ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

27/10/2012

Ο Κ. Βαξεβάνης δημοσιεύει στο περιοδικό Hot Doc την «Λίστα Λαγκάρντ»!

Μία λίστα 2.059 ονομάτων, την οποία παρουσιάζει ως τη λίστα Λαγκάρντ, δημοσιεύει σήμερα (Σάββατο) το περιοδικό του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, Hot Doc.
Στη λίστα εμφανίζονται μόνο τα ονόματα, χωρίς το ύψος της κατάθεσης στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Η φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει ονόματα επιχειρηματιών, εκδοτών, εφοπλιστών, δημοσιογράφων, αλλά και επαγγελματιών, νοικοκυρών και επιστημόνων.
Όπως επισημαίνεται από τους συντάκτες του εν λόγω ρεπορτάζ: «Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη λίστα δεν είναι απαραίτητα φοροκλέφτες, ούτε διαχειριστές μαύρου χρήματος.
Υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα».

Πάντως ήδη άρχισαν οι διαψεύσεις, από δύο δημοσιογράφους τον Γιώργο Τράγκα και τον Παναγιώτη Λάμψια τα ονόματα των οποίων εμφανίστηκαν στη λίστα του περιοδικού. 
Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ότι ουδέποτε είχε λογαριασμό σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, πλην της Ελλάδας, ενώ ο «λογαριασμός» που φέρεται να έχει στη λίστα ούτως ή άλλως αναφέρεται ως μηδενικός.
Ο Γιώργος Τράγκας έδωσε άμεσα απάντηση μέσω του λογαριασμού του στο facebook.
Ειδικότερα λέει: «Επειδή διάβασα την «Λίστα Λαγκάρντ» και είδα το όνομα μου στον αριθμό «εννιακόσια πενήντα τόσο» κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι όλη αυτή η ιστορία, δεν είναι μόνο προϊόν υποκλοπής όπως αποφάσισαν τα γαλλικά και ιταλικά δικαστήρια, αλλά είναι ένα προϊόν συρραφής ονομάτων και ενδεχομένως εκτεταμένης πλαστογραφίας.
Κυρίως όμως είναι αναξιόπιστη. 
[σ.σ Είναι πράγματι  αναξιόπιτη; Ένα λαμόγιο που να αναφέρεται στην λίστα, σε οποιαδήποτε λίστα δεν υπάρχει; ]
Αφού η λίστα είχε χαθεί από τότε που την άφησε ο Παπακωνσταντίνου προς φύλαξη στο αφύλακτο γραφείο του, τη βρήκε ο Βενιζέλος και την έβαλε ανέμελα  πάνω στο ίδιο γραφείο χωρίς να ξέρει καν τι είναι, και μόλις του είπε κάποιος να ψάξει στο γραφείο του, χωρίς καν να την δει την έδωσε στη συνέχεια στον Σαμαρά,  και από το γραφείο του Σαμαρά [πολλή γραφειοκρατία βρε παιδιά] όδευσε πρός Στασινόπουλο του ΣΔΟΕ, ο οποίος την παρέδωσε στον Πεπόνη .........
[πού στο διάολο βρήκε τη λίστα ο Βαξεβάνης και τη δημοσίευσε; Ποιος έδωσε τη λίστα στον λαό; Και γιατί τόση φασαρία;]
Μη τάχα είναι το μήνυμα προς στους υπόλοιπους βουλευτές της συγκυβέρνησης [δια χειρός κ. Βαξεβάνη] ....: «Παιδιά, μην παίζετε με τα μέτρα, διότι θ’ αρχίσω να παίζω με τις λίστες. Σκεφτείτε ότι υπάρχει και η λίστα Χριστοφοράκου, οπότε ψηφίστε τα μέτρα για να σώστε το τομάρι σας».


0 σχολια: