ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

10/10/2011

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Κάποιοι επιτέλους πρέπει να αντιδράσουν και μάλιστα έντονα στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Τουρκίας να εκφοβίσει την Κύπρο και άλλες γειτονικές χώρες στην περιοχή μας.

 

Η συμπεριφορά την οποία επέδειξε η Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα αποτελεί μια ακόμα απόπειρα να εκφοβίσει τους γείτονές της και να επεκτείνει την ηγεμονία της στην Μεσόγειο.
 

Οι προειδοποιήσεις της Τουρκίας κατά της ανάληψης από μέρους της Κύπρου της εκ περιτροπής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά της Κυπριακής προσπάθειας για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου στα ανοικτά του νησιωτικού κράτους, μοιάζουν με «κομπασμούς ψευτοπαλληκαρά» και συνιστούν μια ακόμα προσπάθεια της Τουρκίας να εδραιώσει την από μέρους της παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου.
 

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απαντώντας στις προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν τον χαρακτήρισε «νεοσουλτάνο» και είπε ότι έχει γεμίσει το μυαλό του αέρα αλλά «η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε ενωμένη είτε όχι».
 

Ποιος από την διεθνή κοινότητα θα ζητήσει από την Τουρκία να τερματίσει αμέσως την κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου και τις τακτικές εκφοβισμού που χρησιμοποιεί εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ισραηλινού κράτους και άλλων μελών της Μεσογειακής κοινότητας ;


0 σχολια: