσία, όταν ξεκατινιαζόμαστε μεταξύ μας;
Δεν πρόλαβε στ΄ αλήθεια να στεγνώσει το μελάνι των δηλώσεων της και ο μονίμως παραιτούμενος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αποκάλυψε σπατάλες και παρανομίες που γίνονται στα νοσοκομεία αλλά και τις υπερβολικές άδειες που παίρνουν οι ακτινολόγοι και οι αναισθησιολόγοι γιατροί του ΕΣΥ.
Σε συνάντηση που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων , επεσήμανε ότι οι αναισθησιολόγοι και οι ακτινολόγοι γιατροί του ΕΣΥ παίρνουν συνολικά πέντε μήνες (174 μέρες) άδεια το χρόνο! Δηλαδή 30 ημέρες κανονική άδεια, 45 ημέρες άδεια ακτινοβολίας, 15 ημέρες εκπαιδευτική και 84 ημέρες ρεπό λόγω εφημερίας !!. και έδωσε τάχα εντολή να εξεταστεί εάν ακολουθούν αυτές οι άδειες τα διεθνή standards και αν η άδεια επικινδυνότητας ορίζεται στον κανονισμό ακτινοπροστασίας,
Αυτά δεν μπορούσε να τα μάθει πριν την ανακοίνωση ;
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 σχολια:
Post a Comment