ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

29/10/2012

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.

«ΑΜΕΣΟ ΞΑΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ 
ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ» 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα οι Δήμοι, όπως εσείς καλύτερα γνωρίζετε, έχουν ιδιαίτερη σημασία όταν ενισχύουν με τις πράξεις τους την διατήρηση της Δημοκρατίας, πολύ δε περισσότερο όταν η συμμετοχή του πολίτη στην εκλογή των τοπικών αρχόντων ενδυναμώνει το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντός απέναντι στην κοινωνία.


Πιο συγκεκριμένα, ο ρόλος του Δημάρχου είναι μεταξύ άλλων να διασφαλίζει τα δικαιώματα των  πολιτών σε τοπικό επίπεδο, να μεριμνά για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την αρμονική συνύπαρξη των πολιτών, φροντίζοντας πάντα με τις ενέργειές του να το αποδεικνύει έμπρακτα απέναντι στα άλλα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Κι αυτό είναι αυτονόητο, ειδικότερα στην περίπτωση της επίκλησης θεμάτων διαφάνειας.

Έτσι η σύνδεση οποιουδήποτε ελέγχου των πράξεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του με την επικρατούσα σήμερα περιρρέουσα ατμόσφαιρα της τάχα άδικης κατασυκοφάντησης του,  ΔΕΝ απαντάει στο ερώτημα «περί του δικαίου αισθήματος».

Γι’ αυτό και αισθάνομαι ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση πολιορκίας,  σε πολιτικό παραλήρημα, ή σε παράκρουση  του τοπικού άρχοντα, όταν κάποιος τολμά να εκφράσει ή να ελέγξει καθ οιονδήποτε τρόπο τις αποφάσεις του, και αυτός, αντί απαντήσεως, να καταφεύγει σε μεθόδους εκφοβισμού, να απειλεί θεούς και δαίμονες, να μηνύει οποιονδήποτε του ασκεί πολιτική κριτική που δεν του αρέσει !

Έτσι λοιπόν:
- όταν δεν υπάρχει ορθολογισμός ώστε να γίνεται εποικοδομητική η συζήτηση,
- όταν δεν υπάρχει δημόσιος χώρος να εκφράσεις τη θέση σου και την διαφωνία σου,
- όταν δεν απαντά στις επώνυμες ερωτήσεις των δημοτών του που γίνονται είτε έγγραφα είτε μέσα από το διαδίκτυο...  
με ποιο τρόπο μπορεί  ο  απλός δημότης να προασπίσει το δικαίωμα του σε έλεγχο, στη διαφωνία, την διαφορετικότητα;

Εσείς οι Μεγάλοι Σύμβουλοι οι πνευματικοί καθοδηγητές των νεότερων δεν τα γνωρίζετε όλα αυτά;

Όταν όλα αυτά συμβαίνουν πράγματι στην πράξη, εσείς η εκπροσωπούσα ένωση, ποια προληπτικά μέτρα πήρατε για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου;  πως προστατεύετε όσους άδικα και βάναυσα στιγματίζονται όπως ισχυρίζεστε;

Πιστεύω ότι η παρέμβαση σας στο 4οforum Αυτοδιοίκησης στην Αίγινα, ήταν τουλάχιστον μια ατυχής συντεχνιακή προσπάθεια συγκάλυψης !  

Ζητάτε από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Όργανα της, κυρίως από τη Δικαιοσύνη,να προχωρήσουν ταχύτατα σε όλους τους επιβαλλόμενους εξονυχιστικούς ελέγχους, και να τιμωρήσει βαρύτατα και παραδειγματικά τους πραγματικά ενόχους, αλλά και να αποκαταστήσουν πλήρως στην Κοινωνία ανθρώπους με τεράστια κοινωνική προσφορά, που στιγματίζονται άδικα βάναυσα και σε πολλές περιπτώσεις ανεπανόρθωτα. Δίκαια ή Άδικα και βάναυσα ;
 …… από πού συνάγεται αυτό το συμπέρασμα ;

Δεν θέλω να το πιστέψω, ότι ζητάτε την άμεση αποκατάσταση στην κοινωνία των αδίκως και πέραν πάσης ηθικής και δεοντολογίας διασυρόμενων αιρετών της Αυτοδιοίκησης( όπως εσείς τουλάχιστον ισχυρίζεσθε)….. με άνωθεν παρέμβαση!

Έτσι αντιλαμβάνεσθε ΕΣΕΙΣτην αποκατάσταση των εμπλεκομένων;
Αιδώς γαρ εν κακοίσιν ουδέν ωφελεί. Η γαρ σιωπή τω λαλούντι σύμμαχος.

Είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν… ότι όλοι εσείς, κι ακόμα περισσότερο οι πιο αλαζόνες και μεγαλόσχημοι, ένα πράγμα φοβόσαστε, αυτό ....της απώλειας του θώκου.  
Γι’ αυτό και αντιδράτε έτσι σπασμωδικά.

Σεις οι ΙΔΙΟΙ  ...... είστε οι πρώτοι διδάξαντες, Μεταξύ σας ξεκατινιάζεστε.  
Σεις οι ίδιοι αλληλοκατηγορείστε με τους πρώην, σε ένα κατήφορο καταγγελιών και χαρακτηρισμών  για ανικανότητα και παρανομιών χωρίς τέλος, ….ο ανώνυμος καταγγελίας σας ενόχλησε ;.

Η σύγχρονη Ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται από το φαινόμενο της συχνής μη τήρησης των νόμων. Κανείς δεν τηρεί τους νόμους και το χειρότερο κανείς δεν νοιάζεται γι αυτό.
Ιδιαίτερα αυτοί που πληρώνονται για να τους εφαρμόζουν.

Αυτή η ασυδοσία των αιρετών, να δηλώνουν κομπάζοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει εάν οι πράξεις τους συνιστούν κλασσικές περιπτώσεις ανομίας, ΔΕΝ πρέπει σιγά-σιγά να πάρουν τέλος;
(βλέπε για έργα σε απ ευθείας αναθέσεις, αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπή κλπ. κλπ).

Η Ελληνική πολιτεία απαιτεί από τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης που πρέπει να αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε χρόνου, γιατί δεν το κάνουν; Αυτό δεν είναι πρόκληση ;

Θα περίμενα  όλοι ΕΣΕΙΣ να είχατε τα ίδια θέλω με τα δικά μου θέλω, την ίδια ευαισθησία.  
Και ξέρετε ..... τι θέλω ;
- Αυτός που ψήφισα να με κυβερνά, να είναι δυνατός κι ελεύθερος.  
- Να πάρει πίσω από τα χέρια της διαπλοκής, την αληθινή εξουσία.  
- Να μπορεί να αγωνιστεί με έργα για την υστεροφημία του και το κοινό καλό.  
- Να γίνει κύριο κεφάλαιο της κάθε τοπικής Ιστορίας.  
- Να μην μπορούν να τον τραβήξουν τα βαρίδια των εύκαμπτων συνεργατών και των εξωθεσμικών….. στο περιθώριο μιας υποσημείωσης. 
 
Λυπάμαι, αλλά περίμενα από τον Σύλλογο Δημάρχων Αττικής, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε,κάτω από την γενική απαξίωση των πάντων, να είναι περισσότερο υπεύθυνος.   

Με τιμή
Admin/Ψιλή Άμμος


0 σχολια: