ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

23/12/2011

Η νέα κυβέρνηση είναι ......μεταβατική...δεν είναι ???

Ας μιλήσουμε επιτέλους Ελληνικά !
10/11/2011 Η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική. Το κύριο έργο της είναι η υλοποίηση των συμφωνιών της 26ης Οκτωβρίου καθώς και η εφαμρογή της οικονομικής πολιτκής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.
…...
Την ανακοίνωση που συντάχθηκε με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανέγνωσε στους δημοσιογράφους ο πρέσβης Κωνσταντίνος Μπίτσιος, διευθυντής του γραφείου του κ. Παπούλια::
«Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. 

Στη σύσκεψη αυτή επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που παρέστησαν στην σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου του 2011. 
Συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατόπιν προτάσεως των πολιτικών αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη, έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο».

28-11-2011- Στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ
Η ασυνεννοησία δείχνει ότι δεν μπορεί να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης:
Τα εσωκομματικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, η εκκρεμότητα στο ζήτημα της ηγεσίας, επιβαρύνουν τη λειτουργία της μεταβατικής κυβέρνησης. Την εβδομάδα που πέρασε είδαμε ζητήματα ασυνεννοησίας μεταξύ υπουργών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και από το ΛΑΟΣ, αλλά και μεταξύ υπουργών που προέρχονται από το κυβερνών κόμμα. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Πάγκαλος θεωρεί ότι για την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής ευθύνονται ο νυν υπουργός Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος και ο προκάτοχός του ο κ. Παπακωνσταντίνου. Είδαμε ευθείες βολές του κ. Πάγκαλου κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης, αλλά και προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ του κ. Παπουτσή και του υφυπουργού Ανάπτυξης.
Τα κρούσματα ασυνεννοησίας μεταξύ υπουργών δείχνουν ότι ο βίος αυτής της κυβέρνησης δεν μπορεί να παραταθεί. Η κυβέρνηση αυτή έχει ορισμένη αποστολή, συγκεκριμένη εντολή και βεβαίως ορισμένο χρονοδιάγραμμα εκλογών».

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011-Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Δηλαδή, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
Έμειναν 56 ημέρες μέχρι τις εκλογές Ναί ή Όχι  ?????


0 σχολια: