ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

02/10/2010

" ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ " ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΣΟΔΑ και ΕΞΟΔΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΙΔΟΥ   Η   ΡΟΔΟΣ   ΙΔΟΥ   ΚΑΙ   ΤΟ   ΠΗΔΗΜΑ


Τι Πόθεν Έσχες και τι Ε9,  Φούμαρα και αέρας κοπανιστός. Ο ένας δημοσιοποιεί έσοδα, ο άλλος μονίμως ρωτά χωρίς να μιλάει για τα δικά του, ο τρίτος κάνει την πάπια, γιατί από πότε έσχες και από πόθεν, άστα να πάνε.
Για να δούμε τώρα, ο νόμος 3870/2010 αποτελεί όπως λένε [ καλαααά τώρα ]  μια τομή στη διαφάνεια των οικονομικών των συνδυασμών, στη θέσπιση αντικειμενικών κανόνων για την ισότιμη τέλεση του προεκλογικού αγώνα και τη διαφάνεια στη διακίνηση του πολιτικού χρήματος.

Η εφαρμογή του νόμου είναι υποχρεωτική για όλους τους συνδυασμούς και υποψηφίους που συμμετέχουν όλων των Περιφερειών και για τους Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων [ Πατήστε εδώ για την λίστα των Δήμων που εμπίπτουν στο νόμο ].

Το σύνολο των στοιχείων που δημοσιοποιούν οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι
Μπορεί όποιος επιθυμεί να τα αναζητήσει για οποιοδήποτε συνδυασμό ή υποψήφιο για οποιαδήποτε Περιφέρεια ή Δήμο από την επιλογή Έσοδα/Δαπάνες Υποψηφίων (Κλικ Εδώ )

Τα στοιχεία αυτά θα δημοσιοποιούνται  στο ευρύ κοινό μέσω του δικτυακού αυτού τόπου, όταν και όπως θα καταχωρούνται από τους συνδυασμούς.
Στις καινοτομίες του νέου νόμου μεταξύ άλλων είναι:
  • Όλα τα έσοδα των συνδυασμών να είναι ονομαστικά και να διακινούνται μέσω τραπέζης.  
  • Οι συνδυασμοί να μπορούν να εκδίδουν θεωρημένα από την αρμόδια ΔΟΥ διπλότυπα εισιτήρια εισόδου για εκδηλώσεις τα οποία θα είναι ονομαστικοποιημένα.
  • Και ότι βάζει οριστικά τέλος (!!!) στη ρύπανση του περιβάλλοντος κατά την προεκλογική περίοδο από τις αφίσες τα αεροπανώ και τις γιγαντοαφίσες.
Παρά την υποχρέωση τους όμως αυτή, 

 ΚΑΝΕΝΑΣ  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ή ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  στο νησί μας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ  Μέχρι Σήμερα  ως όφειλε Ούτε Έσοδα ούτε Έξοδα .
Τυχαίο; Δεν Νομίζω!!!


0 σχολια: