ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

21/10/2011

ΟΜΕΡΤΑ « Η σχέση της με το Αίτιο και Αιτιατό ».

« Κάθε Αιτιατό (έτσι λέγεται το αποτέλεσμα μιας αιτίας) έχει ένα Αίτιο που το προκάλεσε.
Όμως κάθε αιτιατό γίνεται με τη σειρά του αίτιο για ένα νέο αιτιατό - και έτσι γίνεται συνέχεια στον αιώνα τον άπαντα ».
  Αριστοτέλης
Ακούγοντας τον Α. Τσίπρα να ομιλεί περί Δημοκρατία με όρους ΟΜΕΡΤΑ (το αίτιο), ο ύπαρχος της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλος αντιδρώντας έντονα (το αιτιατό), ωρυόμενος, ζητούσε από τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης , δίκην επιλοχία, να επιβάλει στον  Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την ανάκληση της.
Πρόκειται για μια κλασική περίπτωση αντιστροφής της σχέσης αίτιου-αιτιατού.


Η θέση αυτή του κ. Τσίπρα αλλά και σύσσωμης της αντιπολίτευσης ήταν το αιτιατό, γιατί το αίτιο ήταν η καθυστέρηση να δωθούν στην δημοσιότητα οι επιστολές
προς την κα. Langard των κκ Παπανδρέου και Βενιζέλου.
Η καθυστέρηση της δημοσιοποίησης των επιστολών στη βουλή, το αιτιατό αποσκοπούσε στην εξαπάτηση και υφαρπαγής της θετικής ψήφου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο (το αίτιο) .
Καθώς ο κ. Βενιζέλος πηγαίνει από σφάλμα σε σφάλμα και από την μια οργανωτική αποτυχία στην επόμενη πολιτική αστοχία, ισχυριζόμενος ότι το γραφείο του πρωθυπουργού δεν είχε αποστείλει την δική του ακόμα, κατάθεσε μόνο την δική του επιστολή (το αιτιατό) στην αφόρητη πίεση που του ασκούσε σύσσωμη η αντιπολίτευση (το αίτιο).
Η καταψήφισης του υπό συζήτηση νόμου (το αιτιατό), θα ήταν στην περίπτωση που θα γινόταν γνωστό το περιεχόμενο της επιστολής του, για επιβολή δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων στην προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας χωρίς κανείς να του τα ζητήσει (λ.χ. το άρθρο 37) ήταν το αίτιο.
Η δήλωση εικοσιοκτώ (28) Παπανδρεικών βουλευτών, με κείμενο που έδωσαν στην δημοσιότητα και που ζητούν στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο να υπάρξει «μια εθνική συμφωνία στη βάση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, η οποία, στη μεταμνημονιακή εποχή να είναι βασικός όρος επιβίωσης της χώρας»,είναι ουσιαστικά η προσπάθεια για ενίσχυση του χαμένου πρωθυπουργικού προφίλ, είναι το αιτιατό.

Η κατανόηση όμως της αλήθειας ότι βουλιάζουμε σε μια ανομία η οποία αντί να βάζει φρένο στις αντιλαϊκές πολιτικές το μόνο που πετυχαίνει είναι να ενισχύει τις δυνάμεις της διχόνοιας, της συντήρησης και, εν τέλει, της αντικοινωνικής λιτότητας που φέρνει η περαιτέρω καθίζηση (είναι το αίτιο).
Όμως, στην περίπτωση του χαρακτηρισμού του κ Τσίπρα, ο κ υπουργός συγχέει το αίτιο με το αιτιατό.
Η προσπάθεια ανάδειξης της αλήθειας και ο φόβος για μυστική αλληλογραφία ήταν το αίτιο του ΟΜΕΡΤΑ, Το αιτιατό ήταν η έκρυξη του κ. Υπάρχου με τα δήθεν ....  

Να ανακαλέσει Τώρααα.... Τώρα .
Τα αἰτια και όχι μόνο το αίτιο πρέπει (τουλάχιστον όσον αφορά το άμεσο πολιτικό σκέλος του) να αναζητηθούν στους κόλπους της κυβέρνησης των οποίων οι υπογράφοντες τις επιστολές αποτελούν τα κορυφαία εξέχοντα στελέχη της.
Το να απαιτούν από την κοινωνία συναίνεση στην συνέχιση (για να μην πω περαιτέρω... προώθηση) της δικής τους καριέρας αποτελεί θρασύτητα ....... 

κι αυτό είναι πράγματι «Μαγκιά Τζάμπα »



0 σχολια: