ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

24/05/2011

Η Ελλάδα σε κρίση

Ακολουθώντας την ίδια ακριβώς συνταγή µε πέρυσι, αυτήν της οριζόντιας μαζικής επιβολής φόρων και δραστικών περικοπών σε συντάξεις - επιδόματα, αλλά και µε μπαράζ αποκρατικοποιήσεων εξπρές, η κυβέρνηση επιχειρεί να εξοικονομήσει 6,4 δισ. ευρώ για το 2011
Στόχος των νέων μέτρων είναι να σταλεί τάχα ένα σαφές μήνυμα στις αγορές και την Ευρώπη ότι η Ελλάδα (ποια Ελλάδα ρε παιδιά ;)
δεν αφίσταται των δεσμεύσεων που ανέλαβε µε το Μνημόνιο.
Σήμερα, µία ημέρα μετά τη δραματική πολύωρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (διήρκεσε περισσότερες από 6 ώρες), ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου υποδέχεται στο Μέγαρο Μαχίμου τους πολιτικούς αρχηγούς επιχειρώντας να αναζητήσει µια συναίνεση για μέτρα σαν κι αυτά:

Βάζουν χαράτσι για να πάρουν λεφτά και από τους ανέργους.
Απίστευτο κι όμως αληθινό, τέτοια χαράτσια θα πληρώνει ο Έλληνας, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ οι εγκέφαλοι των υπουργείο σκέφτηκαν να βάλουν “τέλος-χαράτσι” σε όποιον θέλει να βρει μια θέση εργασίας μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕ αφού επιβάλλουν το ... ανεργόσημο.
Φαίνεται κάποιοι είδαν τις συμμετοχές που είναι κοντά στις 100.000 και σκέφτηκαν να βγάλουν λεφτά για λογαριασμό του Κράτους, καταργώντας την μέχρι τώρα δωρεάν συμμετοχή στο διαγωνισμό.(Στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση προβλέπεται οι υποψήφιοι, οι άνεργοι δηλαδή, να καταβάλουν το ποσό των 40 ευρώ μόνο και μόνο για να πάρουν μέρος).
Σε Αναζήτηση νέων φοροδοτικών «δεξαμενών» τα νέα φορομέτρα όπως:
Αυξήσεις 0,40 στα τσιγάρα και 1-2 ευρώ στα ποτά, όλα τα είδη ο Φ.Π.Α. στο 23%
Νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, αύξηση αντικειμενικών αξιών, μείωση στις δαπάνες των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, αλλά και με νέα φοροεισπρακτικά μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ για να καλύψει την «τρύπα» που άνοιξε η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010.
σ.σ. 
Κι αλήθεια σας λέω πως θέλω να ξέρω, αν δηλώσουμε στάση πληρωμών, πτώχευση με άλλα λόγια, τι παραπάνω θα μας επιβάλλουν οι δανειστές μας ;;
Γιατί θα πρέπει να τρομοκρατούμαι εγώ ο μεγαλοσυνταξιούχος των 700-1000 ΕΥΡΩ και όχι αυτοί με τις αμοιβές των 6,10..12 χιλιάδων το μήνα ;;
Με τις καταθέσεις εκατομμυρίων, με τις offshore τους, με τα κινητά και τα ακίνητά τους, αυτοί με τα κρατικά ομόλογα που τους απέδιδαν κέρδη μέχρι και 20%.
Αυτοί …. με τις βουλευτικές αποζημιώσεις των 8-12000 Ευρώ τον μήνα, έξω μίζες και προμήθειες το κατανοώ, αυτοί πράγματι πρέπει να ανησυχούν….

Εγώ και ο κοπρίτης μου γιατί ... στ' αλήθεια πρέπει να ανησυχώ ;


1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Αν θυμάστε παλαιότερα στην Σαλαμίνα υπήρξε ίσως μια εκ των επικερδέστερων επιχειρήσεων από αυτές που έχουν δραστηριοποιηθεί στο νησί, αυτή του σουβλατζή μπατίρη.
Κατόπιν των νέων μέτρων τις τρόικας πιθανών για εσάς να μην συντρέχει λόγος ανησυχίας ακόμη,για το ζωντανό δεν μπορώ να πω το ίδιο.