ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

28/05/2011

Στο επίκεντρο η ελληνική κρίση

Σταχυολόγηση απόψεων όπως εκφράζονται  μόνο από φίλους,  για την Ελληνική κρίση.
( Όταν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς ! ).
Διαβάσαμε,
- Από τον διευθυντή της Τράπεζας Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ « η αναδιάρθρωση του ελληνικού
χρέους είναι σενάριο τρόμου γιατί θα σημάνει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Η μόνη λύση είναι, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

- Από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκούρια, « Η λύση βρίσκεται στην επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, που θα έδινε χρόνο στην Ελλάδα, να αφομοιώσει τα μέτρα προσαρμογής της ».

- Από τον Ευρωπαίο πρόεδρο Βαν Ρομπάι « Το κλειδί για τη λύση βρίσκεται στα νέα φιλόδοξα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης», διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι:Δεν θα αφήσουμε το ευρώ να αποτύχει ».

-Αναπόφευκτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζει ο Γιούργκεν Μάτες τα νέα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος,  « Το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο από ότι αναμενόταν, και προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διόγκωση του χρέους ήταν αναπόφευκτο να αποφασισθεί ένα νέο πακέτο μέτρων »".

- «Εάν η Ελλάδα δεν πληροί τους όρους της ΕΕ και του ΔΝΤ τότε δεν θα εισπράξει τις επόμενες δόσεις των δανείων» δηλώνει το μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι και καλεί την Αθήνα να κάνει ακόμη περισσότερες περικοπές και μεταρρυθμίσεις.

-Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Φιλελευθέρων Οτο ΦρίκεΜετά από καθυστερήσεις ετών, για να μην πούμε δεκαετιών, η ελληνική κυβέρνηση έθεσε χθες σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώνεται από την Κομισιόν και το ΔΝΤ να πουλήσει τη δημόσια περιουσία της πριν να λάβει νέα ευρωβοήθεια, συνιστά μια μορφή οικονομικής διακυβέρνησης πέραν των εθνικών συνόρων
 
- Μετά από δεκαετίες επιδοτήσεων, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας διερωτώνται πού πήγαν τα χρήματα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, ο συμπροεδρεύων των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του,   «Η Ελλάδα είναι ένα Failed State.  Είναι μία χώρα, στην οποία οι πολίτες δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη προς το κράτος. Γι αυτό κανείς δεν θέλει να πληρώσει φόρους, ούτε οι πλούσιοι, ούτε οι φτωχοί, Σήμερα η πρώτη προτεραιότητα θα ήταν να αποκατασταθεί αυτή η εμπιστοσύνη...»

Και ανάμεσα σ’ όλους αυτούς …
 Ο σεισμολόγος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σταυρακάκης, ανανήψας από το επαίσχυντο εκείνο σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το Ίδιο Συνδικάτο», ειδικά σε περίοδο κρίσης, δήλωσε, « Αναμφίβολα τα οφέλη που είχε και έχει η χώρα μας είναι τεράστια. Δεν θέλω να κάνω τον μάγο, ούτε τον προφήτη, αλλά νομίζω ότι ένας σοβαρός αναλυτής θα είχε τεράστιες δυσκολίες να περιγράψει σε ποιά κατάσταση θα ήταν η χώρα μας, εάν δεν είμαστε στην Ε.Ε.».
 

Και η ευρωβουλευτής Μαρία Δαμανάκη, για την οποία η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αμέλια Τόρες υποστήριξε ότι «πρόθεση και στόχος της κ. Δαμανάκη με αυτά που είπε ήταν να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας και να πείσει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων.

Το κλού των ευρωπαίων σωτήρων μας έκλεισε  με τον Προευδρέυοντα  του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μετά το ναυάγιο στο πάρτι    "τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι   " στο προεδρικό μέγαρο, έσπευσε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταβληθεί η πέμπτη δόση.
 

Με όλα αυτά πρέπει τώρα να γελάμε.....ή να κλαίμε ?


1 σχολια:

yannidakis said... Best Blogger Tips

έξυπνη σύνοψη και συγκέντρωση των παραπάνω :[