ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

16/02/2012

Δυσπιστία Σόιμπλε για το πολιτικό τοπίο μετά τις εκλογές

Dr. Wolfgang Schauble
Το μοντέλο της κυβέρνησης τεχνοκρατών τύπου Μόντι πρότεινε για την Ελλάδα με νέα παρέμβασή του λίγο πριν από την έναρξη της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης του Eurogroup και πριν γίνει γνωστή η επιστολή δεσμεύσεων του Αντώνη Σαμαρά.(βλ. Εδώ).
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη δυσπιστία του
για το εάν η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση εκλογικής της νίκης θα αφήσει ακέραιες τις συμφωνηθείσες αποφάσεις του προγράμματος περικοπών.
Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό SWR, απέδωσε την αναβολή της συνεδρίασης του Eurogroup σε αυτό το στοιχείο και έκανε λόγο για ένα από τα δυσκολότερα σημεία της διαπραγμάτευσης, είπε σχετικά: « Παρακολουθώντας την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, το ερώτημα είναι, ποιος θα εγγυηθεί ότι αυτά που αποφασίζουμε σήμερα θα ισχύουν και μετά τις εκλογές » και απευθυνόμενος προς την ελληνική ηγεσία επικαλέστηκε για ακόμη μια φορά το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενώθηκαν πίσω από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι. «Όποιος βλέπει την πρόοδο που κάνει η Ιταλία, πρέπει να το σκεφτεί αυτό. Όμως δεν μπορώ να το επιβάλω στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Σόιμπλε.
Ο Γερμανός υπουργός διαβεβαίωσε ακόμη ότι έχει συναίσθηση της απόγνωσης του λαού της Ελλάδας, αλλά ξεκαθάρισε: «Μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να τροφοδοτούμε επ' αόριστον ένα πηγάδι χωρίς πάτο».
Δεν παρέλειψε, τέλος, να επαναλάβει ότι η Ευρωζώνη είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένη για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, απ' ότι πριν από δύο χρόνια.
 Ακούσε τι υποστήριζε πριν δύο χρόνια (24/11/2010), ο  ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φόρατζ, σε ένα προφητικό του λόγο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. (διάρκεια 3:30).
Νάιτζελ Φόρατζ 


2 σχολια:

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

«Άστραψε και βρόντηξε» για άλλη μια φορά ο Νάιτζελ Φάρατζ (Nigel Farage) κατά της Τρόικα και της κυβέρνησης Παπαδήμου μιλώντας σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Βρετανός ευρωβουλευτής ζήτησε να απελευθερωθεί η Ελλάδα αφήνοντας την να επιστρέψει στην δραχμή, ειδάλλως τα νέα μέτρα θα φέρουν επανάσταση. Μεταξύ άλλων ο κ. Φάρατζ είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει πια Δημοκρατία, αλλά ένα διορισμένο πρωθυπουργό από την τρόικα, ενώ υποστήριξε τους διαδηλωτές λέγοντας πως αν ήταν στην Αθήνα θα βρισκόταν στο πλάι τους.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=W8Ayb8P1LbU

Anonymous said... Best Blogger Tips

Οσο αφορά τον συγκεκριμένο αγγλο που φωνάζει εκτός του οτι είναι ενα φασιστόμουτρο συντηρητικό και ευρωσκεπτικιστής, άλλο και τούτο πάλι για ευρωβουλευτή,πιστεύω ότι καλά κάνει.Ξέρει πολλά και θέλει να γλυτώσει τα χειρότερα γι αυτό φωνάζει.Θα μας γυρίσουν στην δραχμή;να μας γυρίσουν το θέλω και εγώ,ναι αλλά εδώ εκτός από το δημόσιο χρέος 370 δις έχω και 250 δις τραπεζικά θαλασσοδάνεια που σκάνε το ένα πίσω από το άλλο ποιος θα τα πληρώσει αυτά;συν καμιά 60 δις που είχαν δώσει οι τραπεζίτες στην ανατολική ευρωπη όταν έκαναν μαγκιές σε ρουμανιες βουλγαριες.
Θα βγούμε, θα τινάξουν δηλαδή τις τράπεζες και θα χαθούν οι καταθέσεις του κοσμάκη,αφού στο ταμπλό όλη κι όλη 4 δις είναι η αποτίμηση τους,έχουν βέβαια πολλαπλάσια περιουσία σε άξιες,ζήσε μαύρε μου να φας τρυφιλι,θα πάρεις οτι περισσέψει από πλειστηριασμούς και όποτε γίνουν και βεβαια μετά τους πιστωτές,όταν λοιπόν δάνειζαν οι τράπεζες, τους όρους τους έβαζε η ΕΚΤ, θα αναλάβει πρώτα τα χρέη και μετά θα φύγω.

Το συνεταιριλικι αυτά τα ζόρια έχει,δεν ρίχνεις στο παντελόνι μόνο, έχει και χασούρα,τα όβολα αδερφέ μου να την κάνω γιατί χόρτασα υπεράσπιση και αλληλεγγύη.