ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

10/10/2011

Απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή

« Θα σε πλακώσω » - « Δεν πας στο διάολο ρε μαλ... » !
Στην... τσίτα είναι τα νεύρα των βουλευτών, ανεξαρτήτως αν αυτοί ανήκουν στη δοκιμαζόμενη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ή σε αυτήν της ΝΔ, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφεύγει και οι εκφράσεις εντός της Βουλής να θυμίζουν εξέδρα γηπέδου.

Πιο πρόσφατο περιστατικό, οι βαρείς χαρακτηρισμοί που αντάλλαξαν η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Βάσω Παπανδρέου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ  κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης.
Αναλυτικά, ο κ. Κεφαλογιάννης επέμενε να διακόπτει τους ομιλητές, με αποτέλεσμα να εισπράττει τις παρατηρήσεις της προέδρου, η οποία προφανώς έχασε την ψυχραιμία της και τον αποκάλεσε «τραμπούκο». Από εκεί και πέρα ο διάλογος ξέφυγε απο κάθε επίπεδο:

- Μ. Κεφαλογιάννης: «Φέρεστε ανοήτως, είστε η χειρότερη πρόεδρος, να είστε σοβαρή, μην είστε Βάσω Παπανδρέου».
- Β. Παπανδρέου: «Δεν υπολογίζω ότι υπάρχετε».
- Μ. Κεφαλογιάννης: «Θα σε πλακώσω».
- Β. Παπανδρέου: «Δεν πας στο διάολο ρε μαλ…».
Πηγή:Πρώτο Θέμα 10/10/2011


5 σχολια:

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Και ο Μίμης Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «υπάρχουν όρια νομιμοποίησης, τα οποία έχει υπερβεί η κυβέρνηση» προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο εξέγερσης.
«Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η εσωτερική υποτίμηση δεν μπορεί να λειτουργήσει. Όποιος κρατά ευρώ στο χέρι του, του φαίνεται φθηνό το γαλλικό τυρί και το ολλανδικό κρέας. Τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, είναι "πολύ κακό για το τίποτα", την ώρα που τα κέρδη των επιχειρήσεων πέφτουν και βουλιάζουν οι δημόσιες επενδύσεις. Πού θα μπει πάτος; Γλιτώσαμε την άμεση χρεοκοπία προσφεύγοντας στο δανεισμό, αλλά παγιδευόμαστε σε μια μακροχρόνια ύφεση, που επιταχύνει το σπιράλ: κρίση-χρέος-ανεργία...» σημείωσε και προειδοποίησε:
Η έμφαση στην δημοσιονομική προσαρμογή έναντι της ανάπτυξης, οδηγεί σε μιαν «ανεργία χωρίς πάτο, με αποτέλεσμα να γίνει εξέγερση. Αν η ανεργία πλησιάσει στο 25-30%, αυτό εδώ μέσα δεν θα υπάρχει ... «Υπάρχουν όρια νομιμοποίησης, τα οποία έχει υπερβεί η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να προχωρήσει κόντρα σε όλους. Δεν μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα εναντίον του ελληνικού λαού. Χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες. Σε λίγο δεν θα είναι δυνατή η πρόβλεψη ούτε σε ένα τρίμηνο. Τα μοντέλα στα οποία βασίζονται οι προβλέψεις αυτές, είναι χωρίς ανθρώπους. Δεν υπολογίζουν πώς θα φερθούν οι άνθρωποι σε συνθήκες κρίσης, και κάνουν φανταστικές κατασκευές».

Anonymous said... Best Blogger Tips

ρε φίλε γιατί το κάνεις αυτό με τον προδότη μόνο που τον βλέπω μου γυρίζει τα άντερα;
αυτός το μνημόνιο το ψήφισε; το μεσοπρόθεσμο;

ε λοιπόν δεν δικαιούται δια να ομιλεί,και το κυριότερο ειναι και καθυστερημένος για να μην τον βρίσω περισσότερο, γιατί αυτά που του λένε 100 αριστεροί οικονομολόγοι
[βατικιωτης,λαπαβιτσας τον καζακη δεν τον βάζω γιατί θα καταλήξει και ο ίδιος σαν τον Ανδρουλάκη] εδώ και 2 χρόνια μπόρεσε να τα αντιληφθεί μόλις χθες.

φωτια και τσεκουρι

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Κι αυτός σαν την Δαμανάκη ή τον Δ. Κουσελά που τον κάλεσε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί με αφορμή ισχυρισμούς τους οποίους φέρεται να διατύπωσε σε συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ ότι συνδέει την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση με την λίστα των φοροφυγάδων. Κι όταν σφίξαμε τα γάλατα ο κ. Κουσελάς να προχωράει σε αναδίπλωση, λέγοντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής ότι ... «Δε δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με φοροφυγάδες πολύ περισσότερο ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου». Την ύπαρξη της επίμαχης λίστας διέψευσε και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Γ΄ αυτό τον έβαλα, γιατί κι αυτός είναι ίδιος … ίδιος σαν τους άλλους… Είπα ξείπα, σαν τους δεκαέξι που δεν θα ψήφιζαν το μεσομακροπρὀθεσμο, ή όπως το … υπάρχουν τα λεφτά, ή το δεν υπάρχει σάλιο, ή το δεν θα μειώσουμε τους μισθού, τις συντάξεις,τον ΦΠΑ, θα καταργήσουμε το ΕΤΑΚ και.. και… και , κολοτούμπες όλοι τους, μπαταρόλοι, γ’ αυτό τον έβαλα.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Αυτό το μάθατε;
Στην τρόικα «που κάνει κουμάντο» παρέπεμψε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Βάσω Παπανδρέου τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο.
Η αφορμή ήταν η φράση του ο Γ. Παναγόπουλου:
- «θα ήθελα να πω πολλά» είπε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.
- «Ναι, αλλά ... στο επόμενο νομοσχέδιο που θα καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις» δήλωσε η κ. Παπανδρέου.
- Ο κ. Παναγόπουλος ρώτησε την κα. πρόεδρο εάν τους… απειλεί.
- «Όχι, δεν σας απειλούμε αλλά από ότι κατάλαβα η τρόικα κάνει κουμάντο οπότε εκεί θα πρέπει να πηγαίνετε» απάντησε και τους άφησε «κόκκαλο» η Βάσω!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Καλά του είπε, αλλά αύριο που δεν θα εκλεγεί να πάει να παραπονεθεί και αυτή στην τρόικα γιατί δεν την ψήφισε

Δεν την απειλούμε αλλά από ότι κατάλαβα οι μόνοι που θα τους ψήφιζαν θα ήταν οι τροικανοι

Και όπως έλεγε και η γιαγιά μου,δεν είναι μακρυά το ταξίδι και για την παπανδρεου και γι αυτό το τσιράκι τον παναγοπουλο