ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

27/12/2011

« Ένας μόνο υπουργός λαδώθηκε ? »

Με το θρίλερ για τον μοναχό Εφραίμ να συνεχίζεται.
Να αγωνιούμε σε ποιό νοσοκομείο θα μεταφερθεί και αν θα μεταφερθεί.
Αν θα γίνουν οι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου ή δεν θα γίνουν .
Αν ο πρώην πρωθυπουργός ανοίξει ή όχι τα χαρτιά του …

Έτσι λοιπόν άρχισε η τελευταία εβδομάδα για το 2011.
Βρήκαν θέματα να μας απασχολήσουν για να ξεχάσουμε το δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο « Έλληνας Υπουργός λαδώθηκε», αναφερόμενο στην υπόθεση της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
Στο δημοσίευμα, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι πριν από δέκα χρόνια, όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν μέλος της τότε ελληνικής κυβέρνησης, η χώρα του προχώρησε στην αγορά γερμανικών υποβρυχίων αξίας μεγαλύτερης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
«Ο Τσοχατζόπουλος εισέπραξε για αυτή την αγορά πολλά χρήματα από λάδωμα», Έτσι αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
Πολλοί υποστηρίζουν πως, ο Άκης που μας κυβέρνησε τόσα χρόνια …. μπορεί να μας έκλεψε κιόλας.
Κι αλήθεια σας λέω, δεν ξέρω ποιό απ’ τα δύο είναι χειρότερο …. Πιστεύω το πρώτο.
Θυμάμαι τότε την αφίσα του Τσε πίσω από το γραφείο το Τσο, του κάθε Τσο με ζιβάγκο, τότε που μας υποσχόταν ότι θα άρχιζε μια νέα άνοιξη για όλους μας, ότι θα δικαιώνονταν οι αθώοι και ξεγελασμένοι άνθρωποι , τότε που πολλοί έλεγαν με θαυμασμό δείχνοντάς τον Άκη στην τηλεόραση (κάπου εκεί γύρω στην δεκαετία του '80)… «Κοίταξέ τον, μπορεί αυτός ο άνθρωπος, ο άνθρωπος του ΠΑΚ, αυτός ο λεβέντης, να μην είναι καλός και τίμιος !!!».
Αλλοίμονο,
Άλλοι συνεχίζουν να ρέπουν σε « ακκισμούς » κι άλλοι να « ΑνΑΚΗκλώνουν» τα ίδια και τα ίδια.
Σήμερα το σύνθημα « να πάει επιτέλους κάποιος φυλακή » μοιάζει όλο και περισσότερο δίκαιο, αναγκαίο σαν έναν αυτοματισμό που θα άλλαζε με μαγικό τρόπο την λειτουργία της πολιτικής προς την νέα πορεία.
Αλλά ο χρηματισμός των πολιτικών, τα δώρα στον εαυτό τους όπως έλεγε και ο αείμνηστος, οι Οff shore που δεν αφήνουν ίχνη και νομιμοποιούν έσοδα από υπόγειες συναλλαγές είναι το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της χώρας με έναν συγκεκριμένο τρόπο.
Ένα τρόπο που αναπαράγει πολιτικά κατεστημένα, και πολιτικούς που μπαίνουν στην βουλή σχεδόν φτωχοί και σε μικρό χρονικό διάστημα δηλώνου ότι έσχον μεν μετρητά και ακίνητα πολλών χιλιάδων Ευρώ αλλά χωρίς το Πόθεν.
Εν ολίγοις, αν δεν υπήρχαν οι ακκισμοί ενός πολιτικού συστήματος, τον κάθε Άκη δεν θα τον ήξερε ούτε ο θυρωρός του.

Καλή Χρονιά και μη χειρότερα.


0 σχολια: