ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

01/10/2010

Ελλάς το Μεγαλείο σου

 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Νέες προσφυγές κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Νέες προσφυγές και παραπομπές στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχθηκε χθες η Ελλάδα. 
Ξεχωρίζει η παραπομπή δήμων της Χαλκιδικής [Δεν είναι δα και τόσο μακρυά μας] εξαιτίας της απευθείας σύναψης συμβάσεων παροχής δημοσίων υπηρεσιών κτηματογράφησης και πολεοδομικού σχεδιασμού σε μία μόνο εταιρεία.
Έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα έγινε επαναδιαπραγμάτευση του πεδίου των συμβάσεων με αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει σημαντική αύξηση της συνολικής αξίας των συμβάσεων.Πρόκειται για απευθείας ανάθεση
από τους Δήμους Βασιλικών, Κασσάνδρας, Εγνατίας και Αρέθουσας σε  έξι συμβάσεις.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε σύμβαση που ανατέθηκε από τον Δήμο των Βασιλικών το 2004 είχε αρχική αξία περίπου 1,7 εκατ. ευρώ, αλλά ύστερα από επαναδιαπραγμάτευση αυξήθηκε σε 3,7 εκατ. ευρώ και  σε σύμβαση που ανατέθηκε από τον Δήμο Εγνατίας το 2002 και που η αρχική αξία της σύμβασης  ανερχόταν σε 440 χιλιάδες ευρώ, και μετά από επαναδιαπραγμάτευση το κόστος εκτοξεύτηκε σε 1,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή αύξηση σχεδόν μεγαλύτερη από 300%.
Επισημαίνεται ότι οι συμβάσεις ανατέθηκαν απευθείας στην ίδια επιχείρηση.
Καμία σχετική προκήρυξη συμβάσεων δεν δημοσιεύτηκε, ΟΥΤΕ κινήθηκαν διαφανείς διαδικασίες.
Η Κομισιόν, με μεγάλη δόση λεπτότητας είναι η αλήθεια, εκτιμά ότι,
«Οι Αρχές όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης, αλλά μπορεί ενδεχομένως να οδήγησαν σε σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η άλλη υπόθεση που αφορά τα ζωικά υποπροϊόντα. 
Η Κομισιόν απειλεί να παραπέμψει εκ νέου την Ελλάδα στο ΔΕΕ, επειδή οι ελληνικές αρχές δεν ελέγχουν την ασφαλή συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, χειρισμό, επεξεργασία, χρήση και διάθεση των ζωικών υποπροϊόντων. 
Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά από μερικά χρόνια θα γίνουμε μάρτυρες παρόμοιων υποθέσεως και σε κοντινότερες, νοτιότερες περιοχές της Ελλάδας, λέτε να έχουμε εκπλήξεις;
Στις 7 Νοεμβρίου θα επιλέξουμε εκείνους τους άρχοντες που θα διαχειριστούν παρόμοιες υποθέσεις. 
Αποχή ;; ... ΟΧΙ !!! - Συμμετοχή ;; ... ΝΑΙ !!!


0 σχολια: