ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

04/12/2011

Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, « O Μιχάλης … αδειάζει τον Γιώργο ».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι το πρώτο κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ζητεί ευθέως την απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του κόμματος.
Από τη συχνότητα του Mega επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του τέως πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη γιατί « έχει διαρρήξει τις σχέσεις μας με το λαό και έχει διαρρήξει και τις σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους ».

Άσκησε πρωτοφανούς σκληρότητας κριτική στην κυβέρνηση που ο ίδιος μετείχε (και μετέχει ακόμη, υπό τον Λουκά Παπαδήμο), λέγοντας ότι οδήγησε την χώρα: « σε οικονομικά, εθνικά και κοινωνικά αδιέξοδα, σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος σε εθνική αποδιοργάνωση ».
Όσον αφορά στις δικές του ευθύνες, αρκέστηκε να πει ότι έφτασε « στα όρια του πολιτικού λάθους». Ότι κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών, διευκρινίζοντας όμως, ότι « αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο ηγέτης της παράταξης » και συμπλήρωσε πως « ήμασταν ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι ».
Δήλωσε ότι σέβεται τον Γ. Παπανδρέου, αλλά πρόσθεσε ότι πλέον « Μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος αρχηγός ο Γ. Παπανδρέου με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα ».
Τον χαρακτήρισε « ευγενή και συμπαθή άνθρωπο, έναν πολίτη του κόσμου » και έσπευσε να του βρει... ρόλο για την επόμενη ημέρα, λέγοντας πως « μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό ».
Ο υπουργός Ανάπτυξης πήρε θέση στην κούρσα της διαδοχής, ισχυριζόμενος ότι επεξεργάζεται πολιτικές « που θα οδηγήσουν στο να μη χαθεί μια γενιά σε συνθήκες οπισθοδρόμησης » και ότι θα μπορεί να τις υλοποιήσει μέσα σε μία πενταετία.

Αυτά που είπε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο κ. Χρυσοχοϊδης για τον κ. Παπανδρέου, είναι τόσο ισχυρά που απορούμε γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάτι για κομματικές κυρώσεις, όπως φυσικά θα γινόταν σε άλλες εποχές ηγετικής ολοκληρωτικής δόξας!!!

Φαίνεται ότι δεν έχει πλέον καμία εξουσία μέσα στο κόμμα του πατέρα του και από σήμερα ουσιαστικά άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, ώστε ο καθένας να τον πυροβολεί, χωρίς καμία συνέπεια.
Σε λίγο τα πράγματα θα αγριέψουν και ίσως να αρχίσουν να αναζητούνται εκτός από πολιτικές και ποινικές ευθύνες.


1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Χοντραίνει το εσωκομματικό παιχνίδι στο ΠΑΣΟΚ. Η σημερινή παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο ζήτημα της διαδοχής του Γ.Παπανδρέου, φαίνεται να έχει συνέχεια, ακούγεται έντονα ότι 20 «πράσινοι» βουλευτές εκφράζουν δημοσίως την στήρξή τους στην υποψηφιότητα του υπουργού Ανάπτυξης, υπογράφοντας σχετικό κείμενο- μανιφέστο για το μέλλον του Κινήματος.
Α.Χ