ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

05/10/2011

Σχέδιο ελεγχόμενης πτώχευσης και ανάπτυξη

Αίσθηση έχουν προκαλέσει στην γερμανική αλλά και στην ελληνική κοινή γνώμη το σχέδιο του Γερμανού Υπουργού Οικονομίας κ. Φιλίπ Ρέσλερ, (το γελαστό παιδί όπως τον αποκαλούν) για συντεταγμένη (ελεγχόμενη) πτώχευση χωρών με υπερβολικό χρέος, σχέδιο το οποίο προορίζεται για ένταξη στο προσχέδιο για τον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης ESM.

Για μια χώρα που δεν είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της το σχέδιο του υπουργείο Οικονομίας προβλέπει τον περιορισμό των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Προβλέπει επίσης τη σύσταση ανεξάρτητου σώματος, το οποίο θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της εν λόγω χώρας και των πιστωτών της.
Η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και το διογκούμενο έλλειμμα δείχνουν ότι χωρίς ανάπτυξη η Ελλάδα δεν θα τιθασεύσει την κρίση,  είναι άλλωστε γνωστό ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι εύκολο να πειστούν επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Ίσως για αυτό το λόγο ο Φίλιπ Ρέσλερ, χωρίς ψευδαισθήσεις, επιδιώκει να κρατήσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών για την διήμερη επίσκεψη του από αύριο 6/10 στην Ελλάδα, ο οποίος θα συνοδεύεται από 70 επιχειρηματίες και παράγοντες της γερμανικής οικονομίας, πολλούς από τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς», δηλώνει κορυφαίο στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας και  «κανείς μας δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα».


1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε επίθεση... αγάπης στην Ελλάδα, ζητώντας την παραμονή της στο ευρώ και μια ακόμη ευκαιρία να βελτιωθεί. Και αυτό τη στιγμή που σήμερα έρχεται στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, με Γερμανούς επενδυτές να τον συνοδεύουν για να μας πάρουν τον... αέρα και τον ήλιο κι ένα σχέδιο χρεοκοπίας ή ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ όπως έχει βαφτιστεί, στις αποσκευές του!