ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

03/02/2012

Γυναίκα αλεύρωσε επισήμους στην Καλαμάτα (Video)

Πριν λίγες ώρες ζήσαμε ακόμα μια φορά τις ίδιες γνώριμες εικόνες του εξαγριωμένου λαού του οποίου η ζωή έχει υποστεί βάναυση υποβάθμιση.
Προπιλακίστικαν οι πολιτικοί που ανενδοίαστα βγήκαν πάλι στους δρόμους, με την συνοδεία... αστυνομικών και ΜΑΤ, με μια γυναίκα να αλευρώνει τους επισήμους στην Καλαμάτα.
Μια δημοτική υπάλληλος δε δίστασε να
αλευρώσει τους επισήμους  που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη για τον εορτασμό της Υπαπαντής .
Το επεισόδιο φυσικά προκάλεσε αναστάτωση,  ενώ στο στόχαστρο της γυναίκας βρέθηκαν ο κ. Γεωργίου  Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας , ο Βουλευτής της  Νέας  Δημοκρατίας κ. Μαρκόπουλος, ο  βουλευτής  ΠΑΣΟΚ κ. Κουσελάς και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
Αμέσως  η γυναίκα απομακρύνθηκε από το σημείο και συνελήφθη από τις τοπικές αρχές !!!
Και βεβαίως θα πει κάποιος ότι οι πολιτικοί, στα πλαίσια των θεσμικών τους καθηκόντων, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν παρόμοιες εμφανίσεις, και αν και νοιώθουν την κατακραυγή των πολιτών, αποφασίζουν να πράξουν το χρέος τους με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ άλλες, είτε από φόβο είτε προσπαθώντας να μην εξωθήσουν τα πράγματα στα άκρα, προτιμούν να αποφεύγουν τέτοιες εμφανίσεις.
Εδώ βεβαίως που φτάσαμε, δεν ξέρω τι ακριβώς θα έπρεπε να κάνουν οι πολιτικοί, ώστε να αποφύγουμε τις τόσο δικαιολογημένες αλλά ταυτόχρονα και τις τόσο δυσάρεστες για ένα δημοκρατικό κράτος εικόνες, παράλληλα όμως δεν μπορώ να ξέρω αν οι πολίτες θα μπορούσαν να αντιδράσουν διαφορετικά, έχοντας βιώσει τόση ψυχολογική βία στο πετσί τους, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, τις τελευταίες ημέρες.
Γιατί..... τι άλλο από άσκηση βίας, στυγνής και ξεδιάντροπης, είναι αυτό που οι ανάλγητοι κυβερνώντες ασκούν πάνω σε ανυπεράσπιστους και ευάλωτους ανθρώπους.
Και φυσικά δε μιλάμε απλά και μόνο για άσκηση βίας, αλλά και για καθαρή και απροκάλυπτη ανηθικότητα, αφού, εκ προοιμίου, όταν ο χορτάτος νομοθετεί για τον πεινασμένο, όταν ο δυνατός νομοθετώντας συντρίβει τον αδύναμο ….. τότε η ανηθικότητα συναντά απλά τη βία.
Και βεβαίως η βία γεννά, πάντοτε, μόνο βία.
Κι ακόμα περισσότερο … όταν χωρίς ντροπή  ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ψελλίζοντας το κύκνειο άσμα του δείχνει να πιστευτεί πως πρέπει «Να τους ευγνωμονούμε που έσωσαν την χώρα»,  είναι ή δεν είναι αναμενόμενο να προκαλεί αντιδράσεις ή και απρόβλεπτες και δύσκολα ελέγξιμες καταστάσεις;
Και όταν η βία γίνεται όπλο στα χέρια του πεινασμένου, του αδικημένου, του ταλαιπωρημένου …. τότε  εύκολα  μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, γίνεται ένα καζάνι που βράζει και που πολύ σύντομα θα εκραγεί, και τότε…..
ο σώζων εαυτόν σωθήτω...


1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

OMG , βλέπετε τι είναι διαπνέουν στη Συρία ; Παρά την άγρια ​​καταστολή σε βάρος της κυβέρνησης , οι εκδηλώσεις συνεχίζουν