ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

29/10/2012

Ο Τυφώνας Sandy και ο Νέος Διαδραστικός Χάρτης της Google !

Η Google στην  προσπάθειά της για άμεση ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών που ενδέχεται να  πληγούν από τον τυφώνα  Sandy , ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία τον λεγόμενο « Διαδραστικό χάρτη κρίση»  με σκοπό να βοηθήσει στην προετοιμασία των κατοίκων των περιοχών από τον επικείμενο τυφώνα Sandy καθώς αυτός  συγκλείνει προς στις πυκνοκατοικημένες αυτές περιοχές.


Ο « Διαδραστικός χάρτης κρίσης» χρησιμοποιεί την παγκόσμια τεχνολογία χαρτογράφησης της Google, χαρτογραφεί την πορεία του τυφώνα, και  επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ διαφόρων επιπέδων πληροφοριών, όπως πχ. την τρέχουσα θέση της καταιγίδας, την πρόβλεψη, τις πλησιέστερες θέσεις καταφυγίου, εικόνες, Video και άλλες δημόσιες προειδοποιήσεις.

Η τεχνολογία προσφέρει επίσης ένα ειδικό χάρτη  κρίση για τη Νέα Υόρκη, εμφανίζοντας πληροφορίες όπως η εκκένωση περιοχών, κέντρα εκκένωσης και καταφύγια έκτακτης ανάγκης του Ερυθρού Σταυρού, επειδή η  Νέα Υόρκη αναμένεται να είναι μία από τα πιο σκληρά πληγείσες περιοχές.

Τα δεδομένα  των «χαρτών  κρίση» προσφέρονται από  το  Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο των ΗΠΑτο National Hurricane Center, Την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (την ιστοσελίδα weather.com)  και το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.


0 σχολια: