ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

04/10/2011

Αποδεκτό για τις Βρυξέλλες το έλλειμμα 8,5% ....του ΑΕΠ !!

Οι Γιουνκέρ και Ολι Ρεν τόνισαν ότι με τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα κλείσει το 2011…… στο αποδεκτό !!!!! για τις Βρυξέλλες 8,5% του ΑΕΠ και θα συνεχίσει την καθοδική , προς το Ζάλογγο πορεία του το 2012 οπότε η Ελλάδα θα επιτύχει, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, πρωτογενές πλεόνασμα. !!!

Σε ό,τι αφορά το 2013 και το 2014 (να ζούμε πρώτα ο θεός), οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες άφησαν να εννοηθεί ότι ενδεχομένως θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα [ ναί μεν .... αλλά ].
Το ζητούμενο δεν είναι η έκτη δόση αλλά η εφαρμογή πολύ σημαντικότερων αποφάσεων μέχρι το 2014, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας «ότι
το ζήτημα είναι να πειστούν οι αγορές ότι έχουμε μια βιώσιμη λύση».
«Ουδείς έθεσε θέμα νέων μέτρων ( ούτε στον Κουτρουμάνη ;) τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί πρέπει να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν με συνέπεια».
Το ερώτημα που τίθεται δεν είναι εάν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα. 

Η απάντηση είναι .... όχι (sic), δεν  θα ανακοινωθούν νέα μέτρα, είπε ο κ.Βενιζέλος.
Ελληνικές διπλωματικές πηγές σημείωναν ωστόσο, ότι τα όποια μέτρα απαιτηθούν θα είναι περιορισμένα, σε σχέση με τα μέτρα του 2011 και 2012.
Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο και για πιθανή πτώχευση της Ελλάδας στις 29 Νοεμβρίου.
Η αποχώρηση του Ζαν Κλωντ Τρισέ από την ΕΚΤ θα σημάνει για την Ελλάδα μία περίοδο ακόμη πιο δύσκολων διαβουλεύσεων .
Η έλευση του Ντράγκι το Νοέμβριο θα σημάνει την ίδια στιγμή και μία στροφή της ΕΚΤ εναντίον της Ελλάδας ;
Εδώ …. τρελαίνεσαι !!


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

ο άνθρωπος πρέπει να πάει σε γιατρό,

βρίσκεται τώρα που μιλάμε με 3,9 ύφεση, πληρώνουμε 1,5 δις τον μήνα τόκους έχει ναι 8,5% έλλειμμα έχει 17% ανεργία, δεν έχει κάνει μια αποκρατικοποίηση, οι τράπεζες πάνε στον αγύριστο μαζί και το ταμπλό,
δεν έχει γίνει μια καθαρή επένδυση από μια εταιρεία ρε αδερφέ

ε πως στην ευχή θα πετύχει πλεόνασμα του χρόνου;

όπως έλεγε και ο μέγας μητσοτακης
ο καντέμης, αυτά τα θαύματα μόνο ο ιησους χριστος μπορεί να τα κάνει και ο ερντογαν στην τουρκιά που όταν τον έσπρωχναν οι Αμερικανοί, πέτυχε ανάπτυξη 6%

ιν σαλα

Anonymous said... Best Blogger Tips

«Η Ελλάδα δεν επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους της» γράφει σήμερα στην ηλεκτρονική της έκδοση η οικονομική επιθεώρηση «Handelsblatt» του Ντύσσελντορφ, σχολιάζοντας την παραδοχή της Αθήνας, ότι, λόγω μεγαλύτερης ύφεσης, το έλλειμμα φέτος θα φτάσει το 8,5% του ΑΕΠ, αντί του 7,6% που είχε συμφωνηθεί με την τρόϊκα. Η εφημερίδα αναφέρει: «Τώρα το γνωρίζουμε: Η Ελλάδα δεν θα τηρήσει το συμπεφωνημένο όριο για το χρέος της. Χωρίς νέα δάνεια η χώρα θα χρεοκοπήσει εντός του τρέχοντος μήνα. Όλο και πιο δυνατές γίνονται οι φωνές που ζητούν κούρεμα του χρέους».
Πηγή: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15433086,00.html