ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

08/12/2011

Oμολογία Παπακωνσταντίνου: Ο αμισθί φίλος ….Αθεμπίγιο πήρε 180.000 ευρώ για το Ελληνικό.

Με το ...ευτελές ποσό των 180.000 ευρώ αμείφθηκε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο, προκειμένου να εκπονήσει το "master plan" για την ανάπτυξη του Ελληνικού!
Πρόκειται για μια είδηση - βόμβα, που έρχεται, μάλιστα, δια επισήμων χειλέων, αφού σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε διαμηνύσει ότι ο Αθεμπίγιο ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού ο οποίος παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες δωρεάν...

Οι περισσότεροι μάθαμε τον διάσημο Ισπανό αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, πριν από δύο χρόνια, όταν του ανατέθηκε να εκπονήσει το πλάνο αξιοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
Ο Χοσέ Αθεμπίγιο συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Γιώργο Παπανδρέου, επί πρωθυπουργίας του οποίου του ανατέθηκε και η εκπόνηση της μελέτης αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού καθώς θεωρήθηκε ως η ιδανική επιλογή, που θα έδινε ένα «κοσμοπολίτικο αέρα» στο project..

Το Πόσο θα κόστιζε Υπάρχουν Έλληνες που έχουν εδώ και καιρό αναρτήσει ολόκληρο δημιουργικό σχέδιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Μάλιστα αναφέρουν ότι έχουν απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους, αλλά τους έχουν γράψει στα... ξέρετε πού! στον έλληνα φορολογούμενο η μεγαλόπνοη μελέτη που μας παρουσίασε τον Ιούνιο του 2011 και για την οποία είχε λεχθεί ότι ο κ. Αθεμπίγιο θα εργαζόταν αμισθί... δεν γνωρίζαμε !!.

Ωστόσο μόλις χθες και από επίσημα χείληΤολμάνε ακόμα να τον καλύπτουν, αντί να λουφάζουν μήπως και τους ξεχάσουμε. Πόσους αλήθεια χωραει ένα ελικόπτερο, το ξέρουν?, του κ. Παπακωνσταντίνου μάθαμε ότι τελικά το αμισθί... πήγαινε μόνο στο σύμβουλος, καθώς το περιβόητο master plan του αρχιτέκτονα για το πρώην αεροδρόμιο αποδείχθηκε μια καλοπληρωμένη δουλειά ...τα ... μικρά «εγκλήματα» μεταξύ φίλων…ένα μικρό δωράκι !!!

Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικόΤο ζήτημα λοιπόν που προκύπτει δεν είναι μόνο αν η πληρωμή ενός τέτοιου ποσού σε έναν διακεκριμένο αρχιτέκτονα όπως ο Αθεμπίγιο είναι εύλογη. αλλά και αν θα χρησιμοποιηθεί τελικά από την ελληνική κυβέρνηση. Κυρίως όμως το ηθικό θέμα που προκύπτει είναι ότι ο Αθεμπίγιο επιλέχθηκε για να εκπονήσει τη μελέτη χωρίς διαγωνισμό και μάλιστα τόσο ο ίδιος όσο και η τότε κυβέρνηση τόνιζαν δεξιά και αριστερά ότι ήρθε ως προσωπικός φίλος και αμισθί σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου… είναι ότι το εκπονηθέν σχέδιο δεν είναι σαφές ότι θα υιοθετηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τα 180.000 που πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο να είναι... «αέρας κοπανιστός».


0 σχολια: