ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

07/12/2011

Παρέμβαση 12 βουλευτών για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ζυμώσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την "επόμενη ημέρα" του Κινήματος.
Δώδεκα βουλευτές, υπογράφουν κείμενο με το οποίο ζητούν μία νέα ιδρυτική διακήρυξη της κεντροαριστεράς.
Μεταξύ άλλων σημειώνουν:
"Η ΚεντροαριστεράΔεν έχουν το Θεό τους. Κεντροαριστεροί αυτοί που ψήφισαν μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, χαράτσια κλπ. Σε αυτή τη χώρα οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους!!!

Τώρα θυμήθηκαν την κεντροαριστερά.
Που ήταν οι κύριοι αυτοί δυο χρόνια τώρα που όλοι μαζί συναποφάσιζαν για την μνημονική πολιτική που είχε σαν αποτέλεσμα την εξαθλίωση των ελλήνων πολιτών.

οφείλει
Nα διαμορφώσει ένα νέο αξιακό σύστημα.στον "νέο αξιακό σύστημα" που θα διαμορφώσετε κύριοι, θα τιμωρούνται οι επίορκοι πολιτικοί που ενέδωσαν στον "πολιτισμό της κερδοσκοπίας"? ….προσέξτε γιατί υπάρχουν και αξιακά συστήματα που μπορεί να μην έχουν περάσει από το μυαλό σας ακόμα... ρωτήστε τον σύντροφο Καντάφι για το θέμα.
Μόνο έτσι θα μετακινηθούμε από τον 'πολιτισμό της κερδοσκοπίας' που επέβαλαν οι αγορές, προς τον 'πολιτισμό της αλληλεγγύης.
Να βγάλουμε τον άνθρωπο της 'μοναχικής μάζας'"... Μου αρέσει αυτή η φράση, και είναι κλειδί για να καταλάβουμε τι επέρχεται με το μέλλον. από το σκοτάδι στο φως της δημιουργίας, της συμμετοχής και της αξιοπρέπειας".
Στο εγχείρημα για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς πρέπει να συμβάλλουν όλοι όσοι κρατούν αποθέματα πίστης στις δυνατότητες του έθνους και των Ελλήνων πολιτών.
Όλοι όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια αυτού που επιθυμεί να ανατρέψει κάθε τι δυναστικό και απαξιωτικό για την ανθρώπινη ύπαρξη και όχι με τα μάτια του κυνικά συμβιβασμένου.
Καλούνται να συμμετάσχουνΌλοι βλέπαμε ότι αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά, όλοι εκτός από αυτούς, και έρχονται τώρα να διαπιστώσουν ότι το Πασοκ έχει χάσει τα ερείσματα του προς την κοινωνία. αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τη διαρκή μάχη για τη βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτοί που την αντιλαμβάνονται ως τεχνική της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων
Και συμπληρώνουν:
"Θα δώσουμε τη μάχη παντού,Κύριοι όλοι είστε συν-υπεύθυνοι και αν είχατε έστω και λίγο φιλότιμο έπρεπε όλοι σας, μαζί με την παραίτηση Παπανδρέου να υποβάλλεται και τις δικές σας παραιτήσεις. Τέλος λοιπόν το παραμύθι, τα έχουμε ξανά ακούσει αυτά, το Πασοκ να θυμάται το λαό όταν είναι να χάσει την εξουσία και να τον ξεχνά όταν γίνεται κυβέρνηση στην κοινωνία, ανάμεσα στους πολίτες και με αυτούς, σε όλες τις οργανώσεις και τα συλλογικά όργανα του Κινήματος, σε συνεννόηση και διάλογο με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, χωρίς να επηρεαζόμαστε από τις εφήμερες μάχες για την εσωκομματική εξουσία.
Ας προσέξουμε όλοι να μην μετατρέψουμε το ΠΑΣΟΚ, με τη συνήθεια της βιαστικής φιλοδοξίας, σε ένα ρημαγμένο τοπίο εκκαθάρισης προσωπικών στόχων.
Η εξουσία, η ηγεσία, οι θέσεις ευθύνης εύκολα κατακρημνίζονται, όταν είναι αδειανές από την αγωνία και τις ιδέες για το μέλλον των ανθρώπων και των κοινωνιών".


0 σχολια: