ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

25/05/2011

Τι και αν κηρύξουμε στάση πληρωμών, αν κομπογιαννίτες και κοτζαμπάσηδες μας εξουσιάζουν ;


Τις τελευταίες αυτές ημέρες βιώνουμε στιγμές έσχατης κατάντιας.
Πως είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση οι ίδιοι άνθρωποι που μας οδήγησαν σ΄αυτή…!
Αυτοί που δεν καταλαβαίνουν πως η γενικότερη εξέλιξη είναι που τους τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια, αυτοί που πιστεύουν πως η αδυναμία μας να καταλάβουμε ότι τα έχουν κάνει θάλασσα…
. είναι ικανή να τους διατηρήσει άνευ όρων στην εξουσίας που κατέχουν και εκμεταλλεύονται.
Θέλουν να μας επιβάλουν την άποψη πως δεν είναι δυνατή η ανατροπή της ισχύουσας κατάστασης, αλλά ότι πρέπει απαραίτητα να διατηρήσουμε τις χαλαρές δομές του μέχρι σήμερα ισχύοντος πελατειακού συστήματος, με λίγα λόγια, οι Κοτζαμπάσηδες να μη πάψουν ποτέ να εξουσιάζουν τους τοπικούς πληθυσμούς και οι κομπογιαννίτες να μας δίνουν τις λύσεις.
Διαχέουν προς τον ανημέρωτο λαό έντεχνα, φόβο και καταστρεπτικά σενάρια πείνας δυστυχίας και οικονομικού χάους με μοναδικό σκοπό να αποτρέψουν την αλλαγή του συμπλέγματος της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.
Ποιες είναι όμως εκείνες οι ομάδες, αλήθεια που νιώθουν απειλούμενες τις τελευταίες δεκαετίες, ποιες είναι οι παράμετροι που τους συνιστούν ;
α) Οι πολιτικοί... και οι πέριξ αυτών
Κόμματα, πολιτευτές, συνδικαλιστές και το διογκωμένο δημόσιο, καθώς το συμφέρον τους διασφαλίζεται από την νομή των δημοσίων εσόδων.
σ.σ. Είναι αυτοί που νομίζουν πως πάντα θα υπάρχουν έστω και αν μειωθούν δραστικά.
Γνωρίζουν ότι αν αλλάξει η χώρα το ισχύον πελατειακό παρασιτικό σύστημα και το εξελίξει σε μια παραγωγική οικονομία με περιορισμό της συμμετοχής του κράτους, όλοι αυτοί δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης με τον τρόπο που υπάρχουν σήμερα.
Μια παραγωγική οικονομία που δημιουργεί θέσεις εργασίας και δεν εξαρτάται από το κράτος μειώνει το διαμεσολαβητικό ρόλο των παραπάνω στις πελατειακές σχέσεις και τους αποβάλει σαν άχρηστους...
β) Η Διαφθορά και ο παρασιτισμός...
Τα κυκλώματα διαφθοράς σε κρατικές υπηρεσίες, μίζες, προμήθειες, γρηγορόσημα, γιατροί φακελάκηδες, δια βίου μισθοδοτούμενοι άεργοι του δημοσίου και καταχρηστικά συνταξιοδοτημένοι κάτω του ορίου ηλικίας.
σ.σ. Άχρηστοι σε ένα κράτος δίκαιο, που αξιολογεί τους εργαζόμενους, που ελέγχει την διαφθορά και  προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες, και όχι με πρόφαση τις δωρεάν υπηρεσίες να μοιράζει μισθούς δεξιά και αριστερά. 
γ) Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες
Οι κρατικοδίαιτοι οι επιχειρηματίες που δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν του ανταγωνισμού και ζητούν κρατική προστασία, ή οι επιχειρηματίες που κερδίζουν μαζί με τους προστάτες τους μόνο από τις επιδοτήσεις από τα λεφτά των φορολογουμένων.
σ.σ. Όλοι αυτοί σε ένα περιβάλλον ανοιχτής και ανταγωνιστικής οικονομίας φοβούνται πως θα αποδυναμωθούν και θα χάσουν μέρος της οικονομικής και πολιτικής ισχύος που τους προσφέρει το πελατο-κρατικό πολιτικό σύστημα...  
Σ΄αυτές τις συνθήκες οι παραπάνω κατηγορίες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα...

Οι ομάδες αυτές φοβούνται ότι θα τεθούν εκτός ανταγωνισμού, και δεν έχουν άδικο, αλλά αυτό δεν αφορά την υπόλοιπή κοινωνία που το συμφέρον της είναι να έχει πρόσβαση στην καλύτερη ποιότητα με την καλύτερη δυνατή τιμή...
 

Αυτά πρέπει να αλλάξουν με δημοκρατικές διαδικασίες πριν από κάθε σκέψη για πτώχευση ή άλλο δανεισμό.



2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Στα 7.246 εκατ. ευρώ - έναντι στόχου 6.924 εκατ. ευρώ και ελλείμματος 6.371 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010 - διαμορφώθηκε το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού το τετράμηνο Ιανουάριου - Απριλίου 2011.
Για όσους ξέρουν οικονομικά 6ταξιου γυμνασίου είναι εύκολο να δουν ότι η κυβέρνηση ξοδεύει κάπου χρήμα εκτός προϋπολογισμού, η κάνει προσλήψεις κάτω από το τραπέζι η δίνει δουλειές σε ημέτερους κατά τον ίδιο τρόπο.
Και μπορεί να είναι 300 εκ στο 4μηνο στο έτος όμως είναι 1,2 μιλλιον

Τι να περιμένεις από αυτούς;
φαντάσου να είσαι τροικανος και να στο παρουσιάσουν αυτό.
Για τα μειωμένα έσοδα μην το συζητήσουμε καθόλου

Anonymous said... Best Blogger Tips

αντιπολίτευση δεν έχει;[θα μου πεις και τώρα που εχει;] γιατί δεν σου κρύβω πως φοβάμαι την κουτάλα έχω δει κάτι επαναστάτες αλτρουιστές στυλ Ανδρουλάκη πριν κουτάλας και μετά και έτριβα τα μάτια μου την κρατάν με τα δυο χέρια.

κατά τα άλλα δείχνει πολύ καλύτερο από το σημερινό σύστημα, που ένα αρχιλαμογιο από τζάκι μαζεύει καμπόσους διαχειρίσιμους κόπανους και νέμεται την εξουσία