ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

31/05/2011

Μπορεί κανείς να είναι αριστερός στην ωριμότητά του;

« Αυτό που λένε ότι όλοι ξεκινάμε κομμουνιστές και καταλήγουμε φιλελεύθεροι δεξιοί… δεν το πιστεύω γιατί γνωρίζω ανθρώπους που ξεκίνησαν αντίστροφα και γιατί η Αριστερά έχει πολλές και διάφορες εκφράσεις.
Δηλαδή δεν είμαι λιγότερο αριστερή απ’ ό,τι ήμουν στα 20 μου, απλώς θεωρώ ότι έχει ανοίξει η οπτική μου γωνία. 

Η Αριστερά είναι για μένα μια συνεχής κοινωνική ευαισθησία, μια συνεχής αίσθηση της κοινωνικότητας του ανθρώπου, ότι δεν τα κάνεις όλα για τον εαυτό σου αλλά και για τους άλλους.
Και αυτό είναι το μεγάλο μάθημα για την Αριστερά, να μάθει να σέβεται τις διαφορετικότητες μέσα από τις οποίες εκφράζεται αυτό το μήνυμα, να δέχεται το διαφορετικό μέσα στους κόλπους της
».
Μαρία Δαμανάκη : Δημοσιεύθηκε στο BHMagazino, τεύχος 467, σελ. 46-50, 27/09/2009.
ΕΥΡΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - (Διάρκεια  00:58)
« Οι πιστωτές συζητούν πλέον,
έχουν στο τραπέζι το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το Ευρώ. Το δίλλημα είναι: ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα θυσιών αντιμετωπίζοντας το παρελθόν μας και φέροντας αποτελέσματα, ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα άλλα θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».
Οι περισσότεροι ακούγοντας την, στάθηκαν στο τρομοδίλημμα "ευρώ ή δραχμή ;" και λιγότεροι πρόσεξαν τη σημειολογική ουσία της δήλωσης της.
Η " φωνή του πολυτεχνείου ", σαράντα χρόνια μετά, έχοντας ανοίξει την οπτική της γωνία δηλώνει πως μετά από το « Ψωμί Παιδεία Ελευθερία » η μεγαλύτερη κατάκτηση της χώρας είναι η μετατροπή της δραχμής σε ΕΥΡΩ…!
Και πότε έκανε αυτή τη δήλωση ?….. την ίδια ακριβώς ημέρα που έμπαιναν τα θεμέλια για το πρώτο ευρύ κοινωνικό κίνημα εναντίον της αδικίας, η αντίσταση των αγανακτισμένων Ελλήνων.
Η κ. Μ. Δαμανάκη, ως αυτόκλητη σωτήρας, ως η ευρωεπίτροπος των ψαριών και... της ψαρακασέλας, κατάφερε με μία δήλωσή της να επιβεβαιώσει την ανάγκη αλλαγής φρουράς, την ανάγκη να παραδώσει η αποτυχημένη γενιά του πολυτεχνείου τα ηνία του αγώνα στην νέα γενιά, την γενιά των αγανακτισμένων.
Από το βιογραφικό της κ. Μαρίας Δαμανάκη.
  • Εβραία κατά δήλωσή της, γεννημένη και διαμένουσα εν Ελλάδι.
  • Επάγγελμα, χειροκροτητής, και επί 3ήμερο ραδιοφωνικός  παραγωγός του ΕΜΠ.
  • Ενα αποχυμωμένο κρατικοδίαιτο πολιτικό πρόσωπο,  που περιφέρει την αγωνία του για εξουσία. 
  • Μέλος του ΚΚΕ, μεταπήδησε στον Συνασπισμό, μεταγράφτηκε στο ΠΑΣΟΚ (και απομένει το μεταπτυχιακό της στο ΛΑΟΣ μέσα από την ΝΔ.
  • Μέλος της Βουλής των Ελλήνων από το 1977 έως το 1993 με μικρή διακοπή από το 1994 έως το 1998, που υπήρξε επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων.
  • Από το 2000 έως σήμερα μέλος της Βουλής των Ελλήνων και τελευταία τοποθέτηση της , ως Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


0 σχολια: