ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

30/05/2011

Πόσες χιλιάδες Ευρώ θα την φορτώσουμε πάλι ?

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Διαχείριση και η αξιοποίηση των κρατικών ακινήτων θα ανατεθεί « Σε μια αμιγώς Ελληνική Ανώνυμη Εταιρεία ».
Στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης και διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων στο ευρύτερο χαρτοφυλάκιο του Δημοσίου, αποφάσισε την Άμεση πρόσληψη χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων .
Κατα τα ειωθότα, τέτοιες εταιρείες πλαισιώνονται με στρατιές
από ειδικούς σύμβουλους, και επομένως έναντι μιας πολύ καλής αμοιβής [ βλ. απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών ].
Αυτό που δεν ξέρω είναι πόσες ακόμα ή πόσοι ειδικοί σύμβουλοι έχουν προσληφθεί ή θα προσληφθούν και πόσο θα μας κοστίσουν, αυτό που μπορώ με βεβαιότητα να σημειώσω είναι ότι σίγουρα θα είναι μερικές χιλιάδες απ αυτούς (όπως π.χ τις εκατοντάδες που πλαισιώνουν το πρωθυπουργικό γραφείο, τους άλλους τόσους συμβούλους-φωστήρες τους παροικούντες στα γραφεία των  ανήμπορων καημένων υπουργών και υφυπουργών, ζωή ν'χουν, τους γραμματείς και τους φαρισαίους.
Θα σας θυμίσω την εταιρεία συμβούλων, CC & C Advisors LTD που έχει ήδη υπογράψει ετήσιο συμβόλαιο με το Υπουργείο Οικονομικών έναντι ποσού 50.000 Ευρώ.
Στην έντονη αντιπαράθεση που ξέσπασε πριν μερικές εβδομάδες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την επιλογή της "εταιρείας - φάντασμα" που ανέλαβε χρέη συμβούλου αποκρατικοποιήσεων, (βλ. Εδώ) την ανακοίνωσηἄπάντηση του υπουργείου ως απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας « Ελεύθερος Τύπος », ευρέως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η δημοσιογραφική έρευνα κατά την οποία « η εν λόγω εταιρεία CC & C Advisors LTD με έδρα το Λονδίνο είναι νεοσύστατη, με μετοχικό κεφάλαιο 1 (!) λίρα και με έναν εργαζόμενο που εκτελεί χρέη διευθυντή».
Πρόκειται για τον 31χρονο Christopher J. Uregian, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κηφισιά και έχει εργαστεί ως σύμβουλος στη Διεύθυνση Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και ως βοηθός του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας, Επίσης ότι έχει εργαστεί και στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Τα κεντρικά γραφεία της CC &  C Advisors LTD στην οδό Leather Lane 100, όπου υποτίθεται ότι στεγάζονται στο κτίριο των (βλ. Φώτο 1,2,3,4)



Kανένα κουδούνι δεν γράφει την επωνυμία της εταιρείας.
Στην πρόσοψη του πρώτου ορόφου όπου υποτίθεται ότι στεγάζεται η επιχείρηση φαίνεται ότι είναι κενό και ,
Στο apartment 1, που είναι δηλωμένο ως έδρα, δεν υπάρχει εταιρία με τέτοιο όνομα.
Το Υπουργείο Οικονομικών με την παραπάνω ανακοίνωσή του, όχι μόνο δεν αρνείται ότι προσέλαβε την εν λόγω ανύπαρκτη εταιρία, αλλά επιβεβαιώνει  το γεγονός ότι …. «Το στέλεχος το οποίο παρέχει υπηρεσίες...κλπ » δηλαδή ολόκληρη η εταιρία αποτελείτε από είναι ένα και μοναδικό στέλεχος.

Με πολύ μεγάλη σοβαρότητα ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις, Άντε .... καλή συνέχεια !!!


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

[δες για τι καταστροφή μπορεί να προκαλέσει αυτή η εταιρεία τροιχαντ ήταν το όνομα της εταιρείας που δημιουργήθηκε για να ξεπουλήσει την ανατολικη γερμανια]

δελαστικ από το έθνος σήμερα
Το αληθινό έργο της Τρόιχαντ
ΑΠΥΘΜΕΝΟ πολιτικό θράσος συνιστά η προβολή ως προτύπου για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις του δυτικογερμανικού οργανισμού Τρόιχαντ. Απευθύνεται σε αδαείς. Αποστολή της Τρόιχαντ που σε πρώτη φάση λειτούργησε από το 1990 μέχρι το 1994 ήταν όχι να εξυγιάνει, αλλά να διαλύσει εντελώς τη βιομηχανική και αγροτική βάση της Ανατολικής Γερμανίας και να την καθυποτάξει στις δυτικογερμανικές επιχειρήσεις. Ξεπούλησε τα πάντα έναντι πινακίου φακής. Από τα 4 εκατομμύρια Ανατολικογερμανούς εργαζόμενους το 1990, άφησε άνεργους τα... 2,5 εκατομμύρια το 1994! Ξεπούλησε 8.500 κρατικές επιχειρήσεις και 2.500.000 στρέμματα καλλιεργειών έναντι... 135 δισ. ευρώ!!! Ο πρώτος πρόεδρος της Τρόιχαντ δολοφονήθηκε, ενώ 180 άτομα δικάστηκαν για σκάνδαλα.


Απο άλλη μελέτη που είχα διαβάσει και δεν την αναφέρει ο δελαστικ η δημόσια περιούσια της ανατολικής γερμανιας ηταν 600 δις περίπου και είναι ζήτημα αν κατάφερε η εν λόγω εταιρεία να βάλει στα ταμεία τα μισά.
Σημείωσε οτι οι ανατολικογερμανοι πριν την πτώση ήταν η 10η βιομηχανική δύναμη στον πλανήτη,
άσχετα του ότι πολιτικά καθάρματα στυλ χονεκερ έκαναν τα κουμαντα τους προς όφελος της τσέπης τους.

Συνεπώς το λειτουργικό κόστος θα είναι σταγόνα στον ωκεανό αν μας πιάσουν στα νύχια τους

Anonymous said... Best Blogger Tips

Πρἀγματι, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κόντ Γιούνκερ τόνισε σε συνέντευξή του προς το περιοδικό Der Spiegel
«Θα χαιρέτιζα την σύσταση από τους Έλληνες φίλους μας μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων στο πρότυπο της Treuhand», διευκρινίζοντας ότι αυτή η υπηρεσία θα πρέπει να στελεχωθεί από ξένους ειδικούς.Να δείς που νέες υπόγειες συμφωνίες θα σκάσουν σύντομα.